کد خبر: 4347483
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۴۰۵ - ۰۴:۵۹
حجت‌الاسلام مشکیباف:

ایران معادلات محاسباتی دشمن را برهم زد

یک استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به ارزیابی‌های نادرست دشمن در زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی گفت: جمهوری اسلامی برخلاف تصور آنان، با قدرت و انسجام از مرحله سخت عبور کرده و معادله‌های محاسباتی دشمن برهم خورده است.

حجت‌الاسلام مهدی مشکیباف، استاد حوزه و دانشگاهبه گزارش ایکنا از قم، به نقل از روابط عمومی مؤسسه امام خمینی(ره)، حجت‌الاسلام مهدی مشکیباف، استاد حوزه و دانشگاه، شامگاه ۳۰ فروردین‌ماه در قرارگاه مصباح‌الهدی اظهار کرد: سرنوشت انقلاب اسلامی و ایران در حال رقم خوردن است و این شب‌ها حیاتی‌ترین و حساس‌ترین شب‌ها در ۲۰۰ تا ۳۰۰ سال گذشته است و اتفاقاتی در حال رخ دادن است که اگر مورد توجه و درک درست قرار نگیرد، ممکن است با اشتباه محاسباتی یا خطای تحلیلی به‌جای خدمت، ضربه وارد کنیم و ورق را ناخواسته به نفع دشمن برگردانیم.

وی افزود: می‌بینید برخی افراد در این شرایط با توئیت‌ها یا پیام‌های نابجا، خواسته یا ناخواسته مسیر را برای دشمن باز می‌کنند و شرایط فعلی بسیار پیچیده است و من تلاش می‌کنم مباحثم را در سه نکته خلاصه کنم.

مشکیباف با اشاره به ماهیت جنگ تحمیلی سوم گفت: ما در جنگی قرار گرفته‌ایم که سه ویژگی دارد؛ این جنگ وجودی است، بلندمدت است و ترکیبی و عدم توجه به هر یک از این سه عنصر موجب می‌شود مواجهه ما با جنگ غلط باشد.

وی گفت: هشت ماه پیش رهبر شهید ما فرمودند رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرده ۴۷ سال است قصد از بین بردن انقلاب اسلامی را داریم و نتوانستیم و رهبر شهید فرمودند این اعتراف خوبی است، اما او نیز نخواهد توانست و در لابه‌لای این بیان، اشاره ایشان به تجربه حمله صدام بود؛ جایی که تصور ضعف ایران موجب آغاز جنگ شد.

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: امروز نیز برخی توهم ضعف ایران را مطرح می‌کنند، در حالی‌که اگر آن زمان جمهوری اسلامی هیچ نداشت و ایستاد، اکنون در عرصه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری دستش پر است و این‌ها تعابیری از شرایطی است که آرام‌آرام تکانه‌های جنگی در منطقه حاکم می‌شد.

مشکیباف به سخنان رهبر شهید انقلاب پس از عملیات وعده صادق یک اشاره کرد و گفت: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای(ره) فرمودند که خطای محاسباتی دشمن را به هم بزنید و برخی تصور کردند این تعبیر ناظر به مسائل صرفاً نظامی است؛ اما ایشان فرمودند فرماندهان نظامی در حال انجام وظایف خود هستند و بسیاری از امور نیز قابل طرح عمومی نیست.

وی با بیان اینکه دشمن براساس محاسبات خود به این جمع‌بندی رسیده بود که جمهوری اسلامی ایران در آستانه فروپاشی قرار دارد با تشریح ارزیابی دشمن از وضعیت اقتصادی اظهار کرد: دشمن ایران را در شکننده‌ترین وضعیت اقتصادی می‌دید؛ اقتصادی که به‌زعم آنان در حال فروپاشی بود و تنها نیاز به یک ضربه برق‌آسا داشت و جراحی اقتصادی آذرماه نیز به ناآرامی‌های دی‌ماه انجامید.

استاد حوزه و دانشگاه سپس به روند تحریم‌ها و دسته‌بندی آن‌ها اشاره کرد و ادامه داد: تحریم‌های ایران سه دسته‌اند: تحریم‌های اتحادیه اروپا، آمریکا و سازمان ملل و تحریم‌های آمریکا نیز درجه یک و دو دارد و تحریم‌های درجه یک مثل یوترن، داماتو و ایسا اثرگذارترین‌ها هستند.

مشکیباف در ادامه به وضعیت سیاسی کشور در ارزیابی دشمن پرداخت و گفت: پس از سال ۸۸ فاصله مردم با صندوق‌ها افزایش یافت و از سال‌های ۹۱ و ۹۲ دیپلماسی کشور به سمت التماس به غرب رفت و حتی در میان نیروهای انقلابی نیز گسل‌ها جدی شد.

وی افزود: دشمن ایران را در عرصه اجتماعی نیز شکننده می‌دانست و سن بحران در ایران که ۱۰ سال بود، به دو سال و حتی یک سال رسیده بود و رخدادهای متعدد اجتماعی این نگاه را تقویت می‌کرد.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به گسل‌های فرهنگی گفت: از دهه ۹۰ با گسترش فضای مجازی رها، گسل‌های فرهنگی به اوج رسید و تعابیر رهبر شهید نیز در این دهه بسیار تندتر شد و فضای مجازی به تعبیر ایشان به قتلگاه جوانان تبدیل شده بود.

مشکیباف برخی مصادیق فرهنگی را نیز ذکر کرد و یادآور شد: جریان تطهیر پهلوی‌ها در لایه زیر نظام فرهنگی کشور فعال شد و در حالی‌که در طول ۲۵۰۰ سال شاهنشاهی، تنها دو پادشاه ایران یعنی رضاخان و محمدرضا پهلوی مستقیماً به‌دست قدرت‌های خارجی بر سر کار آمدند.

وی ضمن اشاره به کاهش وسعت جغرافیایی ایران از دوره قاجار تا پهلوی‌ها افزود: بخش‌های مختلف کشور در دوره پهلوی بدون جنگ و خونریزی از دست رفت؛ از بحرین تا بخش‌هایی از سرزمین‌های مرزی ولی بخش‌هایی از کشور در دوران قاجار و پیش از آن بر اثر جنگ و معاهدات از کشور ایران جدا است و این سند بسیاری ننگینی برای این دوره است.

مشکیباف گفت: گسل‌های فرهنگی، به‌خصوص پس از حوادث زن، زندگی، آزادی، فعال‌تر شد و دشمن محاسبه کرد که همه گسل‌ها از جمله اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در اوج قرار دارند.

انتهای پیام
دبیر:
مژگان فرهنگیان
captcha