کد خبر: 4364354
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۴۰۵ - ۱۰:۵۰
یک پژوهشگر حوزه علمیه بیان کرد

ملت حماسه‌ساز ایران، مصداق دوستی با خدا

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی شریعتی‌تبار با اشاره به آیه «فَسَوفَ يَأْتِی اللَّهُ بِقَومٍ يُحِبُّهُم وَ يُحِبُّونَهُ» گفت: ملت حماسه‌ساز ایران تربیت شده امام راحل(ره) و امام شهید هستند و از مصادیق این آیه قرار می‌گیرند.

حجت الاسلام والمسلمین مهدی شریعتی تبار، پژوهشگر حوزه علمیهبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی شریعتی تبار، پژوهشگر حوزه علمیه و سخنران حرم مطهر رضوی، شامگاه 24 تیرماه، در جمع زائران حرم حضرت رضا(ع) اظهار کرد: قرآن می‌گوید «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا اليَهُودَ وَالنَّصَارَى أَولِيَاءَ بَعضُهُم أَوْلِيَاءُ بَعضٍ وَمَن يَتَوَلَّهُم مِنكُم فَإِنَّهُ مِنهُم إِنَّ اللَّهَ لا يَهدِی القَومَ الظَّالِمِينَ؛ اى كسانى كه ايمان آورده‌ايد، يهود و نصارى را دوستان خود مگيريد، بعضى از آنان دوستان بعضى ديگرند و هركس از شما آنها را به دوستى گيرد از آنان خواهد بود، آرى خدا گروه ستمگران را هدایت نمی‌کند» معنای این آیه لزوماً جنگ نیست.

قتال با جنایتکاران جامعه انسانی

وی ادامه داد: خدا مؤمنان را از درگیری با افرادی که قصد ضربه زدن به دین را ندارند نهی می‌کند و به مؤمنان می‌گوید که باید به عدالت رفتار کرد؛ اسلام، دین صلح و سلم است اما همین دین می‌گوید سرطان‌ها و جنایتکاران جامعه انسانی باید از بین بروند و بحث دفاع را مطرح می‌کند «وَ إِن نَكَثُوا أَيمَانَهُم مِن بَعدِ عَهدِهِم وَطَعَنُوا فِي دِينِكُم فَقَاتِلُوا أَئِمَّةَ الكُفرِ؛ اگر سوگندهاى خود را پس از پيمان خويش شكستند و شما را در دينتان طعن زدند پس با پيشوايان كفر بجنگيد.»

شریعتی‌تبار با تشریح موضوع رابطه مؤمنان با یهود و نصاری افزود: رابطه دوستی که باعث اثرپذیری انسان نسبت به آن‌ها شود نباید صورت گیرد، خدا فرمود هرکس از شما این رابطه را با آنان برقرار کند در جمع آنان هضم خواهد شد؛ شک، شبهه، نفاق و بیماردلی باعث می‌شود که ترس از آنها در دل انسان ایجاد شود، قرآن این ترس را نهی می‌کند.

این سخنران حرم رضوی تصریح کرد: یک ولایت عام داریم که بین کل افراد جامعه ایمانی وجود دارد و باید تقویت شود؛ زیر چتر خدا و ولی خدا بودن باعث می‌شود که اثرپذیری مثبت مؤمنان از یکدیگر رخ دهد و آنان در برابر مفاسد و از بین رفتن ارزش‌ها بی‌تفاوت نباشند و خود را نسبت به یکدیگر مسؤل بدانند و در رابطه با خدا رفتارشان را تنظیم کنند.

شریعتی‌تبار بیان کرد: ملت حماسه‌ساز ایران تربیت شده امام راحل(ع) و امام شهید هستند و از مصادیق این آیه قرار می‌گیرند «فَسَوفَ يَأْتِی اللَّهُ بِقَومٍ يُحِبُّهُم وَ يُحِبُّونَهُ؛ خدا به زودی گروهی را می‌آورد که آنان را دوست دارد، و آنان هم خدا را دوست دارند» اگر رابطه با دین آسیب ببیند خداوند قومی را می‌آورد که پای این دین بایستد.

این پژوهشگر علوم اسلامی افزود: در جنگ خیبر وقتی برخی فرماندهان با خیبریان روبرو شدند و کاری از پیش نبردند، پیامبر فرمودند: پرچم جنگ را به دست کسی خواهم داد که خدا او را دوست دارد و او نیز خدا را دوست دارد؛ امام علی(ع) در این شرایط به میدان رفتند و پرچمدار خیبرشکن شدند.

ایرانیان پیوسته در میدان جهاد حاضرند

شریعتی‌تبار بیان کرد: پیام این اجتماعات مردمی، جلسات و گرامیداشت‌های رهبر شهید به رزمندگان اسلام این است که ای شاگردان مکتب علی(ع) بر سر فاسدان کودکش ضربه بزنید که ملت پشتیبان شما و درایت امام امت همراه شماست؛ حضور حماسی ملت در تشییع رهبر شهید و اجتماعات شبانه این عزت و افتخار به رخ می‌کشد که خداوند این ملت را دوست دارد و به این ملت توفیق عنایت می‌کند، چرا که این مردم بصیر پیوسته به جهاد در راه خدا مشغول هستند امام شهید ما شاگرد مکتبی است که عمری جهاد سیاسی، نظامی و تبلیغی در همه عرصه‌ها دارد و ملت به پیروی از رهبر شهید در حال جهاد است.

وی در پایان گفت: نشانه دیگری از اینکه امام و امت پای دین خدا ایستادگی کردند این است که نسبت به هم مهربانند؛ امام شهید ما دعاگو، ناصح و خیرخواه ملت بودند و در برابر کفر و استکبار با صلابت و اقتدار فریاد امام حسین(ع) را تکرار فرمودند، ایشان در عرصه مبارزه از نکوهش سرزنش کنندگان ترسی نداشتند و با تأکید می‌فرمودند که نصرت الهی به یاری‌گران دین خدا خواهد رسید و به فضل الهی رزمندگان اسلام با دعای امام شهید و پشتیبانی ملت به پیروزی نزدیک خواهند بود.

انتهای پیام
captcha