کد خبر: 4367974
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۲۶
یک مدرس حوزه مطرح کرد

اربعین فرصتی برای پاسخ عملی به تبلیغات اسلام‌هراسانه

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا رضایی با اشاره به اینکه اربعین حسینی در شرایطی برگزار می‌شود که جهان بیش از هر زمان دیگری با بحران معنا، جنگ رسانه‌ای، گسترش نابرابری و بی‌اعتمادی عمومی روبه‌رو است، گفت: اربعین فرصتی برای پاسخ عملی به تبلیغات اسلام‌هراسانه به شمار می‌رود.

پیاده روی اربعینحجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا رضایی، مدرس حوزه، در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان رضوی، با اشاره به برپایی راهپیمایی اربعین، اظهار کرد: راهپیمایی اربعین می‌تواند به یک رسانه زنده، مردمی و جهانی برای معرفی اسلام عدالت‌خواه و مکتب انسان‌ساز اهل‌بیت(ع) تبدیل شود.

وی با بیان اینکه ویژگی مهم اربعین، انتقال پیام بدون نیاز به تبلیغات رسمی و پرهزینه است، گفت: میلیون‌ها زائر با ملیت‌ها، زبان‌ها و فرهنگ‌های گوناگون در مسیری مشترک حرکت می‌کنند و مفاهیمی همچون ایثار، خدمت، کرامت انسانی، همدلی و مقاومت در برابر ظلم را در عمل به نمایش می‌گذارند. موکب‌هایی که با امکانات مردمی از زائران پذیرایی می‌کنند، تصویری عینی از فرهنگ انفاق و برادری اسلامی ارائه می‌دهند؛ تصویری که گاه از هزاران ساعت سخنرانی و فعالیت تبلیغی اثرگذارتر است.

رضایی با اشاره به اینکه در جهان رسانه‌زده امروز، روایت درست از اربعین اهمیت دوچندانی دارد، افزود: تولید گزارش‌های مستند، روایت‌های شخصی زائران، گفت‌وگو با شرکت‌کنندگان غیرایرانی و انتشار محتوای چندزبانه در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند پیام این حرکت را از مرزهای جغرافیایی عبور دهد.

وی تصریح کرد: مخاطب جهانی باید ببیند که اربعین فقط یک تجمع بزرگ نیست، بلکه تجربه‌ای اجتماعی از زندگی مبتنی بر محبت، مسئولیت‌پذیری و احترام متقابل است.

این مدرس حوزه با تأکید بر اینکه اربعین فرصتی برای پاسخ عملی به تبلیغات اسلام‌هراسانه به شمار می‌رود، بیان کرد: هنگامی که انسان‌ها با مذاهب، قومیت‌ها و زبان‌های مختلف در کنار یکدیگر امنیت، تعاون و مهربانی را تجربه می‌کنند، تصویری واقعی‌تر از اسلام و آموزه‌های اهل‌بیت(ع) شکل می‌گیرد. این تصویر می‌تواند نگاه مخاطبانی را که اسلام را تنها از دریچه اخبار خشونت و درگیری شناخته‌اند، تغییر دهد.

وی با اشاره به اینکه بهره‌برداری درست از ظرفیت اربعین نیازمند پرهیز از شعارزدگی و توجه به روایت‌های واقعی و انسانی است، اظهار کرد: معرفی خدمات داوطلبانه، کمک به کودکان و سالمندان، حضور خانواده‌ها، تعامل ملت‌ها و مدیریت مردمی مسیر، می‌تواند پیام عاشورا را برای نسل جوان و مخاطب بین‌المللی ملموس‌تر کند.

رضایی پیام اربعین را ادامه پیام عاشورا دانست و گفت: این پیام بر آزادی، عدالت، عزت و ایستادگی در برابر ظلم تأکید دارد.

وی تصریح کرد: اگر این پیام با زبان هنر، رسانه‌های نوین، مستندهای حرفه‌ای و گفت‌وگوی انسانی به جهان منتقل شود، اربعین می‌تواند فراتر از یک مناسبت مذهبی، به رسانه‌ای زنده و اثرگذار برای معرفی اسلام ناب محمدی و مکتب اهل‌بیت(ع) تبدیل شود.

انتهای پیام
خبرنگار:
لیلا قرایی
captcha