پایگاه جامع امیرالمؤمنین(ع) راه‌اندازی شد
کد خبر: 4070314
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۹

پایگاه جامع امیرالمؤمنین(ع) راه‌اندازی شد

حجت‌الاسلام مسیح توحیدی، مدیر و پژوهشگر پایگاه جامع امیرالمؤمنین(ع)، در مراسم رونمایی از پایگاه نرم‌افزاری جامع امیرالمؤمنین(ع) گفت: در این پایگاه، اطلاعات و امکانات متنوعی چون امکان مقایسه و مشاهده 5 نسخه مشهور نهج‌البلاغه، تعداد 40 ترجمه به هفت زبان مختلف و 30 شرح از نهج‌البلاغه وجود دارد.

مسیح توحیدی به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین مسیح توحیدی، مدیر و پژوهشگر پایگاه نرم‌افزاری جامع امیرالمؤمنین(ع)، امروز، 21 تیرماه در مراسم رونمایی از این نرم‌افزار گفت: از جمله ویژگی‌هایی این نرم‌افزار، کنار هم بودن 5 نسخه از نهج‌البلاغه است که امکان مقایسه هم وجود دارد همچنین مهمترین ترجمه و شروح در ذیل فرازهای نهج‌البلاغه بیان شده است. 40 ترجمه به هفت زبان هم از دیگر ویژگی‌های آن است ضمن اینکه معجم موضوعی از دیگر بخش‌های نهج‌البلاغه در این پایگاه است.

وی افزود: پژوهش‌هایی در حوزه لغت، معانی بیان و بدیع در خصوص امثال و حکم نهج‌البلاغه هم در ذیل بخش نهج‌البلاغه در دسترس مخاطبان است؛ البته کلام امام(ع) منحصر به نهج‌البلاغه نیست و سیدرضی هم از زاویه ادبی اقدام به جمع‌آوری برخی فرمایشات دیگر امام کرده‌اند بنابراین در بخشی از پایگاه، عنوان کلام امیر(ع) را داریم.  

توحیدی با بیان اینکه 74 هزار حدیث در این نرم‌افزار وجود دارد، افزود: بخش دیگر این نرم‌افزار، کتاب‌ها و مقالاتی است که در مجلات علمی پژوهشی با موضوع امیرالمؤمنین(ع) منتشر شده است. البته از بخش‌هایی که در آینده ارائه می‌شود توجه به بحث ولایت امیرالمؤمنین(ع) است مثلا فضائل امام(ع) در منابع شیعه و سنی و آیاتی که شان نزول آن مرتبط با حضرت است به خصوص آیات مرتبط با غدیر. 

وی افزود: یکی از محوری‌ترین منابعی که ما در آینده به آن خواهیم پرداخت توجه به کتاب الغدیر علامه امینی درباره غدیر و امامت امام علی(ع) است. طبیعتا ویژگی یک مجموعه برخط این است که به سرعت می‌توان اطلاعات جدید را به آن افزود.

مدیر پایگاه جامع امیرالمؤمنین(ع) اضافه کرد: 748 کتاب پیرامون امام علی(ع) در این نرم‌افزار قرار داده شده است و به سرعت قابل افزایش هم هست. این پایگاه فعلا به سه زبان در نظر گرفته شده است و در نرم‌افزار موبایلی نهج‌البلاغه هم مورد پشتیبانی قرار گرفته است. همچنین ترجمه به هفت زبان وجود دارد.  

توحیدی اظهار کرد: تامین زیرساخت اطلاعاتی و ایجاد ساختار فنی مناسب از ویژگی‌هایی است که در این پایگاه با دقت بالا در نظر گرفته شده است. اینکه ما بیش از 74هزار روایت را در بخش کلام امیر(ع) به مخاطبان عرضه کرده‌ایم مبتنی بر ساختار اطلاعاتی است که در طول 30 سال گذشته تامین شده است، چون ما هر منبع حدیثی را که قبلا کار کرده و آن را دیجیتالی کرده‌ایم اجزای مختلف را با برچسب گذاری تفکیک کرده‌ایم و دسترسی به آن برای قراردادن در این پایگاه با کمترین زحمت انجام می‌شود.

400 هزار حدیث در پایگاه جامع الاحادیث

مدیر پایگاه جامع امیرالمؤمنین(ع)، افزود: در پایگاه جامع‌الاحادیث بیش از 400 هزار حدیث داریم و بخشی از آن مربوط به امام علی(ع) است و ما آن را در این پایگاه استفاده کرده‌ایم همچنین یکی از پایگاه‌های پرمخاطب ما پایگاه تاریخ جهان اسلام و ناظر به زمانه امام علی(ع) است.  

وی افزود: پایگاه نورمگز ما دارای حجم زیادی از مقالات علوم انسانی و اسلامی است و ما با همین تفکیک، مقالات پیرامون امام علی(ع) را استخراج کرده و در این پایگاه قرار داده‌ایم. برای بخش کتابخانه این نرم‌افزار هم از 800 کتاب از پایگاه نورلایب استفاده شده و در اینجا قرار داده شده است. 

توحیدی با اشاره به زیرساخت فنی پایگاه تصریح کرد: وقتی خواستیم نرم‌افزار موبایلی نهج‌البلاغه را تعریف کنیم، پایگاه داده‌ای را طراحی کردیم که بتواند به خروجی‌های مختلف مانند وب، مویابل و نسخه نرم‌افزار رومیزی، سرویس بدهد و از طریق همین زیرساخت، پایگاه جامع امیرالمؤمنین(ع) را تولید کرده‌ایم.

مدیر پایگاه جامع امیرالمؤمنین(ع) ادامه داد: در سال 1379 که سال امام علی(ع) بود، مرکز نور، پایگاه امام علی(ع) را به سفارش ستاد برگزاری بزرگداشت امام علی(ع) ارائه کرد و این پایگاه در چند نسخه ارتقاهایی هم داشت. اگر بخواهیم آن پایگاه را با این پایگاه جدید مقایسه کنیم هم از نظر زیرساخت فنی و هم غنای محتوایی قابل مقایسه نیست.

وی همچنین از تولید نرم‌افزار موبایلی صحیفه سجادیه، نهج‌البلاغه و جامع قرآن خبر داد و افزود: مفاتیح و نورالجنان هم در اینده در دستور کار قرار دارد و دوهزار مرکز تحقیقی و دانشگاهی عضو شبکه پیشخوان نرم‌افزاری ما هستند و در عضویت پایگاه‌های ما هستند.

وی تاکید کرد: در این پایگاه، اطلاعات و امکانات متنوعی چون امکان مقایسه و مشاهده 5 نسخه مشهور نهج‌البلاغه، تعداد 40 ترجمه به هفت زبان مختلف و 30 شرح از نهج‌البلاغه و نیز بخش‌هایی چون کتابخانه، رویدادها، زندگینامه و ... جهت استفاده پژوهشگران فراهم کرده است.

انتهای پیام
captcha