کد خبر: 1233063
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۹
حجت‌الاسلام ميركتولی عنوان كرد

صداقت، تخصص و امانتداری؛ شرايط كانديدای اصلح

استاد تفسير حوزه، گفت قرآن در موضوعات سياسی كلی‌گويی نكرده و موارد انتخاب احسن را به صراحت بيان كرده كه از جمله آن، صداقت، تخصص و امانتداری است.


گروه حوزه‌‎های علميه: استاد تفسير حوزه، گفت: قرآن در موضوعات سياسی كلی‌گويی نكرده و موارد انتخاب احسن را به صراحت بيان كرده كه از جمله آن، صداقت، تخصص و امانتداری است.


حجت‎الاسلام والمسلمين مرتضی ميركتولی، مدير مدرسه عالی تفسير در گفت‌‌وگو با خبرگزاری بين‎المللی قرآن(ايكنا) اظهار كرد: قرآن كريم خط مشی انسان را در عرصه‎های مختلف زندگی مشخص و وظايف او را در عرصه‎های مختلف نمايان كرده است كه می‎تواند با بهره‎گيری از الگوهايی كه در اين مسير در طول تاريخ نبوت و امامت به يادگار مانده است، به راه سعادت‌آفرين خود ادامه دهد.


وی افزود: امام علی(ع) پرچمدار سيره عملی سياسی در ابعاد مختلف آن در طول تاريخ است؛ ايشان در مدت خانه‌نشينی همچنين به دست گرفتن حكومت، چنان رفتاری از خود بروز دادند كه در تاريخ ماندگار شده است؛ مطالعه شرايط حساس امامت ايشان در دوران پس از رسول خدا بيانگر نقش بی‎بديل ايشان در به يادگار گذاشتن اين خط مشی الهی است.


حضرت علی(ع)؛ بهترین الگو برای سیاستمداری


استاد تفسير قرآن حوزه علميه قم، يادآور شد: زمانی كه ايشان در شورای 6 نفره قرار گرفتند، برای اينكه مورد انتخاب اعضا قرار بگيرند از سوی عبدالرحمن بن عوف به ايشان پيامی مبنی بر اين مطلب رسيد كه بايد به سان خلفای پيشين عمل كند كه حضرت نيز از اين كار سرباز زدند و به همين دليل سال‌ها از عرصه عملی سياست به دور ماندند ولی حاضر به توريه هم نشدند.


ميركتولی گفت: در اوضاع اخير كه عرصه انتخابات رياست جمهوری است و شور انتخاباتی كل كشور را فراگرفته است، بايد به ياد داشت كه تنها چيزی كه مايه سعادت ملك و مملكت خواهد شد، عمل به فرامين قرآن و الگوگيری از اهل‌بيت(ع) در اين زمينه است.


ميركتولی تصريح كرد: فرهنگ قرآن و اهل‌بيت(ع) به ما می‎آموزد كه اگر دنيا نيز فاسد شد، ما فاسد نشويم و به هيچ بهانه‎ای به مردم دروغ نگوييم و آنان را فريب ندهيم؛ قرآن به ما می‎آموزد كه حتی اگر هدف مقدسی نيز داشتيم، به وسايل غير شرعی و غيرانسانی متوسل نشويم.


وی گفت: خداوند در سوره يوسف می‎فرمايد «قُلْ هَذِهِ سَبِيلِی أَدْعُو إِلَى اللّهِ عَلَى بَصِيرَةٍ أَنَاْ وَمَنِ اتَّبَعَنِی وَسُبْحَانَ اللّهِ وَمَا أَنَاْ مِنَ الْمُشْرِكِينَ» يعنی، بگو: اين راه من است كه با بينایى به سوى خدا مى‏خوانم، من و هر كه از من پيروى كند و پاك است خداى، و من از مشركان نيستم؛ كسی كه می‎خواهد وارد عرصه مبارزه سياسی شود بايد همه موارد را در نظر بگيرد و با چشم باز، مسيری كه خداوند و اوليای خدا به او نشان داده‎اند را طی كند.


اين استاد قرآن حوزه، اظهار كرد: قرآن در زمينه‎های مختلف به ويژه مباحث نظری و عملی سياست صرفا به كلی‌گويی نمی‎پردازد و مصاديق را به شكل شفاف و عينی بيان می‎دارد همان طو ركه فرموده است: «وَمَنْ أَحْسَنُ قَوْلًا مِّمَّن دَعَا إِلَى اللَّهِ وَعَمِلَ صَالِحًا وَقَالَ إِنَّنِی مِنَ الْمُسْلِمِينَ؛ يعنی خداوند ميزان را جدال احسن می‎داند و در اين انتخاب احسن بسياری از موارد عقلی و نقلی نيز جای باز می‎كند و به انسان برای كشف بهترين راه، كمك می‎كند.


وی گفت: حركت و برنامه‎های سياسی بايد بر اساس مدل الهی و قرآنی طراحی شود و خط سير اين برنامه‎ها نبايد با مشی ائمه اطهار(ع) زاويه داشته باشد.


نامزدها برنامه شفاف و دقیق ارایه دهند


وی تاكيد كرد: مقام معظم رهبری در سال‌های اخير بر موضوع اقتصاد تاكيد داشته‎اند نامزدهای انتخاباتی بايد برنامه‎های دقيق، شفاف و كاربردی خود را به مردم عرضه كنند و به جای شفاف‌سازی برای مردم به بازی‎های سياسی و سياه‎نمايی و دروغگويی و تهمت‎زنی و... نپردازند و وقت مردم را بيهوده نگيرند.


ميركتولی عنوان كرد: يكی از معيارهای ديگری كه قرآن برای فعالان سياسی بيان می‎دارد، داشتن كارنامه درخشان خدمت، صداقت، امانت‎داری و تخصص است؛ اگر كسی كارنامه مشخصی برای فعاليت در عرصه‎های مختلف نداشته باشد بايد بپذيرد كه برای اخذ پست حساس رياست جمهوری، خام و بی‎تجربه است.


وی گفت: «الَّذِينَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُوْلَئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُوْلَئِكَ هُمْ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ» ؛ يعنی بشارت بر كسی كه سخنان را می‎شوند ولی احسن را انتخاب می‎كند؛ يعنی اينكه به زودی از هر حرف و سخنی نتيجه گيری نكنيم و به دنبال رسيدن به بهترين راه و سخن باشيم؛ در اين زمينه نيز اين پيام به ما واصل می‎شود كه بايد به دقت به برنامه‎های نامزدهای انتخاباتی گوش كنيم و سعی كنيم بهترين فرد را برای احراز اين پست برگزينيم.


ميركتولی عنوان كرد: يكی از ويژگی‎های انتخاب احسن، داشتن برنامه الهی و خدايی است، همچنين بهره‌گيری از روش‎های اخلاقی و الهی در مبارزه انتخاباتی، دوری از فريب و دغل‎بازی و دوری از هر عملی كه به خارج كردن افراد از صحنه بيانجامد همچنين عمل صالح و حركت در خط ولايت، از عناصری است كه به انتخاب احسن كمك می‎كند.


وی گفت: از آيات الهی چنين برداشت می‎شود كه هر كسی كه به دنبال اين باشد كه ديگران را به دليل رسيدن به هدف دنيايی خود از صحنه بيرون كند، قطعا از دايره انسان‎های صالح خارج شده و لياقت انتخاب به عنوان رييس جمهور كشور اسلامی را كه در راس آن نظام ولايت فقيه است ندارد.

captcha