کد خبر: 1240066
تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۹

نشست «بررسی و تحليل مسائل جهان اسلام» در قم برگزار شد

نشست «بررسی و تحليل مسائل جهان اسلام» از سلسله نشست‌های گفتمان علمی با حضور اساتيد دانشگاه‌ها و شخصيت‌های علمی جمهوری اسلامی ايران و تركيه برگزار شد.


گروه حوزه‌های علميه: نشست «بررسی و تحليل مسائل جهان اسلام» از سلسله نشست‌های گفتمان علمی با حضور اساتيد دانشگاه‌ها و شخصيت‌های علمی جمهوری اسلامی ايران و تركيه برگزار شد.


به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) اين نشست با سخنرانی سونمز كوتلو از شخصيت‌های علمی تركيه ‌در سالن اجتماعات مؤسسه آموزش‌های كوتاه مدت و فرصت‌های مطالعاتی جامعه المصطفی برگزار شد.


سخنران نشست در ابتدا با بيان اين كه تمام فرايندها، در جهان اسلام به سرعت در حال تغيير است، اظهار داشت: متأسفانه تكته تكه شدن جهان اسلام، فقط به صورت جغرافيايی و فيزيكی نيست؛ بلكه جدايی از بعد مذهبی، ذهنی، محتوايی و ... نيز مشاهده می‌شود.


وی بزرگ‌ترين مشكل جهان اسلام را جانب‌داری سياسی مذاهب، عنوان كرد و ابراز داشت: در رجوع به قرآن كريم، بحث از حريت و آزادی انسان به وضوح مشاهده می‌شود.


سونمز كوتلو با بيان اين كه سرگذشت اسلام با تاريخ جهان اسلام به هم آميخته شده، خاطرنشان كرد: تمدن اسلامی چيزی نيست كه توسط شيعه و يا سنی به تنهايی ايجاد شده باشد. متأسفانه از زمان پيامبر اكرم(ص) تاكنون برداشت منفی از رويكرد تاريخ جهان اسلام صورت گرفته است.


سخنران نشست با تأكيد بر نگاه اجتماعی، تئوريك و متدولوژی به تاريخ اظهار داشت: حادثه كربلا و قيام امام حسين(ع) حق بوده و مربوط به مذهبی خاص نيست؛ بلكه متعلق به تمام مسلمانان است.


وی در بخش ديگری از سخنان خود ضمن تأكيد بر ايجاد وحدت ميان مسلمانان جهان يادآور شد: مسلمانان جهان از تمام مذاهب، بايد برای حفظ دين، محافظت از جان و آزادگی برادران دينی خود، با يكديگر وحدت داشته و واقعيت‌های ديگر مذاهب را نيز مورد توجه قرار دهند.


سونمز كوتلو با تأكيد بر اين كه قرآن كريم، زمينه‌ساز حریّت و آزادگی و آزادی انديشه‌ها است، بيان كرد: عدم اهتمام به قرآن نزد مسلمانان جهان، باعث توقف شكوفايی اسلام در جهان خواهد شد و امروز برای حل مشكلات جهان اسلام بايد قرآن را محور قرار دهيم.

captcha