کد خبر: 1249473
تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۶

جامعه اسلامی به خدعه‌های دشمن آگاه و پایبند به ارزش‌ها باشند

در مورد كسانی كه غير از تفكر خودشان بقيه را كافر می‌دانند و بعد از آن خونشان را مباح می‌دانند، جامعه اسلامی و مذاهب آن بايد هوشيار باشند و خدعه‌های دشمن را متوجه شوند و پايبند به ارزش‌های اسلامی باشند.


گروه انديشه: در مورد كسانی كه غير از تفكر خودشان بقيه را كافر می‌دانند و بعد از آن خونشان را مباح می‌دانند، جامعه اسلامی و مذاهب آن بايد هوشيار باشند و خدعه‌های دشمن را متوجه شوند و پايبند به ارزش‌های اسلامی باشند.


حجت‌الاسلام غلامرضا دهقان، امام جمعه شهرستان سراوان در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه سيستان و بلوچستان، اظهار كرد: دين مبين اسلام در خصوص چگونگی برخورد با ساير انسان‌ها و نوع تعاملی كه مسلمانان با هم‌نوعان خود بايد داشته باشند، ديدگاه ارزشمندی دارد و در اين رابطه توصيه‌هايی كرده است.


وی بيان كرد: متأسفانه در اين عصر شاهد جناياتی هستيم، در مورد كسانی كه غير از تفكر خودشان بقيه را كافر می‌دانند و بعد از آن خونشان را مباح می‌دانند، جامعه اسلامی و مذاهب آن بايد هوشيار باشند و خدعه‌های دشمن را متوجه شوند و پايبند به ارزش‌های اسلامی باشند.


دهقان ابراز كرد: اين هم‌نوعان يعنی مسلمانان و فرقی ندارد شيعه يا سنی باشد، از هر نوع كه باشد دين مبين اسلام دعوت و توصيه دارد كه نسبت به همديگر رفتاری مطلوب داشته باشند.


امام جمعه سراوان اظهار كرد: امام صادق(ع) می‌فرمايد: ای گروه شيعه شما منسوب به ما هستيد پس مايه زينت ما باشيد نه مايه سرزنش ما، مثل اصحاب حضرت علی(ع) باشيد. اگر كسی از برادران دينی‌تان بيمار شد به عيادتش برويد و در تشيیع جنازه برادران دينی خود شركت كنيد و در مساجدشان نماز بخوانيد.


وی عنوان کرد: در ادامه روايت امام صادق(ع) آمده است: به خدا سوگند شما در كارهای خير سزاوارتر از برادران دينی خود هستيد پس شما كه دم از ولايت و امامت می‌زنيد بايد در مسيرعمل كردن به سنت و سيره معصومين(ع) جلودارتر باشيد، و اين نوع تعاملی است كه بايد نسبت به هم‌كيشان خود داشته باشيم.


دهقان تصريح كرد: در اسلام نوع برخورد ما با انسان‌های فاسق هم مشخص شده است، اسلام مذمّت می‌كند كسی را كه علنی فسق و فجور می‌كند، بايد نوع برخورد ما با او يك برخورد منفعلانه باشد تا آن فرد متوجه شود كه بين يك انسان مؤمن با يك فرد فاسق فرق است.


وی افزود: از نبی مكرم اسلام(ص) نقل شده است كه نهی كرده از اين‌كه مسلمانی اجابت كند دعوت فاسقی را و بر سر سفره او بنشيند. در روايتی از امام باقر(ع) آمده است كه ايشان از پدرشان امام سجاد(ع) نقل كرده‌اند كه ايشان فرموده‌اند: بپرهيز از همياری انسان فاسق زيرا او تو را به لقمه‌ای و يا كمتر از آن می‌فروشد.


وی تصريح كرد: اسلام دين مدارا است و در واقع بنا به فرموده قرآن، رمز موفقيت پيامبر(ص) و استقبال مردم از وى همان رأفت و نرم‌خویى پيامبر(ص) به مدد و عنايت خداوند است.


امام جمعه سراوان در ادامه افزود: خداوند در آيه 159 سوره آل عمران می‌فرمايد: «فَبِما رَحمَةٍ مِن الله لِنتَ لَهُم وَ لَو كُنتَ فظّاً غليظَ القلبِ لَانفَضّوا مِن حَولِك؛ پس به [بركت] رحمت الهى با آنان نرمخو [و پرمهر] شدى و اگر تندخو و سختدل بودى قطعا از پيرامون تو پراكنده مى‏شدند». در اسلام توصيه به مدارا با مردم شده است و از نبی مكرم اسلام(ص) نقل شده است كه مدارا با مردم نيمی از ايمان است.

captcha