کد خبر: 1353185
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۵
حجت‌الاسلام کشاورز:

فرقه‌های به ظاهر اسلامی، وحدت جهان اسلام را نشانه گرفته‌اند

گروه اجتماعی: مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه حکیم سبزواری گفت: امروزه بسیاری از فرقه‌های کور، ضد عقل، منطق و انسانیت و تروریست سعی می‌کنند به نام اسلام، چهره اسلام ناب محمدی(ص)را مخدوش کنند از همین رو وحدت جهان اسلام را نشانه گرفته‌اند.


حجت‌لاسلام رضا کشاورز در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، با بیان اینکه خداوند متعال در قرآن کریم پیامبر گرامی اسلام(ص) را مظهر رحمت و لطف الهی و حسن خلق معرفی کرده‌اند، گفت: در فرهنگ اسلامی حسن خلق از رحمت الهی ریشه می‌گیرد.



وی با اشاره به آیه 159 سوره آل عمران «فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ اللّهِ لِنتَ لَهُمْ وَلَوْ کُنتَ فَظًّا غَلِیظَ الْقَلْبِ لاَنفَضُّواْ مِنْ حَوْلِکَ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشَاوِرْهُمْ فِی الأَمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَکَّلْ عَلَى اللّهِ إِنَّ اللّهَ یُحِبُّ الْمُتَوَکِّلِینَ، س به [برکت] رحمت الهى با آنان نرمخو [و پرمهر] شدى و اگر تندخو و سختدل بودى قطعا از پیرامون تو پراکنده مى‏شدند پس از آنان درگذر و برایشان آمرزش بخواه و در کار[ها] با آنان مشورت کن و چون تصمیم گرفتى بر خدا توکل کن زیرا خداوند توکل‏کنندگان را دوست مى‏دارد»، افزود: رمز موفقیت پیامبر(ص) در گسترش دین توحیدی اسلام همین خلق و خوی مهربان و رفتار ملایم ایشان بود، حال آنکه اگر ایشان فردی بدخلق و درشت‌خو می‌بود نه تنها مردم بر گرد ایشان جمع نشده بلکه پراکنده نیز می‌شدند.



اسلام دین شمشیر و زور نیست



حجت‌الاسلام کشاورز با بیان اینکه اسلام دین شمشیر و زور نبوده و دینی نیست که بخواهد با قهر بر دیگران غلبه کند، اظهار کرد: اسلام دین دارای برهان و منطق است و نیازی به زور و اسلحه ندارد.



وی، دین مبین اسلام را دین رحمت، انسانیت و نوع دوستی معرفی کرد و افزود: آیات جهاد و قتال در قرآن کریم بر مبنا و محور حق‌مداری است  نه زورمداری و فلسفه جهاد، احقاق حق، اعطای حق آزادی به مردم و حفظ و پاسداری از توحید و خداپرستی به عنوان مهم‌ترین و نفیس‌ترین سرمایه انسانی به شمار می‌رود.



این استاد دانشگاه با بیان اینکه رسالت پیامبران الهی از جمله خاتم الانبیا(ص) فراهم کردن زمینه تحقق دستورات الهی برای سعادت مردم است، تصریح کرد: در این برهه عده‌ای این دستورات را مخالف منافع خود دیده و سد راه پیامبران می‌شدند اما آیات جهاد و قتال، برای برداشتن موانعی است که این منفعت‌طلبان بر سر راه پیامبران الهی قرار می‌دادند و یا برای دفع ظلمی است که کفار علیه اهل ایمان روا داشته و آن‌ها را از خانه و کاشانه خود بیرون می‌راندند.



وی با بیان اینکه خاتم پیامبران حضرت محمد(ص) پیامبر رأفت و مبشّر رحمت برای عالمیان است، گفت: پیامبراسلام(ص) تنها اختصاص به یک محدوده خاص زمانی یا جغرافیایی و فقط امت اسلام و مسلمانان ندارد بلکه پیامبر همه جهانیان است.



عضو هیئت علمی دانشگاه حکیم سبزواری با اشاره به اینکه بر اساس دین اسلام باید با شرک و بت پرستی مبارزه کرد، گفت: آنجا که شعار توحیدی اسلام پیاده می‌شود، اسلام به هیچ عنوان اجازه جنگ و خونریزی نمی‌دهد، گرچه طرف مقابل یهودی و نصارا باشد.



وی در پاسخ به عده‌ای که می‌گویند: «چرا اسلام با زور و شمشیر با مشرکان و کفار برخورد می‌کرد در حالیکه باید به عقیده و اندیشه دیگران احترام گذاشت»، بیان کرد: به اعتقاد ما عقیده و اندیشه محترم است ولی شرک و بت‌پرستی عقیده نبوده و مبتنی بر اندیشه نیست.



حجت‌الاسلام کشاورز با اظهار اینکه شرک و بت‌پرستی نوعی جهل و خرافات است که ریشه در تاریکی دارد افزود: شرک نوعی بیماری است که نه تنها قابل احترام نیست بلکه باید با آن مقابله کرد از همین رو هر انسان آزاد‌اندیشی وظیفه دارد با جهل و خرافه مبارزه کرده و آن را ریشه‌کن کند.



دشمنی با پیامبر(ص) ریشه در ضعف معرفتی دارد



وی در مورد دشمنی‌ها و جسارت های برخی به ساحت مقدس اسلام و پیامبر اکرم(ص) گفت: این توهین‌ها در مرحله نخست ریشه در ضعف دانشی و معرفتی دارد چون اگر عظمت ایشان را شناخته و درک جامع و تصویر درستی از حضرت محمد(ص) داشتند، در اظهار نظرها و فیلم‌های توهین‌آمیز به پیامبر(ص) هیچگاه مرتکب چنین عمل وقیحانه‌ای نمی‌شدند.



عضو هیئت علمی دانشگاه حکیم سبزواری منشأ سیاسی و تخریب چهره نورانی اسلام و مسلمانان برای رسیدن به اهداف شوم را از دیگر دلایل دشمنی با پیامبر برشمرد و تأکید کرد: تهدیدهای دشمنان نسبت به مقدسات اسلام را باید به فرصت تبدیل کنیم و آن را عاملی برای اتحاد و انسجام جهان اسلام مقابل بدخواهان اسلام قرار دهیم.



دشمنان از اسلام حماسی می‌ترسند نه اسلام احساسی



عضو شورای راهبردی دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه حکیم سبزواری در مورد دیگر دلایل تخریب چهره اسلام و پیامبر(ص) اظهار کرد: ترس دشمنان دین از اسلام حماسی است نه اسلام صرفا احساسی.



وی با بیان اینکه به طور قطع دشمنان ما از اسلام و مسلمانان بی‌خطر برای منافعشان هیچ هراسی ندارند، افزود: دشمنان اسلام از مسلمانانی که تنها به فکر انجام امور عبادی و فردی خود هستند، نمی‌هراسند زیرا با اصل نماز خواندن، روزه گرفتن و قرآن خواندن مخالفتی ندارند.



حجت‌الاسلام کشاورز ادامه داد: دشمنان از مسلمانان بیدار، آگاه، زمان‌شناس و دشمن‌شناس در هراسند و از آیاتی که در قرآن کریم برای جهاد و مبارزه با ظالمان آمده، خوف دارند و هدفشان نیز در این خصوص، خشن جلوه دادن و مخدوش کردن چهره اسلام است تا زمینه‌های اقبال جهان به این دین الهی و توحیدی را کم کرده و آن را تضعیف کنند.



وی افزود: در این راستا دشمنان می‌خواهند با تضعیف ریشه‌های عقیدتی و باورهای اسلامی و قرآنی تشیّع به هدف خود که همان از بین بردن روحیه ظلم‌ستیزی و استکبار‌ستیزی است، دست یابند.



این استاد دانشگاه اظهار کرد: امروزه بسیاری از فرقه‌های کور، ضد عقل، منطق و انسانیت و تروریست سعی می‌کنند به نام اسلام، چهره اسلام ناب محمدی(ص)را مخدوش کنند از همین رو وحدت جهان اسلام را نشانه گرفته‌اند.



وی گروه‌های تکفیری، سلفی، القاعده، طالبان و گروه داعش(دولت اسلامی عراق و شام) را که داعیه‌دار دروغین تشکیل حکومت اسلامی هستند، از آن جمله برشمرد و گفت: این گروه‌ها فاقد شعور و دانش نسبت به روح و حقیقت اسلام و پیامبر(ص) بوده و رفتارشان هیچ شباهتی به اسلام که دین منطق، صلح و رحمت است، ندارد.



حجت‌الاسلام کشاورز وظیفه امت اسلامی در چنین شرایطی را زمانه‌شناسی، دشمن‌شناسی و بصیرت عنوان کرد و گفت: وظیفه امروز علمای اسلام  شناساندن چهره روشن و درست این دین، تبیین اهداف پلید و پشت صحنه دشمن برای مردم و روشنگری آن‌ها است.



وحدت؛ ضرورت جهان اسلام



وی داشتن وحدت را ضرورت امروز جهان اسلام معرفی کرد و گفت: امروز مسلمانان بیش از هر چیز از ناحیه اختلاف ضرر می‌کنند و از ناحیه وحدت سود می‌برند.



این عضو هیئت علمی دانشگاه حکیم سبزواری افزود: با وجود اختلافات عقیدتی و مذهبی، همه ما مسلمانان داخل خانواده اسلام هستیم و باید بر منافع کلی و مشترک دینی‌مان متمرکز شده و از نیرنگ دشمنان و بدخواهان اسلام دوری کنیم.



حجت‌الاسلام کشاورز با تاکید بر هوشیاری مسلمانان گفت: امروز مسلمانان باید متوجه باشند ندای اسلام، حق‌طلبی، دشمن‌ستیزی و کفرستیزی از کدام کشور بر می‌خیزد و نیز رفتار گروه‌های تروریستی مدعی تشکیل حکومت اسلامی، دل کشورهای استکباری را شاد می‌کند یا پیامبر گرامی اسلام(ص) را.



وی وجود این همه اختلاف، کشتار و تفرقه بین مردم در کشورهای اسلامی را مخالف خواست اسلام دانست و گفت: امروز امید کشورهای اسلامی، ایران اسلامی است و سخنان و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب باید محور عمل و راهبرد جهان اسلام قرار گیرد.



این عضو هیئت علمی دانشگاه حکیم سبزواری حفظ اسلامیت، استقلال، پیشرفت علمی، رهایی از عقب ماندگی و وابستگی به کشورهای کفر و استکبار، دستیابی به تمرکز قدرت و غلبه بر فتنه‌های شوم دشمنان را در گرو وحدت جهان اسلام عنوان کرد.



پیامبر(ص) و مکتب ایشان؛ مهمترین محور وحدت مسلمانان



این عضو شورای بسیج اساتید دانشگاه حکیم سبزواری گفت: امروز شخص پیامبر گرامی اسلام(ص) مهم‌ترین محور وحدت مسلمانان است و افکار، خط مشی، سیره و مکتب خاتم الانبیاء(ص) به عنوان مهم‌ترین روش اتحاد بین مسلمانان وجود دارد.



حجت‌الاسلام کشاورز اظهار کرد: علمای کشورهای اسلامی اگر از حکام منفعت طلب و فاسدی که بر جهان عرب حکومت می کنند، فاصله گرفته و خط را به امت اسلام نشان دهند وضعیت کشورهای اسلامی بسیار بهتر از آنچه که امروز است، خواهد شد.

captcha