کد خبر: 1412765
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۲
حجت‌الاسلام علی‌ محمدی:

پژوهش‌های قرآنی به سمت حل مشکلات جامعه سوق داده شود

گروه اندیشه: رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در مراسم اختتامیه هشتمین همایش بین‌المللی پژوهش‌های قرآنی خواستار شد که این پژوهش‌ها به سمت حل مشکلات جامعه با اعتصام به معارف قرآن سوق داده شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در مراسم اختتامیه هشتمین همایش بین‌المللی پژوهش‌های قرآنی که امروز، شنبه، 10 خردادماه برگزار شد، درباره اهمیت تدبر در آیات سیاسی و اجتماعی قرآن کریم سخنرانی کرد.
وی اظهار کرد: تدبر در آیات قرآن را بیشتر در کلام محققین و پژوهشگران مشاهده می‌کنیم و سخنرانان درباره مسائل عبادی و معنوی و مسائل فردی اشاره دارند. سفارش قرآن به تدبر در آیات قرآن منحصر در مسائل عبادی و فردی نیست. بلکه لازم است که همه افراد در قرآن تدبر کند و از مهم‌ترین آنها تفکر در اصول اعتقادی است.
وی ادامه داد:  موضوعاتی مانند مبدا آفرینش، توحید، زندگی ابدی و رابطه بین مبدا و معاد از جمله موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد. انسان می‌خواهد در جامعه‌ای زندگی کند و باید بداند که مسائل سیاسی و اجتماعی انسان بر اساس دیدگاه الهی چگونه تنظیم می‌شود.
حجت‌الاسلام محمدی اضافه کرد: از فرمایشات امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری این مطلب مشخص می‌شود که بخش عمده قرآن مربوط به مسائل سیاسی و اجتماعی زندگی انسان ‌هاست. مقام معظم رهبری می فرمایند که شعار دنیای اسلام باید بازگشت و عمل به قرآن باشد. رمز موفقیت مسلمانان عمل به قرآن است و حضرت امام راحل فرمودند که باید انسان الهی و قرآنی تربیت شود. با این مقدمه جای این سئوال هست که آیا مشکلات اصلی که در دنیای اسلامی داریم فقط با آیات نماز و عبادت حل می شود؟
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در برخی از شهرهای مذهبی جهان اسلام شبانه روز قرائت قرآن و عبادت انجام می شود. مشکل اصلی این است که آیات سیاسی که سرنوشت جهان اسلام را رقم می زند و برای مسلمین عزت و اقتدار می آورد، مورد تدبر و توجه واقع نمی شود.
وی ادامه داد: مسلمانان با این جمعیت و بهره مندی از امکانات مختلف، بازهم دچار سلطه دشمنان هستند. این مشکل در عمل به مسائل سیاسی قرآن کریم حل می شود. امام خمینی فرمودند تمام اسلام در دو کلمه خلاصه شده است که نه ظلم کنید و نه ظلم بپذیرید. مقام معظم رهبری نیز می فرمایند که پیروان قرآن برخیزند و بت‌های زر و زور را بشکنند و به عبادت خدا برسند. امروزه بت‌ زر و زور همان آمریکا است.
وی اظهار کرد: این همایش یک اقدام مکمل برای مسابقات حفظ  قرائت است. در داخل کشور 1600 مسابقه برقرار می‌شود تا دو نفر در رشته حفظ و قرائت حضور پیدا کنند و از شهرتان به استان و از استان به کشور و از کشور به مرحله ملی و بین‌المللی راه یابند. اگر بخواهیم عنوان بین‌المللی به همایش پژوهش‌های قرآنی دهیم باید در انتخاب مقالات این مراحل طی شود.
وی درباره نیازهای جامعه و پژوهش های قرآنی تصریح کرد: هدف از برگزاری همایش پژوهش‌های قرآنی فقط توجه به آیات فردی و عبادی نیست، بلکه هدف حل کردن مشکلات و معضلات جامعه با کمک قرآن کریم است و سمت و سوی مقالات نیز باید به سمت این هدف سوق داده شود.

captcha