کد خبر: 1422050
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۲

بزرگترین اثر روزه‌داری، آرامش بیماران قلبی است

گروه اجتماعی: یکی از بزرگ‌ترین آثار روزه در قلب انسان آرامش معنوی آن است، زیرا در این ایام بیمار مقید می‌شود آرامش خود را حفظ کرده و به دیگران احترام بگذارد و این یکی از اثرات روزه در قلب انسان است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، علی اصغردادگر، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد صبح امروز، سوم تیر در نشست خبری ضرورت توجه مضاعف به مسائل سلامتی در ماه مبارک رمضان که در شهرک دانش و سلامت مشهد برگزار شد، عنوان کرد: روزه‌داری برای سلامت فرد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است به شرط آن که نکات اساسی در تغذیه رعایت شود.

وی افزود: اگر روزه‌داری باعث بهبود کیفیت مصرف غذا ‌شود و کربوهیدرات‌ها و چربی‌های حیوانی از دستور غذایی افراد خط بخورد، روزه‌داری باعث سلامت و نشاط بیماران قلبی خواهد شد.

دادگر با بیان اینکه اصلاح در عادات غذایی موجب خواهد شد بیماران قلبی نیز بتوانند از روزه‌ گرفتن در این ماه بهره‌مند شوند، اظهار کرد:  بیماران قلبی نباید حجم زیادی از غذا را در افطار مصرف کنند، چرا که در این صورت فعالیت قلب بیشتر شده و دردهای قفسه سینه به سراغ آنان می‌آید، به همین دلیل این بیماران باید افطار را با مایعات و غذاهای کم چرب شروع کرده و وعده‌های غذایی خود را تا سحر افزایش دهند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه استفاده از غذاهای کم کالری می‌تواند بیماران قلبی را در روزه‌داری کمک کند، گفت: این ماه فرصت مناسبی است تا بیماران قلبی به قلب خود استراحت دهند و با خوردن غذاهای کم چرب به سلامت بدن خود کمک کنند، اما باید توجه داشته باشند کمبود آب در بدن باعث بالابردن اوره می‌شود که در این صورت مشکلات بسیاری برای افراد ایجاد می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی است تا بیماران قلبی و عروقی عادات خود به مصرف سیگار و دخانیات را ترک کنند، اعلام کرد: در ماه مبارک رمضان بسیاری از افراد سیگاری به دلیل رعایت شرایط روزه سیگار را ترک می‌کنند که این امر موجب سلامت و حفظ قلب آنها خواهد شد اما بیماران دیابتی که همراه با بیماری قند از دیابت رنج می‌برند، باید با مشورت پزشک روزه بگیرند.

دادگر ادامه داد: یکی از بزرگترین آثار روزه در قلب انسان آرامش معنوی آن است، چرا که در این ایام بیمار مقید می‌شود تا آرامش خود را حفظ کرده و به دیگران احترام بگذارد که این امر یکی از اثرات روزه در قلب انسان است.

وی اظهار کرد: سیستم عصبی بر روی تمام بدن تأثیر می‌گذارد به ویژه ناراحتی‌های روحی و روانی تاثیر زیادی بر روی قلب دارد، به همین دلیل بیشترین اثر روزه‌داری بر روی افراد بیمار قلبی، آرامش فکری آنان و نزدیکی به خدا خواهد بود.

در ادامه این مراسم علی بهاری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: بیماری‌های دستگاه گوارش شامل بیماری‌های مری، معده، روده‌ها، کبد، کیسه صفرا و لوزالمعده می‌شود که ضروری است این بیماری‌ها توسط پزشک و با آزمایش‌های مختلف تایید شود.

وی با اشاره به برخی بیماری‌های دستگاه گوارش، اظهار کرد:ریفلاکس معده یا برگشت اسید از معده به داخل مری، یکی از بیماری‌های دستگاه گوارش است که باید با وضعیت تغذیه مناسب از آن مراقبت شود، این بیماران باید در ماه مبارک رمضان از وارد کردن حجم زیاد غذا در وعده‌های سحر و افطار جلوگیری کرده و علاوه بر‌ آن همراه با غذا آب زیادی مصرف ‌نکنند لذا این افراد با رعایت نکات تغذیه‌ای و مصرف داروها می‌توانند به راحتی در ماه مبارک رمضان روزه بگیرند.

فوق تخصص گوارش و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به وضعیت بیماران زخم معده و اثنی‌عشر اشاره کرد و گفت: بیماری معده و زخم اثنی‌عشر باید در آندوسکوپی به‌صورت قطعی از سوی پزشک محرز شود، اگر در آزمایش مشخص شد که زخم معده فرد جدید است و روزه‌داری باعث تشدید این زخم می‌شود، فرد نباید به هیچ عنوان روزه بگیرد.

وی به شرایط بیماران سوء‌هاضمه اشاره کرد و گفت: بسیاری از افراد به‌دلیل سوء‌هاضمه احساس می‌کنند که معده آنان دچار زخم شده اما اگر با آزمایش مشخص شد که معده آنان دچار مشکل حاد نیست می‌توانند با رعایت الگوی تغذیه و مصرف دارو روزه خود را بگیرند.

بهاری با بیان اینکه بیماران روده عصبی نیز که با نامنظمی دستگاه گوارش به‌دلیل استرس بالا روبه رو هستند با رعایت شرایط صحیح تغذیه می‌توانند روزه بگیرند، گفت: روزه‌داری برای بیماران کبدی به‌خصوص بیماران مبتلا به کبد چرب فوایدی دارد، زیرا کبد این افراد با رعایت رژیم غذایی کبد بهبود خواهد یافت اما بیماران هپاتیت b و c با اجازه پزشک می‌توانند روزه بگیرند ولی اگر هپاتیت آنان از نوع a باشد، روزه‌ گرفتن موجب نارسایی کبدی می‌شود لذا الزامی به گرفتن روزه در این افراد نیست.

بهاری به شرایط بیماران سرطانی اشاره کرد و گفت: روزه‌ گرفتن برای این افراد نیز ممنوع است، همچنین افرادی که از بیماری سنگ صفرا رنج می‌برند اگر صفرای آنان همراه با درد و ناراحتی نباشد، روزه‌گرفتن برای آنان فواید بسیاری به همراه دارد.

وی در‌خصوص بیماران مبتلا به یبوست، گفت: این افراد می‌توانند با رژیم غذایی که حاوی روغن زیتون، خاکشیر و آلو بخارا است و با مصرف مایعات منظم روزه ‌بگیرند، اما به شرط اینکه در وعده سحر حجم مناسب مصرف غذا را رعایت کرده و از خوردن نوشیدنی‌های گازدار پرهیز کنند.

captcha