کد خبر: 1422556
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۴

داشتن ماه پربرکت و سالم با دوری کردن از غذاهای صنعتی

گروه اجتماعی: بهتر است روزه‌داران در برنامه غذایی سحری از خوردن غذاهایی چرب و پرنمک و ادویه، مانند انواع کوکو، بادمجان و غذاهای صنعتی همچون سوسیس، کالباس، سس مایونز و ... که سبب تشنگی زیاد در طول روز می‌شود، پرهیز کنند، تا از بروز یبوست و مشکلات روده، جلوگیری شود.

مهدی نوائی عصمت‌پناه، مدیر انجمن کارشناسان بهداشت خراسان رضوی‌ در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، گفت: روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان علاوه بر اجر معنوی، منافع جسمانی و روانی بسیاری نیز برای ما دارد، البته سال جاری به‌دلیل مصادف شدن این ماه با روزهای گرم و طولانی فصل تابستان باید با یک برنامه‌ریزی تغذیه‌ای درست برای افطار و سحر از مسائلی مانند ضعف بدنی، افت فشار، تشنگی و گرسنگی شدید پیشگیری کنیم، زیرا پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند: «روزه بگیرید تا سلامت باشید» از این روایت به آسانی می‌توان فهمید که روزه گرفتن عاملی برای حفظ سلامت است.

وی با بیان اینکه رعایت راهکارهای ساده تغذیه‌ای در افطار و سحر می‌تواند ما را در دریافت منافع بدنی و تسهیل بهره‌مندی از مزایای روحانی این ماه مبارک یاری رساند، افزود: بهتر است حداقل یک ساعت قبل از اذان صبح از خواب بیدار شویم و سحری را به آرامی و بدون عجله صرف کنیم تا علاوه بر تأمین زمان کافی برای آماده کردن غذا، بدن انسان برای صرف کافی غذای مورد نیاز آماده شود.

نوائی به سایر راهکارهای سلامت بدن در این ماه اشاره کرد و یادآور شد: عجله در خوردن غذا و خوب نجویدن آن، منجر به عدم هضم و جذب کافی غذا و ایجاد ناراحتی‌های گوارشی مانند نفخ، سنگینی و احساس پری می‌شود، علاوه بر این وعده سحری را هرگز نباید حذف کرد، به‌ویژه برای افرادی که فعالیت‌های ذهنی و بدنی شدید دارند، زیرا تداوم در این کار موجب افت بدنی و تحلیل عضلانی در فرد می‌شود.

مدیر انجمن کارشناسان بهداشت خراسان رضوی با اشاره به اینکه استفاده از گروه‌های اصلی غذایی همانند نان و غلات، میوه و سبزی، گوشت، حبوبات، شیر و لبنیات نباید در این ماه فراموش شود، اظهار کرد: استفاده از تمامی گروه‌های غذایی مواد مغذی مورد نیاز بخش‌های بدن را برای فعالیت‌های روزانه تأمین می‌کند، علاوه بر این استفاده از آب، آب میوه و مایعات کافی در فاصله افطار تا سحر باعث عدم کم‌آبی بدن در ساعات روزه‌داری می‌شود.

وی ادامه داد: بهتر است در برنامه غذایی سحری از خوردن غذاهای چرب و پرنمک و ادویه، مانند انواع کوکو، بادمجان، سوسیس، کالباس، سس مایونز و... که سبب تشنگی زیاد در طول روز می‌شود، پرهیز کرد تا از بروز یبوست و مشکلات روده، جلوگیری شود، همچنین مصرف آلو و انجیر خیس شده و میوه‌هایی همچون گلابی، هلو و ... بعد از افطار به سلامت بدن در این ماه کمک می‌کند و فرد می‌تواند با توان بیشتری به فعالیت مشغول شود.

نوائی با تأکید بر اینکه ورزش سبک و پیاده‌روی بعد از افطار به هضم غذا و جلوگیری از یبوست کمک زیادی می‌کند، گفت: استفاده از خرما و کشمش به جای انواع شیرینی، زولبیا و بامیه نیز می‌تواند قند طبیعی لازم برای بدن را در این ماه فراهم کند.

وی ابراز کرد: شروع افطار با یک ماده قندی طبیعی مانند خرما، کشمش و عسل اشتها را کنترل کرده و باعث می‌شود زیاده‌خوری کمتر پیش آید، علاوه بر این استفاده از خرما ضمن اینکه در روایات اسلامی نیز به مصرف آن توصیه شده است، می‌تواند جایگزین بسیار سودمندی برای زولبیا و بامیه باشد، همچنین خرما حاوی مقادیر مناسبی از آهن، پتاسیم، منیزیم، گوگرد، مس، کلسیم، فسفر، فیبر و ویتامین‌هایی چون A،B۱، B۲، بیوتین، اسید فولیک و C است که در حفظ سلامتی بدن تأثیر بسزایی دارد.

رحیم زاده
|
-
|
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۵
0
0
بسیار عالی
تازه فهمیدم روز اول چرا تشنگی من شدید بود به خاطر کوکو و کالباس سحر بوده
با تشکر
مینا
|
-
|
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۹
0
0
تشکر خیلی خوب بود
captcha