کد خبر: 1429261
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۴
آیت‌الله‌العظمی سبحانی:

اسلام از جمود فکری بیزار است/ محکومیت توأمان داعش و اسرائیل

گروه حوزه‌های علمیه: آیت‌الله‌العظمی سبحانی با محکومیت جنایات داعش و اسرائیل و با بیان اینکه ریشه این جنایات در جمود فکری آنان است، تاکید کرد: اسلام از جمود فکری بیزار است.

به گزارش خبرگزاری بین‎‏المللی قرآن (ایکنا) آیت‎الله‎‌العظمی سبحانی ظهر امروز 22 تیر ماه در درس تفسیر سوره زمر در مدرسه علمیه حجتیه قم با اشاره به آیات شریفه «اعْبُدُوا مَا شِئْتُم مِّن دُونِهِ قُلْ إِنَّ الْخَاسِرِینَ الَّذِینَ خَسِرُوا أَنفُسَهُمْ وَأَهْلِیهِمْ یَوْمَ الْقِیَامَةِ أَلَا ذَلِکَ هُوَ الْخُسْرَانُ الْمُبِینُ * لَهُم مِّن فَوْقِهِمْ ظُلَلٌ مِّنَ النَّارِ وَمِن تَحْتِهِمْ ظُلَلٌ ذَلِکَ یُخَوِّفُ اللَّهُ بِهِ عِبَادَهُ یَا عِبَادِ فَاتَّقُونِ»(زمر/15-16) گفت: خداوند در این دو آیه به مفاهیم اعلای توحیدی و معادی اشاره دارد.
وی افزود: خداوند در آیه چهاردهم این سوره به مشرکان خطاب می‎کند که شما با تضییع عمرتان خسران عظیمی را بر خود تحمیل کردید، ولی کار به اینجا ختم نمی‎شود و در آخرت سایه‎هایی از آتش بالای سر شما و سایه‎هایی از آتش نیز پایین پای شما قرار داده می‎شود؛ زیرا سایه جهنم که چنین باشد، وای بر آفتاب سوزان آن.
این مرجع تقلید گفت: برخی کوته‌فکران با این بخش از این آیه که خداوند می‎فرماید «ذَلِکَ یُخَوِّفُ اللَّهُ به عباده» سعی دارند اعتقاد به معاد و عذاب آخرت را کم‌رنگ کنند، در حالی که خداوند در بسیاری از آیات خود بیان کرده است که در هیچ وعده خود کوتاهی نمی‎کند و «لایخلف المیعاد» است.
وی اظهار کرد: هدف خداوند از بیان این مباحث در ادامه همین آیه و در فراز‎ «بِهِ عِبَادَهُ یَا عِبَادِ فَاتَّقُونِ» بیان شده است؛ یعنی خداوند این آیات و تبشیر و انذار را برای رستگار و مقتی شدن بندگان بیان می‎کند.
آیت‌الله سبحانی در ادامه عنوان کرد: خداوند اول ما را مامور به تخلیه کرده است و سپس ما را به تحلیه فرا می‌خواند؛ یعنی اول باید بت‎‌ها را بشکنیم و بعد ایمان خود را تقویت کنیم؛ مثل همین تعریف انابه که انابه را رفتن به سوی خدا تعریف می‎کنند و توبه را بازگشت از گناه؛ پس توبه تخلیه است و انابه، تحلیه.

اسلام از جمود فکری بیزار است

وی گفت: اسلام دین عقل و خرد است و جمود فکری و روانی بیزار است برعکس این وهابیت و داعشیون که هیچ عقل و فکری ندارند و جامد هستند و با کشتن مردم و زنان و مردان به فکر ادامه سیطره خود هستند.

وی افزود: اگر کسی قرار بود با کشتن به حکومت خود توسعه ببخشد، امروز فرعون زنده بود؛ آنها باید با صحبت با بزرگان و علما مشکلات را حل کنند نه اینکه بگویند ما راست می‏‎گوییم و بقیه کافرند.

جنایات اسرائیل نشانه کم خردی آنان است

آیت‌الله سبحانی تصریح کرد: اسرائیلی‎ها از دیگر بی‌عقل‎هایی هستند که خود را صاحب عقل می‎‏دانند، ولی جنایاتی علیه کودکان و نوزادان و زنان بی‌گناه انجام می‎دهند که کم سابقه است؛ اینها اگر عقل داشتند این گونه به جان مردم نمی‌افتادند.
وی با اشاره به سالروز ولادت امام حسن(ع) گفت: از افتخارات ایشان همین بس که دوست و دشمن همگی از صبر و حلم و خلق خوش ایشان تعریف می‎کنند؛ صبر و حلم در برابر تهمت‎ها و ناسزاها و دشنام‎ها و حفظ آبروی اسلام حقیقی از ویژگی‎های بارز امام حسن(ع) است.
این مرجع تقلید بیان کرد: روزی که امام حسین(ع) در حال دفن امام حسن(ع) بود، شخصی که یکی از دشمنان امام حسن(ع) بود را در حال گریه دیدند که می‌گفت چه غم‌انگیز است رفتن مردی که صبر و حلمش از کوه‎های مدینه نیز بیشتر بود.

captcha