به گزارش خبرگزاری بیالمللی قرآن(ايكنا) به نقل از موسسه آينده روشن «نقد و بررسی شبهات دكتر ناصر القفاری درباره انديشه مهدويت» عنوان پاياننامهای مهدوی است كه عصر روز گذشته ۱۷ تيرماه، با حضور حجتالاسلام والمسلمين سيد مسعود پورسيد آقايی، استاد راهنمای اين رساله در مدرسه دارالشفای حوزه علميه قم ارائه شد.
بر اساس اين گزارش حجتالاسلام والمسلمين سيد محمد حسينی قزوينی، استاد مشاور و حجج الاسلام والمسلمين عزالدين رضانژاد و عبدالرحيم سليمانی بهبهانی داوری اين رساله عالی حوزوی را برعهده داشتند.
حجتالاسلام والمسلمين نصرتالله آيتی رساله سطح ۴ خود را در دو بخش«نقدهای روشی» و «نقدهای موردی» تدوين كرده است. استناد به روايات غير معتبر و شاذ، تعميم ديدگاه يك يا چند عالم شيعی به همه عالمان شيعه، تمركز بيش از حد بر روی مسائل حاشيه ای و فرعی، و رعايت نكردن جانب ادب در نوشتار از نقدهايی است كه در بخش نخست اين پايان نامه بررسی و تبيين شده است.
از ويژگیهای برجسته و درخور توجه اين اثر علمی را می توان پاسخ كليدی به ۴۲ شبهه ناصر القفاری برشمرد كه به صورت مفصل در بخش دوم پايان نامه به آن پاسخ داده شده است.
در چكيده اين پايان نامه آمده است: هم چنان كه از عنوان پايان نامه برمیآيد اين رساله در صدد پاسخگويی به شبهاتی است كه از سوی دكتر ناصر القفاری (از نويسندگان مشهور وهابی معاصر) بر عليه قرائت شيعی انديشه مهدويت مطرح شده است محور اين شبهات كه قريب به پنجاه مورد است نفی تولد و غيت امام مهدی است و نويسنده ياد شده كوشيده است از منظرهای مختلف اين اعتقاد را به چالش بكشد وی از يك سو با طرح ادعای ريشه داشتن انديشه غيبت در آراء ابن سبای يهودی و شكل گيری اعتقاد به تولد و غيبت امام مهدی در اثر توطئه پنهانی شيوخ شيعه و از سوی ديگر با متعارض و غير قابل پذيرش دانستن روايات مربوط به تولد امام مهدی و روايات مربوط به غيبت، مكان غيبت،زمان ظهور و عمر طولانی امام مهدی و از ديگر سو با اين ادعا كه شيعيان بسياری از احكام شريعت را به دليل غيبت تعطيل كرده و معتقد به وضع احكام جديد توسط امام مهدی هستند كوشيده است اعتقاد به تولد و غيبت امام مهدی و بلكه اصل قرائت شيعی انديشه مهدويت را سست و فاقد دلايل موجه جلوه دهد. در مقام پاسخ به شبهات مطرح شده تلاش شده است با ارائه مدارك و مستندات غيرقابل ترديد اثبات شود كه تولد و غيبت امام مهدی به هيچ عنوان قابل انكار نيست و اين باور مستند به روايات متواتری است و شيعه اماميه پيش از تولد آن حضرت بر آن اتفاق نظر داشتند و روايات مربوط به اين مساله نه تنها با يكديگر در تعارض نيست بلكه بسياری از باورهايی كه شيعه در باره امام مهدی دارد بر اساس آيات شريف قرآن و منابع معتبر اهل سنت قابل اثبات است.
اين پاياننامه پس از تبيين و بررسی از سوی استاد مشاور و هيأت داوران و دفاعيه حجتالاسلام والمسلمين آيتی، نمره عالی سطح ۴ حوزه علميه قم(دكترا) را به اختصاص داده است.