کد خبر: 2613815
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۵
ابوترابی‌فرد:

شهید مدرس به معنای واقعی کلمه، فقیه در طراز با قرآن است

گروه سیاسی: شهید آیت‌الله مدرس یک نماد برجسته از شاگردان و تربیت یافتگان مکتب قرآن و عترت است و به معنای واقعی کلمه، فقیه در طراز با قرآن کریم است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن ابوترابی‌فرد، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی، ظهر امروز، دهم آذرماه در مراسم گرامیداشت شهید آیت‌الله مدرس که با حضور اقشار مختلف مردم و مسئولان در محل آرامگاه این شهید در کاشمر برگزار شد، از مدرس به عنوان مرد فقه، ایثار، بصیرت و درایت، زهد و مجاهدت، صحنه‌های سخت و پرچالش سیاست و نظریه‌پرداز تربیت یافته در مکتب قرآن و عترت و پایه‌گذار نظریه ماندگار پیوند سیاست و دیانت یاد کرد.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد با تسلیت سالروز شهادت این شهید بزرگوار اظهار کرد: شهید آیت‌الله مدرس یک نماد برجسته از شاگردان و تربیت یافتگان مکتب قرآن و عترت است و به معنای واقعی کلمه، فقیه در طراز با قرآن کریم است که به محضر عالمان بزرگ و فقهای عالی قدر و مجامع عالم پرور در نجف اشرف و اصفهان راه یافت و با کوله‌باری از دانش و ایمان و فهم صحیح معارف دین به مقام رفیع فقاهت آن هم فقیهی طراز اول دست یافت.

وی با بیان اینکه شهید مدرس مصداق بارز فقهایی است که از صلاحیت و لیاقت انذار مردم برخوردار بود، گفت: پیوند بین فقاهت و انذار مردم  از سوی او بیانگر این حقیقت است که فقاهت شهید مدرس از دانش و دیانت او سرچشمه گرفت و آنچنان فقه و اخلاق در عمل و رفتار او به هم گره خورد که قلبش لبریز از خوف خدا شد و چون خود تحت تأثیر انذار قرآن قرار گرفت لایق انذار دیگران شد.

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دینداری، دین باوری و تعهد به اسلام و مقام علمی در رفتار فردی، سیاسی و اجتماعی مدرس قابل مشاهده است و راز حیات جامعه نیز در گرو فعالیت چنین انسان‌هایی است، یادآور شد: اگر کسی درجه علمی داشته باشد ولی در قلبش خوف الهی نباشد، نمی‌تواند به دیگران انذاردهد ولی شهید مدرس دارای این مقام فاخر فقهی، اخلاقی و رفتاری بود که دانش و بصیرت علمی او را به عینه می‌توان در سخنان، تصمیمات و اقداماتش مشاهده کرد.

وی خطاب به مردم ایران و امت اسلام اظهار کرد: اگر در نهضت مشروطه و سپس در قیام‌های مختلف مردم ایران، استبداد شاهنشاهی مورد هدف قرار گرفت به این خاطر بود که فقهای نامدار و شخصیت‌های برجسته و تربیت یافته مکتب امام صادق(ع) پیشگام و پرچمدار این حرکت بودند به طوری که مدرس به برکت قدرت برآمده از فقه خود، در برابر استبداد مدرن رضاخانی تحت حمایت روشنفکران غربگرا، توان رویارویی یافت و تا فروپاشی ارکان حکومت شاهنشاهی پیش رفت و به هدفش رسید.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد ابراز کرد: امام و رهبر معظم انقلاب نیز به عنوان پرچمدار حرکت مدرس، با تداوم راه این شهید، هدف او را محقق ساختند، از همین رو این حرکت در پیش گرفته شده در فراز و فرودها رنگ نمی‌بازد و در مسیر انحراف قرار نمی‌گیرد به گونه‌ای که تا رسیدن به مقصد می‌تازد زیرا در دست فقهای صالح، وارسته و بی‌اعتنا به دنیا و تسلیم در برابر خدا است.

وی با اشاره به اینکه سلامت جامعه در سایه حضور فقهای راستین، زاهد و وارسته در متن امور سیاسی، اجتماعی و فرهنگی تعریف می‌شود، گفت: توده‌های مردم ایران و امت اسلام باید در عرصه فقاهت از این علما الهام بگیرند و در راه آنان گام بردارند.

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: مدرس معتقد بود دنیای اسلام در دست حاکمان بی‌لیاقت و بی صلاحیت شرایط اقتصادی و فرهنگی سختی را تجربه می‌کند و این امر ناشی از جدایی دین از سیاست است زیرا به اعتقاد مدرس، رمز عقب‌ماندگی امت اسلام جدایی دین از سیاست است و معنا ندارد ملت و دولت در جهان اسلام با مسائل سیاسی بیگانه باشد.

وی گفت: با تکیه بر این اعتقاد، دین باید مدیریت و رهبری امت اسلام را در همه عرصه‌ها برعهده بگیرد، به‌ویژه آنکه پیامبر اسلام که مؤسس دیانت بود، خود رئیس سیاست نیز بود و این همان سخن و نظریه سیاسی امام خمینی(ره)، بنیانگذار انقلاب اسلامی است که باید فقیهی عادل و صالح در زمان غیبت مسئولیت جامعه اسلامی را برعهده بگیرد.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد عنوان کرد: از زمانی که جدایی دین از سیاست مطرح شد، ممالک اسلامی رو به ضعف رفتند لذا اساس نظریه مدرس و حضور او در عرصه سیاست برای پیوند دین و سیاست بود.

وی با اشاره به اینکه این نظریه سیاسی مدرس دو پیام برای امت اسلام دارد، اظهار کرد: پیام اول این است که امت اسلام در هر نقطه جهان برای جلوگیری از انحراف و مقابله با استبداد و استکبار باید سیاست را با دیانت گره بزنند زیرا در این صورت اسلام برآمده از قرآن محقق می‌شود.

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: پیام دوم این است که هر انسان مؤمن و مسلمان که به اسلام و قرآن و پیامبر(ص) و امامت اعتقاد دارد، باید در حیات اجتماعی و سیاسی خویش سیاست و دیانت را باهم گره بزند زیرا نمی‌شود کسی مسلمان باشد اما نسبت به مسائل سیاسی بی تفاوت باشد؛ لذا در این راستا باید امت اسلام این رفتار خود را اصلاح کنند.

وی با بیان اینکه این مرد بزرگ به عنوان نماد مبارزه با استبداد رضاخانی مطرح است زیرا می دانست او مزدور انگلیس است، اظهار کرد: مدرس خود را همیشه یک طلبه نه یک رجل سیاسی می‌دانست زیرا در آن زمان در حوزه سیاست، سیاستمدار به کسی تلقی می‌شد که از غرب حمایت کند و فریب خورده‌ای باشد که منافع ملی را به بیگانگان بفروشد.

 حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد با اشاره به ثمرات این و دستاوردهای این بزرگ مرد برای ایران گفت: بر این اساس ملت ایران در هشت سال دفاع مقدس در مقابل دشمنان ایستاد و یک وجب از خاک کشور را به دشمن نداد، همچنین امروز در مذاکرات هسته‌ای، آمریکا و کشورهای 1+5  نمی‌توانند از ما عبور کنند که این‌ها نشان‌دهنده استقلال ایران و نماد عزت و اقتدار امت اسلام به شمار می‌رود زیرا ما سیاست و دیانت را با هم گره زده‌ایم.

وی افزود: اگر این تز در کشورهای دیگر اسلامی نیز محقق شود نه مردم عراق زیر چکمه‌های گروه داعش له می‌شوند، نه اراده آمریکا موجب سقوط دولت سوریه می‌شود و نه عده‌ای صهیونیست می‌توانند مردم غزه را به خاک و خون بکشند و بدین ترتیب راه برای مظلومان عالم هموار می‌شود.

یادآور می‌شود، در پایان این مراسم پرچم بارگاه حضرت ابوالفضل(ع) که قرار است به دست بانوی نمونه کارآفرین کاشمر دوخته و بر گنبد حرم ایشان نصب شود، در حضور مسئولان برش زده شد.

captcha