کد خبر: 2684330
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۹
محسنی:

بیش از ۸۵ درصد موقوفات حضرت امام رضا(ع) دارای سند مالکیت است

گروه اجتماعی: معاون املاک، اراضی و موقوفات آستان قدس رضوی با بیان اینکه هم اکنون بیش از ۸۵ درصد موقوفات حضرت امام رضا (ع) دارای سند مالکیت است، ابراز کرد: سال گذشته نیز ۳۴ سند برای ۱۲ هزار و ۶۸۵ هکتار زمین موقوفی صادر شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، جواد محسنی، معاون املاک، اراضی و موقوفات آستان قدس رضوی، شب گذشته، 17 دی‌ماه در همایش تجلیل از واقفان و دست اندرکاران امور وقف در آستان قدس رضوی، با بیان اینکه تعداد زیادی از املاکی که در آستان قدس رضوی وجود دارد، وقفی است، اظهار کرد: آستان قدس رضوی به عنوان بزرگ‌ترین نهاد موقوفاتی جهان اسلام 452 واقف دارد که اموال و املاک خود را وقف حضرت امام رضا(ع) کرده‌اند.

وی با اشاره به این مطلب که هم اکنون بیش از 85 درصد موقوفات حضرت امام رضا (ع) دارای سند مالکیت است، ابراز کرد: سال گذشته نیز 34 سند برای 12 هزار و 685 هکتار زمین موقوفی صادر شد، همچنین یک هزار و 135 فقره وقف‌نامه در آستان قدس رضوی وجود دارد و بیش از 13 هزار هکتار از مساحت 30 هزار هکتاری شهر مشهد جزو موقوفات آستان قدس رضوی به شمار می‌رود.

معاون املاک، اراضی و موقوفات آستان قدس رضوی همچنین به نخستین وقف‌نامه و قدیمی‌ترین موقوفه اشاره کرد و گفت: نخستین وقف‌نامه و قدیمی‌ترین موقوفه این مجموعه مربوط به مرحوم عتیقی بوده که شامل 23 رقبه در سند 931 هجری قمری در آستان قدس رضوی به ثبت رسیده است.

وی یادآور شد: در تاریخ هزار ساله آستان قدس رضوی موقوفات بسیاری وقف حضرت امام رضا(ع) شده که به منظور ساماندهی آن‌ها بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، گروهی متشکل از کارشناسان دانشگاهی و حوزوی در آستان قدس رضوی تشکیل شد که با بررسی موقوفات بیش از 100 نیت را استخراج و در 25 فصل سازماندهی کردند.

محسنی با بیان اینکه موقوفات آستان قدس رضوی در در داخل و خارج از کشور پراکنده است، عنوان کرد: این موقوفات بیشتر در استان‌های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی، تهران، قزوین، آذربایجان‌های شرقی و غربی، اصفهان، یزد، کرمان، مازندران، فارس، گلستان، گیلان، سمنان، خوزستان و کشورهای افغانستان، آذربایجان و خوزستان پراکنده هستند.

معاون املاک، اراضی و موقوفات آستان قدس رضوی با اشاره به انواع اموال وقفی، بیان کرد: اموال وقفی شامل اموال منقول و غیر منقول بوده که منقول شامل قرآن، کتب خطی، چاپی و مجموعه‌های هنری و غیرمنقول شامل املاک و مستقلات می‌شود.

وی یادآور شد: برای حفاظت از املاک موقوفه آستان قدس رضوی در شهر مشهد 120 اکیپ شبانه‌روزی و در شهرستان‌ها، اراضی شهری و کشاورزی از 150 اکیپ فعال بهره می‌بریم که با استفاده از شیوه‌های فیزیکی، پنل‌گذاری، نصب تابلو، نرده‌گذاری، نصب کانکس و ... از اراضی شهری و کشاورزی محافظت می‌کنند.

معاون املاک، اراضی و موقوفات آستان قدس رضوی با بیان اینکه اخبار موقوفات به طور مرتب به مردم اطلاع‌رسانی می‌شود، گفت: در راستای حفظ، حراست و نگهداری از اراضی موقوفه و پیشگیری از سوء استفاده‌ها اطلاع‌رسانی جامعی به عموم مردم صورت می‌گیرد.

محسنی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: به دلیل گسترش املاک در مشهد و شهرستان‌ها از تکنولوژی نوین GIS در ایجاد بانک‌های اطلاعاتی و تبدیل اطلاعات پراکنده و سنتی به بانک‌های دیجیتال و یکپارچه بهره‌برداری می‌شود. 

captcha