کد خبر: 2691994
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۸
وزیر علوم خبر داد:

اقدامات وزارت علوم برای مقابله با پایان‌نامه‌های سفارشی

گروه دانشگاه: در موضوع مقابله با سرقت ادبی و پایان‌نامه‌های سفارشی، در دانشگاه‌ها نظارت را تشدید کرده‌ایم و در بیرون دانشگاه هم پیش‌نویس یک لایحه به‌منظور جرم‌انگاری این سرقت ادبی، به‌زودی تقدیم دولت خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در جلسه 98 شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر محمد فرهادی ضمن تبریک ایام هفته وحدت گفت: شورای ارتقا و تحول علوم انسانی به‌عنوان یکی از شوراهای تخصصی ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی عهده‌دار مسئولیت مهم تحول و ارتقا و بازنگری در مبانی و مبادی این علوم است و به همین اعتبار از اهمیت وافری برخوردار است.
وی افزود: در دو دهه گذشته رشته‌های علوم انسانی در کشور با یک رشد جهشی و غیرهدفمند گسترش یافته‌اند به‌گونه‌ای که هم‌اکنون حدود دو میلیون دانشجو در این رشته‌ها مشغول به تحصیل هستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: هدفمندی در آموزش عالی در همه رشته‌ها و گرایش‌ها ضرورت دارد و در علوم انسانی ضرورت آن بیشتر است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: علوم انسانی چون به انسان می‌پردازد و مستقیماً بر فرهنگ اثر می‌گذارد باید بر طبق جهان بینی اسلام بازنگری شود.
وی افزود: در جهان‌بینی اسلام که در قرآن کریم تبلور یافته است، انسان ذیل خداوند متعال و وابسته به او تعریف می‌شود و به همین دلیل باید علوم انسانی اسلامی با توجه به این نگاه و رویکرد بازنگری و تدوین شود.
عضو ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: اینکه قرآن کریم بارها انسان را مخاطب قرار می‌دهد و  از او می‌خواهد نگاه خود را به آفرینش سامان دهد، بزرگترین دلیل بر امکان و لزوم علوم انسانی اسلامی است.
علوم انسانی غربی، ناتوان از حل مشکلات جامعه
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: خروجی و ما حصل علوم انسانی باید در حل مشکلات کشور مفید باشد و علوم انسانی متعارف که ریشه در جهان‌بینی غرب دارد، صرفنظر از آنکه با مبانی ارزشی اسلام متعارض است در حل مشکلات جامعه نیز  ناتوان بوده است.
وی افزود: در موضوع «تحول و ارتقا در علوم انسانی» باید ابتدا بدانیم کجا هستیم و باید به کجا برویم و به این منظور مدل ارزیابی نتیجه کار باید تدوین شود.
وزیر علوم ادامه داد: موضوع علوم انسانی نباید وابسته به ساز و کار عرضه و تقاضا در بازار علم باشد بلکه در بسیاری از موارد باید صرفنظر از جریان حاکم بر بازار عرصه و تقاضای علمی، کار شود.
دکتر فرهادی گفت: آمایش آموزش عالی و ساماندهی این بخش و توجه به توان کیفی هیئت‌‌های علمی و اساتید دانشگاه‌ها باید حرف اول را در گسترش آموزش عالی بزند.
وی افزود: علوم انسانی وابسته، محمل اصلی تسلط استعمار نوین است و همه کشورهایی که توانسته‌اند خود را از تحت سیطره استعمارگران خارج کنند، ابتدا در بخش علوم انسانی خود را از سیطره خارج کرده‌اند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: توجه به مطالعات بین رشته‌ای و تأثیر علوم انسانی بر سایر بخش‌های مانند پزشکی، مهندسی و... در این زمینه لازم است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: به‌عنوان مثال در زمینه پزشکی، اگر پزشک از مطالعات علوم انسانی برخوردار باشد، حتماً می‌تواند بهتر به فعالیت درمانی خود بپردازد و با بیمار تحت درمان خود ارتباط برقرار کند.
وی افزود: در موضوع مقابله با سرقت ادبی و پایان‌نامه‌های سفارشی، در دانشگاه‌ها نظارت را تشدید کرده‌ایم و در بیرون دانشگاه هم پیش‌نویس یک لایحه به‌منظور جرم انگاری این سرقت ادبی، به‌زودی تقدیم دولت خواهد شد.
وزیر علوم گفت: خود را موظف به اجرای مصوبات شورای تحول و ارتقای علوم انسانی می‌دانیم و ساماندهی رشته‌ها و تسریع در بررسی سایر رشته‌های باقی مانده را از این شورا خواستاریم.

captcha