کد خبر: 3382473
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۲
با پیام رئیس مجلس شورای اسلامی؛

نخستین همایش ملی تجلیل از خیرین سلامت کشور در مشهد آغاز شد

گروه اجتماعی: نخستین همایش ملی تجلیل از خیرین سلامت کشور با پیام علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در مشهد آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، نخستین همایش ملی تجلیل از خیرین سلامت کشور امروز، 14 مهرماه با قرائت پیام علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی و با حضور سیدمحمدهادی ایازی، قائم مقام وزیر بهداشت در امور مشارکت‌های اجتماعی، حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، غلامرضا بصیری‌پور، رئیس شورای عالی استان‌های کشور، سیدرضا نیری، دبیر مجمع خیرین سلامت کشور و مشاور وزیر بهداشت و جمعی از مسئولان استانی در تالار ابن سینا مشهد آغاز شد.

در پیام علی لاریجانی، رئیس قوه مقننه کشور به این همایش تصریح شده است: مشارکت مردم در امور خداپسندانه و نقش آفرینی در عرصه‌های نوع دوستی و بشردوستانه مورد رضایت الهی همواره مورد توجه و عنایت خاص ملت بزرگوار ایران بوده است.

وی در این پیام آورده است: مجمع خیرین سلامت که با هدف ارائه خدمات خداپسندانه در عرصه‌های بهداشتی، درمان و پزشکی و با اتکا به کمک و مشارکت‌های مردمی شکل گرفت به واقع ایفاگر نقش و رسالت عظیم در رسیدگی به نیازمندان و بیماران مستمند بوده و تمامی همت و توان خویش را معطوف به التیام، بهبودی و سلامتی دردمندان کرده است که تلاش این عزیزان به واقع به مثابه جهاد و ایثار در راه خداوند متعال است.

لاریجانیدر این پیام تأکید کرده است: حوزه سلامت بعنوان یکی از شاخصه‌های اصلی امر توسعه در کشور نیازمند توجه همگانی و بویژه افراد خیر و نیکوکار است که می‌توانند با بضاعت و توانمندی خویش به یاری مدیریت امر درمان و بهداشت در کشور پرداخته و به بهبودی و نشاط جامعه کمک کند.

سپس محمد مقدوری، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی در ابتدای این همایش با اشاره به کمک سالیانه بیش از 25 میلیارد تومان توسط خیرین سلامت خراسان رضوی عنوان کرد: این کمک‌ها در سه بخش تأمین فضای درمانی، کمک به درمان رایگان و تشکیل NGO هایی که در عرصه‌های مختلف با بخش درمان و دانشگاه علوم پزشکی همکاری دارند، صورت گرفته که مایه مباهات ماست.

سالانه تعداد قابل توجهی از بیماران منطقه جذب مشهد می‌شوند

وی با بیان اینکه سطح تخصصی پزشکی در مشهد زبانزد خاص و عام است، ابراز کرد: امروز مشهد در عرصه‌های مختلف پزشکی یک تجلی بین‌المللی دارد؛ پزشکان متخصص ما در رشته‌های مختلف جراحی قلب، چشم‌پزشکی، جراحی مغز، ریه و جراحی‌های داخلی در حدی ظهور و بروز دارند که سالانه تعداد قابل توجهی از بیماران منطقه جذب مشهد می‌شوند و این امر بلاشک با تلاش و توجه خیرین سلامت محقق شده است.

در ادامه سیدرضا نیری، دبیر مجمع خیرین سلامت کشور و مشاور وزیر بهداشت ضمن تشکر از کلیه خیران و مسئولان جامعه سلامت کشور با بیان اینکه جامعه‌ای که در آن کار خیر نباشد، متشتت و متفرق است؛ عنوان کرد: کار خیر به جامعه انسجام و برکت می‌دهد و وجود خیرین دانه‌های محکمی است که به هم پیوند خورده و جامعه سالمی را می‌سازد.

وی با اشاره به اینکه مجمع خیرین سلامت کشور نهادی انقلابی و برگرفته از مردم است و رویکرد سیاسی و انتفاعی ندارد، ادامه داد: این نهاد که اکنون هفت سال از تأسیس آن می‌گذرد صرفا کارش خدمت‌رسانی به انسانها است بدون اینکه کاری به اعتقاد و افراد مذهب داشته باشد و این را بر خود واجب می‌دانیم که دست افرادی را که دست نیازشان به سوی ما دراز است به گرمی بفشاریم.

نیری با بیان اینکه در اکثر کشورها انسانیت را سر بریدند و دائما به دنبال کشتار انسان‌های بی‌گناه هستند، اظهار کرد: این در حالی است که چشم امید همه این مظلومان به ایران اسلامی است، بنابراین تا فرصت هست باید آن را مغتنم شمرد و سعی کنیم لحظه به لحظه تمامی حرکاتمان برای رضای خدا باشد و اگر کار خیری هم انجام می‌دهیم آن را به پیشگاه خدا عرضه کرده و با خدا معامله کنیم.

خیرین سلامت تا پایان سال 93 سه هزار و 300 میلیارد تومان به حوزه سلامت کشور کمک کرده‌اند

همچنین حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز در بخش دیگری از مراسم گفت: خیرین سلامت تا پایان سال 93 سه هزار و 300 میلیارد تومان به حوزه سلامت کشور کمک کرده‌اند و این رقم تا پایان سال 94 افزایش چشم‌گیری پیدا خواهد کرد.

وی با بیان اینکه گردش مالی سال جاری حدود 80 هزار میلیارد و فقط در حوزه دارو حدود 11 هزار میلیارد تومان بوده است، ابراز کرد: بنابراین درخواست ما از دولت قبلی این بود که 10 درصد از درآمد هدفمندی یارانه‌ها بالغ بر چهار هزار و 800 میلیار تومان در سال را به بخش درمان اختصاص دهند که این کار انجام نشد؛ همچنین در قانون برنامه چهارم تصویب شده که هزینه‌های پرداختی از جیب مردم باید به زیر 30 درصد برسد که این اتفاق هنوز محقق نشده و این رقم در اوایل دولت یازدهم نیز حدود 52 درصد بود.

پس از وی حجت‌الاسلام محمدکاظم راشد یزدی، کارشناس امور دینی خطاب به خیرین سلامت بیان کرد: مسئله شما، یک موضوع انسانی است زیرا به سلامت انسان‌ها خدمت می‌کنید؛ طبق احادیث جالب توجه است که در زمان امام زمان(عج) نیز تمام منابع مالی دولت اسلامی در دو حوزه مصرف می‌شود، یکی بهداشت و دیگری فرهنگ.همچنین سخن امیرالمومنین(ع) نیز در این زمینه می‌فرمایند: «العلم علمان، علم الادیان و علم الأبدان...،علم بر دو گونه است: علم دین و علم بدن».

کار خیرین سلامت از کار خیرین مدرسه‌ساز نیز مهم‌تر است

حجت‌الاسلام راشدیزدی در ابتدا با بیان اینکه انسان کامل به خاطر دیگران از حق خود نیز می‌گذرد با اشاره به سوره انسان عنوان کرد: در قلب این سوره از انسان کامل یاد شده و به جریان امیرالمومنین(ع) و حضرت زهرا(س) اشاره می‌‎کند که موجودی سفره خود را به مسکین می‌دهند و این مصداق اتمّ ایثار است.

این کارشناس امور دینی در پایان با اشاره به اینکه نوع خدمتی که شما بر عهده گرفتید بسیار حائز اهمیت و حتی از خیرین مدرسه‌ساز نیز اولی‌ است، زیرا اگر تن سالم نباشد استفاده از امکانات آموزشی نیز ممکن نیست، اضافه کرد: با سرمایه عواطف و احساساتی که در مردم ایران وجود دارد خیلی راحت‌تر می‌توانید کار کنید، از این رو بانوان را نیز بیش‌تر در فعالیت‌های خود مشارکت دهید زیرا این قشر حدود نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می‌دهند.

غلامرضا بصیری‌پور، عضو شورای اسلامی شهر مشهد و رئیس شورای عالی استان‌های کشور از دیگر سخنرانان حاضر در مراسم نیز با اشاره به اینکه چهره سلامت مردم مشهد در دانشگاه علوم پزشکی این شهر متجلی است، گفت: در خراسان رضوی به ویژه مشهد به برکت وجود بارگاه منور رضوی تعداد مؤسسات خیریه و خیرین بسیار بالاست.

وی با تأکید بر انگیزه‌های قوی دینی و مذهبی خیرین یادآور شد: ایجاد و تقویت انگیزه در خیرین نیز از جمله وظایف ما در قبال این قشر است؛ همچنین به خاطر آبرویی که خداوند به ما داده است اگر هزار سال هم عمر کرده و سجده کنیم نمی‌توانیم پاسخگوی خدا باشیم.

بصیری‌پور در ادامه با بیان اینکه گاهی اوقات برای 40 عدد ویلچر یا یک آمبولانس دو سال پیگیری کرده‌ایم، ابراز کرد: ضروری است دولت و مجلس با نگاه ویژه موانع پیش‌روی خیرین را برطرف سازند.

سبک زندگی غیراسلامی؛ زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌ها

همچنین، سیدمحمدهادی ایازی، قائم مقام وزیر بهداشت در امور مشارکت‌های اجتماعی نیز در پایان با بیان اینکه نوع سبک زندگی ما خود زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌هاست، تقدم پیشگیری بر درمان بیماری‌ها با فرهنگسازی مناسب را امری ضروری دانست.

ایازی با بیان این که مشکلات ما در عرصه بهداشت و درمان زیاد است زیرا ما به سمت میانسالی و سالمندی پیش می‌رویم، عنوان کرد: هرچه جامعه ما سالمندتر شود بیماری‌ها افزایش پیدا می‌کند، از این رو در حال حاضر 35 هزار بیمار سرطانی داریم که این آمار تا پایان سال به 90 هزار نفر می‌رسد.

وی با بیان اینکه حدود 600 هزار بیمار آلزایمری نیز در کشور داریم و این درحالی است که مرکز جامع درمان آلزایمر در کشور وجود ندارد، ادامه داد: در سال 56 در تهران 26 نفر مبتلا به ام اس ثبت شده است، در حالی که اکنون 60 هزار بیمار مبتلا به ام اس در کشور وجود دارد و این به این دلیل است که نوع سبک زندگی ما خود زمینه‌ساز این گونه بیماری‌هاست.

یادآور می‌شود، در پایان همایش نیز از تمبر یادبود مجمع خیرین سلامت رونمایی و از 30 نفر از خیران کشور تجلیل به عمل آمد.

captcha