کد خبر: 3431357
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۱
آیت‌الله اراکی:

علمای اسلامی فتنه تکفیر را برای امت اسلامی تبیین کنند

گروه حوزه‌های علمیه: رئیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: فعالیت‎های تکفیری و منافقانه از مهمترین آسیب‎های جامعه اسلامی و تنها چیزی که آنها را رسوا می‎کند تلاش علمای اسلامی در جهت تنویر افکار عمومی ملت‎ها و امت‎هاست.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) آیت‎الله محسن اراکی عصر امروز 10 آبان در دومین هم‌اندیشی علمی مذهبی با موضوع امت واحده اسلامی چالش‌ها و راهکارها و بررسی بحران‏‌های کنونی جهان اسلام در پژوهشگاه تقریب مذاهب اسلامی گفت: یکی از اصول اولیه و بدیهی که در قرآن به آن اشاره شده است مبحث تولی و تبری است.

وی افزود: مسلمانان نسبت به خدا و رسول و سنت و اهل بیت(ع) او عشق می‎ورزند و از هرچه با این ارکان مقابله می‎کند نیز بیزار هستند و به همین دلیل باید از هرچه که خارج از این حوزه است دوری کنند.

دبیر مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بیان کرد: اسلام با یکسری پیوندها، مسلمانان را با هم متحد کرده است و این پیوندها شامل اعتقاد به توحید و نبوت و آداب اسلامی است که به صورت جماعت اجرا می‎شود.

وی گفت: خداوند ما دین ما را اسلام قرار داد و همه ما را با پیوند برادری به این آیین و دین پیوند داد تا هیچ چیزی نتواند این لایه محافظ را از بین ببرد و هر حرکتی که خلاف این مسیر باشد خلاف مسیر حرکت دین است.

وی با ذکر این مطلب که پیامبر اکرم پیوند برادری را در قالب حدیث و روایت و فرمان عملی اجرا کردند، تصریح کرد: اگر پیامبر این انس و الفت دینی را ایجاد می‎کند به حسب آن بود که ایشان می‎خواستند دین را حفظ کنند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بیان کرد: خداوند در قرآن ما را به اطاعت از خود و پیامبرش فرمان داده است و اتحاد را یکی از مهمترین اعمال در جهت اطاعت از دین می‎داند؛ پس هر کاری که بر علیه این اتحاد باشد، نافرمانی از خدا و رسول اکرم(ص) است.

وی گفت: تاریخ اسلام ضربات و صدمات بسیاری از این دوری از وحدت و اختلافات متحمل شده است؛ این اتحاد ما را عزیز خواهد کرد و دوری از آن ما را به خواری خواهد کشاند زیرا دشمنان به دنبال آن هستندکه با ایجاد شکاف بین کشورهای اسلامی آنها را از درون مضمحل کنند.

این استاد حوزه بیان کرد: ارزش‎های اسلامی و رسیدن به آرمان‌های دینی تنها در چارچوب وحدت محقق خواهد شد از این رو این وحدت در پناه اطاعت از خداوند متعال محقق می‎شود و به همین خاطر هیچ حکم اسلامی نیست که ما را به تفرقه توصیه کند.

وی فعالیت‎های تکفیری و منافقانه را از مهمترین آسیب‎های جامعه اسلامی دانست و بیان کرد: منافقان آینده بسیار سخت و تاریکی خواهند داشت و خداوند نیز هیچگاه از آنها نمی‎گذرد.

وی تاکید کرد: منافقان عزت مسلمانان را نشانه گرفته‎اند و تنها چیزی که آنها را رسوا می‎کند تلاش علمای اسلامی در جهت تنویر افکار عمومی ملت‎ها و امت‎هاست.

تبری از اسرائیل و آمریکا

همچنین آیت الله دری نجف آبادی در این هم‌اندیشی گفت: مسئله تبری از کفار که در قرآن بیان شده است امروز مخاطب خاص دارد که اسراییل و آمریکا و صهیونیسم هستند؛ تولی به رکون ظالمین نداشتن، یعنی اینکه از استکبار جهانی به دور باشیم و به آنها اهمیت ندهیم.

دری نجف آبادی اظهارکرد: باید در بین عالم اسلامی قوایی ایجاد شود که باعث شود که امت اسلامی روی پای خود بایستد و هرچه استحکام درونی دنیای اسلام بیشتر شود راه نفوذ بیگانگان را خواهیم بست زیرا امت قائمه ای که قرآن کریم بیان می کند یعنی اینکه هم قوام داشته باشد و نسبت به بیگانگان نیز نفوذ ناپذیر و سلطه ناپذیر باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: جان کری گفته است هدف ما از کنترل خاورمیانه فقط نفت نیست بلکه هدف ما جوانان و افکار مردم است که باید با ابزارهای خود تحت تاثیرقراردهیم.

وی گفت: آمریکایی ها امروز نیز برای سلطه در 50 سال بعد نقشه می کشند و همیشه برای سلطه بر مسلمانان نقشه می کشند و اگر علمای عالم اسلام بیدار نباشند قطعا آنها نقشه های خود را پیاده می‌کنند.

وی افزود: اگر می خواهیم عالم اسلامی، پیروزمند باشند باید برای پیروزی و نصرت عالم اسلام برنامه داشته باشیم و وظیفه سیاسیون، علما، نخبگان و هنرمندان عالم اسلام در این زمینه بسیار سنگین است.

captcha