کد خبر: 3447463
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۵
آیت الله العظمی وحید خراسانی:

علم کلام شجره طیبه دین است/ دوری از قرآن؛ زمینه‌ساز انحراف

گروه حوزه‌های علمیه: مفسر و مرجع تقلید با بیان اینکه ریشه کلام اسلامی در قرآن و نهج البلاغه است دوری از این معارف را زمینه ساز انحراف برشمرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله العظمی حسین وحید خراسانی، امروز 21 آبان در نهمین مجمع عمومی انجمن کلام حوزه، با اشاره به اهمیت فراگیری علم، گفت: علم همانند درخت که سه مرحله دارد، مراتبی دارد که باید به آنها توجه داشت.

وی افزود: هر کسی برای کاری که انجام می دهد باید علم داشته باشد و طلاب علم کلام نیز باید بدانند که به دنبال چه هستند و چه می خواهند انجام دهند؛ در حقیقت علم کلام اصل و ریشه شجره طیبه دین است.

این مرجع تقلید بیان کرد: در مبانی اسلام بیان شده است که اولین مرتبه علم، آیه محکمه است که شامل عقاید می شود؛ مرتبه و مرحله دوم علم نیز شامل، سنت قائمه است که مرتبط با ملکات نفسانی است و فریضه عادله نیز سومین مرتبه و مرحله علم است که شامل علم فقه است.

وی با بیان این مطلب که علم کلام، علم اصول عقاید است اظهارکرد: ریشه ثبات شجره طیبه در قرآن کریم ذکر شده است؛ باید با اصول بدیهی و کمالی دین، همراه شد و به آنها التزام داشت تا آن دو مرتبه دیگر علم حاصل شود.

این مرجع تقلید با اشاره به مکاتب کلامی در مذاهب و ادیان دیگر گفت: اگر بخواهیم برای علم کلام در هر مکتب و دین ارزشگذاری کنیم باید ببینم که چه نتیجه ای از این علم نصیب مردم می شود و مردم به چه چیزی پایبند می شوند.

آیت الله وحید خراسانی بیان کرد: دو مکتب کلامی مسیحیت و یهودیت در مقابل اسلام قرار داردند که جالب است که امروزه اکثر ممالک متمدن جهان نیز ملتزم به همین مکتب کلامی مسیحیت هستند ولی اگر این مبنای کلامی با اسلام مقایسه شود آن زمان است که ارزش این دو نگاه مشخص می شود.

وی با ذکر این مطلب که حد کلام مسیحیت، تورات و انجیل است، بیان کرد: در تورات در خصوص خداوند آمده است که عالم را در شش روز، آفرید، و پس از عصیان انسان ها در زمان حضرت نوح(ع) اصلا خدا از آفرینش انسان محزون و پشیمان شد.

خدای مسیحیت در انجیل

وی گفت: مسیحیت نیز در خداشناسی بیان می کند که حضرت عیسی(ع)، کلمه بود؛ کلمه نیز نزد خدا بود و سپس کلمه، خود خدا بود؛ یعنی همین حضرت عیسی بعد نزد خدا رفته و بعد خود خدا می شود و این خدا نیز به دار آویخته می شود؛ در همین انجیل نیز آمده است که کسی که به دارآویخته می شود ملعون است؛ یعنی خدای آنها که به این شکل مرده و ملعون است.

این مرجع تقلید بیان کرد: نصاری بیان می کنند که خدا در شکم حضرت مریم تنزل کرده و سپس زاییده شده و سپس با لعن در پای دار از دنیا رفته است؛ حال وقتی این سخنان را با اسلام مقایسه کنیم ارزش و جایگاه اسلام عزیز مشخص می شود.

دنیا خود را از تعالیم اسلام بی بهره کرده است

وی گفت: اسلام در خصوص خدا بیان می کند که خداوند بر همه امور و همه اشیا در این جهان، علیم و و قدیر است؛ او باری و مصور است و اسمای حسنی دارد که هر کدام از آن منابعی از فیض و علم و شهود است؛ ولی متاسفانه دنیا این معارف را ناشناخته باقی گذاشته و به آن مباحث پرداخته است.

وی اظهار کرد: اساس کلام اسلامی در قرآن و نهج‌البلاغه، بیان شده است و اگر طلاب می خواهند به اساس کلام برسند باید این دو کتاب را همیشه با خود همراه داشته باشند و با آن مانوس باشند.

این استاد حوزه با بیان این مطلب که میوه درخت دین، فقه است که سعادت دنیا و آخرت را به برای ما به ارمغان می آورد گفت: انحراف از قرآن و اهل بیت(ع) زمینه ساز گمراهی و ضلالت خواهد بود.

وی تاکید کرد: اگر آن کلامی که امام صادق(ع) در مورد خدا بیان کرده است با سخنان مالک رییس فرقه مالکی اهل سنت که جایگاه خدا را در آسمان خود آفریده دانسته است مقایسه کنیم، تازه به گوشه ای از این تفاوت آشکار و مغفول مانده می رسیم.

captcha