کد خبر: 3460455
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۰
آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی:

تقویت معنویت عامل مهمی در کاهش بیماری‌ها است/ تاکید بر رعات اخلاق پزشکی

گروه حوزه‌های علمیه: آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی با تاکید بر رعایت اخلاق پزشکی از سوی کادر درمانی گفت: باید نقش معنویت در سلامت اجتماعی بررسی شود و به مردم بگوئیم که معنویت نقش مهمی در کاهش بیماری‌ها دارد.

%d8%aa%d9%82%d9%88%db%8c%d8%aa-%d9%85%d8%b9%d9%86%d9%88%db%8c%d8%aa-%d8%b9%d8%a7%d9%85%d9%84-%d9%85%d9%87%d9%85%db%8c-%d8%af%d8%b1-%da%a9%d8%a7%d9%87%d8%b4-%d8%a8%db%8c%d9%85%d8%a7%d8%b1%db%8c%e2%80%8c%d9%87%d8%a7-%d8%a7%d8%b3%d8%aa-%d8%aa%d8%a7%da%a9%db%8c%d8%af-%d8%a8%d8%b1-%d8%b1%d8%b9%d8%a7%d8%aa-%d8%a7%d8%ae%d9%84%d8%a7%d9%82-%d9%be%d8%b2%d8%b4%da%a9%db%8c

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله ‎العظمی ناصر مکارم شیرازی امروز 22 آذرماه در دیدار با اعضای همایش سیره نبوی در طب با مثبت ارزیابی کردن برگزاری این همایش گفت: این همایش در دوره اول خود ثمرات ارزشمندی داشت و امیدواریم این ثمرات در سال‌های آتی نیز توسعه یابد.

وی افزود: این ثمرات بیشتر در عرصه ارایه الگو و سبک زندگی پیامبر اکرم(ص) در زمینه سلامت جامعه است که قطعا این همایش باید در این زمینه با مقالات علمی به دنبال ارایه چنین نگاهی باشد.
وی گفت: پیامبر اکرم(ص) خاتم پیامبران الهی هستند که در طول دوران پیامبری خود معارف عالی الهی را برای بشریت به ارمغان آوردند؛ در حقیقت پیامبر الگویی بی همتا بودند که در عرصه‎هایی که به زندگی بشر مرتبط می‎شد بهترین و شفابخش‎ترین نسخه را ارایه کردند.
سفارشات طبی اسلام

این مرجع تقلید بیان کرد: یکی از عرصه‎های نابی که پیامبر اکرم(ص) در آن به ارایه الگو پرداختند، عرصه علم طب بوده است؛ البته پیامبر را طبیب دوار بطبه می‎دانند یعنی شفابخش جان‎های عالمیان که خود به سراغ بیماران می‎رفتند و نسخه شفابخشی را به آنها ارایه می‎کردند.
وی گفت: پیامبر اکرم(ص) بنیانی را در سلامت بیان کردند که رابطه اخلاق و طب و معنویت و جسم را به خوبی تبیین کرد؛ یعنی انسان با معنویت می‎تواند از بروز بسیاری از بیماری‎ها جلوگیری کند.
نقش ایمان در سلامت اجتماعی

آیت الله مکارم شیرازی بیان کرد: این همایش نیز باید چنین مباحثی را برای مردم بیان کند و خروجی آن همین مسایل باشد که نقش ایمان و معنویت به شکل واقعی به چه میزان در سلامت اجتماعی لازم است.
وی گفت: باید دنیا را با نور پیامبر اکرم(ص) آشنا کنیم تا دیگر عده‏‌ای از سر جهالت و یا دشمنی این گونه جسارت‎ها را به ساحت نبی مکرم اسلام روا ندارند زیرا دنیا باید نور حقیقی پیامبر را درک کند.
این مرجع تقلید با انتقاد از برخی پزشکان که منافع مادی خود را ارجح‌ بر نیاز مردم می‎دانند بیان کرد: البته در این بین پزشکان بسیاری داریم که بر عکس نیازهای مردم را بر درآمد خود مقدم می‎دارند و به فعالیت در کارهای خیر مشغول هستند که باید از آنها به خوبی تجلیل کرد.
وی گفت: در غرب نیز پزشکان بسیاری هستند که اخلاق کاری خود را به خوبی رعایت می‏ کنند و فعالیت‎های خیر بسیاری انجام می‏ دهند که قطعا همه آنها از منابع دینی این مسایل را فراگرفته‎اند.
علم پزشکی به کالبدشناسی خلاصه نشود

وی عنوان کرد: باید به مردم و جامعه پزشکی و متخصصان این مطلب را گوشزد کنیم که علم پزشکی تنها در کالبدشناسی بدن نیست بلکه روح نیز تاثیرات بسیاری در سلامت جسم دارد.

این مرجع تقلید با اشاره به حادثه ناگوار در یکی از بیمارستان های استان اصفهان تاکید کرد: این اتفاق تاسف بار به واسطه آن است که برخی پزشکان به اخلاق طبابت اهتمام ندارند و اخلاق پزشکی را رعایت نمی‌کنند.

captcha