کد خبر: 3462063
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۵
فقیهی خبر داد:

آغاز ثبت نام چهاردهمین دوره اعزام عتبات دانشگاهیان از فردا

گروه دانشگاه: رئیس ستاد عمره عتبات دانشگاهیان از آغاز ثبت نام چهاردهمین دوره اعزام عتبات دانشگاهیان از فردا خبر داد و گفت: در این دوره کاروان دختران مجرد را خواهیم داشت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نشست خبری ثبت نام چهاردهمین دوره عتبات دانشگاهیان امروز، 30 آذرماه با حضور سیدمحمدرضا فقیهی، رئیس ستاد عمره عتبات دانشگاهیان برگزار شد.

اعزام حدود 8 هزار نفر در دوره قبلی

حجت‌الاسلام والمسلمین فقیهی در ابتدای نشست با عرض خیر مقدم به حاضران و عذرخواهی بابت حضور همراه با تأخیر خود، به مختصری از سیزدهمین دوره اعزام دانشگاهیان به عتبات اشاره کرد و گفت: دوره سیزدهم از 19 مرداد شروع شد و تا پایان آبان ادامه پیدا کرد. در این مدت حدود 8 هزار نفر از دانشگاهیان شامل اساتید، دانشجویان پسر، دانشجویان متأهل و کارمندان اعزام شدند.

وی با اشاره به آمارهای دوره‌ گذشته، افزود: در آن دوره، 41% بانوان، 59% آقایان، 60% مجرد و 40% متأهل بودند. 61% دارای مدرک کارشناسی، 24% کارشناسی ارشد، 7% دکتری و 8% هم کاردانی بودند. 74% افراد هم برای اولین بار مشرف شده بودند.

فقیهی ادامه داد: بیش از یک سوم آن‌ها در مسابقات فرهنگی ما شرکت کردند، بیش از 2 هزار نفر در مسابقه کتبی که در کربلا برگزار شد شرکت کردند، در مجموع دوره سیزدهم، را یکی از دوره‌های خوب خود، ارزیابی می‌کنیم. همایش‌ها و نشست‌هایی را در کربلای معلی داشتیم.

فردا؛ آغاز ثبت نام/ کاروان ویژه دختران مجرد

رئیس ستاد عمره عتبات دانشگاهیان در مورد چهاردهمین دوره اعزام‌ها، گفت: ثبت نام برای دوره چهاردهم از فردا اول دی‌ماه از طریق سایت لبیک آغاز می‌شود. ویژگی خاص این دوره آن است که دانشجویان مجرد دختر و پسر می‌توانند ثبت نام کنند و کاروان ویژه دختران مجرد ترتیب داده شده است.

فقیهی اظهار کرد: ثبت نام تا 7 دی‌ماه ادامه دارد و قرعه‌کشی آن در ایام ولادت پیامبر(ص) انجام می‌شود، روز 10 دی‌ماه، قرعه‌کشی انجام می‌شود.

اعزام 11 هزار و 500 نفر در این دوره

وی گفت: در این دوره اعزام 278 کاروان را پیش‌بینی کرده‌ایم، تقریباً 100 کاروان به نسبت سال گذشته اضافه شده است. طبق برنامه‌ریزی‌ها 11 هزار و پانصد نفر در این دوره اعزام می‌شوند.

رئیس ستاد عمره عتبات دانشگاهیان با اشاره به ویژگی کاروان‌های دانشجویی بیان کرد: جوان‌ بودن، همراهی روحانی با تمامی کاروان‌ها،‌ حضور نماینده ستاد در کربلا و نجف،  استقرار مداح در کربلا و نجف که ویژه این دوره است، تصویر برداری از برنامه‌های فرهنگی که لوح فشرده آن در نهایت در اختیار زائران قرار می‌گیرد، جلسات آموزشی قبل از سفر، همایش‌های پس از سفر، همایش‌های حین سفر و نشست‌های هم‌اندیشی ویژه دانشگاهیان در کربلای معلی از ویژگی‌های کاروان‌های دانشجویی است.

چگونگی دریافت وام

وی همچنین با اشاره به وام تخصیص پیدا کرده، گفت: در دوره قبل نتوانستیم به دانشجویان وام بدهیم، این دوره برنامه‌ریزی شده که تمامی آن‌ها وام یک میلیونی را از بانک ملت با سود 4% بدون سپرده‌گذاری دریافت کنند. دوره قبل وضعیت دریافت وام بسیار بد بود، از همین جا از دانشجویان اعزامی دوره قبل عذرخواهی می‌کنم. این وام ربطی به وام صندوق رفاه ندارد و افرادی که می‌توانند از آنجا وام دریافت کنند، می‌‌‌توانند از هر دو وام استفاده کنند.

فقیهی عنوان کرد: یکسری کاروان‌هایی را جهت هم‌اندیشی اساتید طراحی کرده‌ایم، چندین کاروان به رؤسای دانشگاه‌های کشور اختصاص پیدا کرده است و عمده کاروان‌های رؤسای دانشگاه‌ها از دوم تا هفتم فرودین‌ماه از شهرهای اصفهان، تبریز، تهران، شیراز و کرمان اعزام خواهند شد.

وی با بیان اینکه کاروان عتبات دارای تخفیف ویژه خواهد بود در مورد هزینه‌ها، اظهار کرد: هزینه گروه زمینی، 970 هزار تومان و هزینه گروه هوایی یک میلیون و پانصد هزار تومان می‌شود. مدت اقامت نیز 7 روز خواهد بود و بانوان مجرد صرفاً‌ از طریق هوایی اعزام می‌شوند.

رئیس ستاد عمره عتبات دانشگاهیان گفت: در مورد سفر به سامرا، تابع شرایط زمانی عراق هستیم، اگر سازمان حج و زیارت با مسئولان عراق به توافق برسند حتماً انجام می‌شود ولی حتماً دانشجویان را به کاظمین خواهیم برد.

آخرین وضعیت عمره دانشجویی

وی همچنین در پاسخ به سؤال ایکنا در مورد آخرین وضعیت عمره دانشجویی نیز عنوان کرد: فعلاً تعطیل است، تابع سازمان حج و زیارت هستیم، هرگاه تصمیمات دیگری اتخاذ شود، اعزام خواهند شد.

رئیس ستاد عمره عتبات دانشگاهیان در مورد تاریخ آغاز اعزام‌ها به عتبات،‌ گفت: از 5 بهمن آغاز می‌شود و تا پایان فروردین ادامه خواهد داشت. اساتید نیز از 5 بهمن تا 30 فرودین هر تاریخی که مد نظرشان است می‌توانند اعزام شوند.

فقیهی اظهار کرد: تمامی کاروان‌ها تحت پوشش خدمات بیمه‌ای هستند. نهاد مقام معظم رهبری بخشی در دانشگاه‌ها دارد به نام هم‌اندیشی اساتید دانشگاه‌ها، که سهمیه ویژه‌ای برای آن‌ها در نظر گرفته شده است.

وی در پایان بیان کرد: برنامه‌‌های ویژه‌ای متناسب با هر گروهی تدارک دیده شده است و هر دو سفر هوایی یا زمینی 7 روزه هستند.

captcha