به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی، رئیس جامعه المصطفی(ص) ) دیشب 14 بهمن ماه در مراسم اختتامیه بیست و یکمین دوره جشنواره قرآن و حدیث طلاب غیرایرانی در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) گفت: المصطفی افتخار می کند که همه نظامات آموزشی و پژوهشی و فرهنگی و تربیتی خود را با قرآن به عنوان محور وحدت و عترت تنظیم کرده و برگزاری این جشنواره نشان دهنده اهتمام به مسایل قرآنی است.
وی افزود: این جشنواره هر ساله شخصیتی برومند از حوزه را به طلاب معرفی می کند و امسال افتخار داریم در محضر فقیه عالیقدر آیت الله العظمی صافی باشیم.
اعرافی بیان کرد: قرآن جلوه گاه همه اصفات و علوم بی پایان الهی است و خداوند در این کتاب متجلی شده است و به همین دلیل مهیمن بر همه صحف آسمانی است.
وی افزود: این خورشید فروزان باید در همه ساحات وجودی انسان پرتو بیندازد، این کتاب آمد تا مانند خورشید در اعماق وجود انسان نفوذ کند و ساحت معرفت و شناخت ما باید از آن نور بگیرد. تجلی قرآن در ساحت قلب و احساس و عاطفه بشر از دیگر کارکردهای آیات نورانی قرآن است و دیگر اینکه ساحت اخلاقی انسان باید به نور قرآن منور شود و به صورت خاص ساحت جوارح ما مانند نگاه و شنیدن ما باید از این مشعل سیراب شود.
امام جمعه قم بیان کرد: عقل، قلب، اخلاق و رفتار و همه قلمروهای وجودی انسان باید در پرتو قرآن روشن شود، اگر نظامات رفتار خود را با قرآن تنظیم کنیم جامعه ما روشن می شود.
وی افزود: ما امروز با داشتن 40 هزار دانش آموخته و 30 هزار در حال تحصیل و 150 رشته، محوریت را به قرآن باید بدهیم و تحقیقات، پایان نامه ها و مدارس قرآنی و توجه به حفظ و قرائت و تفسیر و ... در حرکت المصطفی کاملا مورد اهتمام و توجه است و حدود ده هزار نفر از بیش از 70 ملیت در 16 رشته قرآنی شرکت کردند.
اعرافی عنوان کرد: ما ریشه در حوزه داریم و سپاه فکر و فرهنگ و دانش دینی در جهان را با عمق حوزه علمیه گره زده ایم و برگزیدن یکی از شخصیت های دینی و قرآنی در هر سال برای معرفی الگو است تا طلاب با تاسی به آنان مسیر علمی و اخلاقی را طی کنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: ایشان شیخ المراجع و کهنسال است و قریب یک قرن تحصیل و تدریس و ترویج مبانی دینی را داشته اند و عمری با برکت و ثمرات زیاد و دلنشین داشته اند.
وی ادامه داد: حوزه نسل هایی را سپری کرده است و شخصیتی که امشب در محضر او زانوی ادب زده ایم شناسنانه دیرپای حوزه هستند و از معتمدین مراجع ما بودند و آیت الله بروجردی اعتماد و تکیه بر بزرگانی مانند ایشان داشتند.
وی اظهار کرد: ایشان از نسلی هستند که در دوره انقلاب در مقابل بی دینی و ترویج آن ایستادند و باید قدردان این نعمت های بزرگ باشیم؛ وی در چند نسل حوزه حضور داشتند و نقش فعالی در کنار زعمای حوزه داشتند و امروز خودشان در زمره زعما هستند.
اعرافی تصریح کرد: فقاهت ایشان ریشه در نحله های گوناگون فقهی حوزه قم و نجف دارد و از شم فقاهت سنجیده و آگاهانه برخوردار هستند؛ فقاهت مرحوم گلپایگانی فقاهت بلند و سنجیده بود و ایشان از چنین فقهایی بهره بردند وفقهشان ناظر به زمانه و عمیق است.
وی افزود: در حوزه مباحث کلامی و اعتقادی از تبحر بالایی برخوردارند و بیش از صد اثر از وی منتشر شده و در این زمینه مشرب سنجیده و دقیقی دارندد و مباحث وی در حوزه مهدویت و امامت پیشگام است و منتخب الاثر وی همچنان بهترین کتاب در این زمینه است.
اما جمعه قم گفت: مباحث قرآنی ایشان انصافا مباحث تفسیری قابل استفاده است به خصوص در آیه تطهیر، از این رو باید از ایشان الگو بگیریم کسی که در فقاهت و تفسیر و کلام ذخیره برای حوزه است.
اعرافی ادامه داد: ایشان فقیهی روشن اندیش و آگاه به مسایل سیاسی و اجتماعی هستند و اطلاعات بین المللی و سیاسی ایشان جای شگفتی دارد آن هم در این سن و شرایط مرجعیت و دشواری کار ولی باز هم حضور ایشان در مسایل چشمگیر است.
عضو جامعه مدرسین اظهار کرد: نقش وی در انقلاب و شورای نگهبان قابل فراموشی نیست و نصح وی برای کشور برای ما درس آموز است و در کنار این ابعاد، ابعاد ادبی و ذوق و هنر شعری وی نیز برای ما آشناست.
اعرافی عنوان کرد: امیدواریم طلاب و اساتید آنان را الگو قرار دهند؛ در شرایط که ما در جهان و مطقه با آن روبرو هستیم نیازمند عقلانیت، دانش و نگاه همگرای با امت اسلامی هستیم و پیام این جشنواره این است که اعلام کنیم حوزه و مراجع و علمای ما بر میثاق با قرآن به عنوان کتاب نجاتبخش و حیات آفرین استوار هستند.