کد خبر: 3474207
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۲
مسئول بخش قرآنی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) انتقاد کرد:

تعلیم 250 طلبه در مباحث تفسیری و حمایتی که صورت نمی‌گیرد

گروه حوزه‌های علمیه: مسئول بخش قرآنی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) از تربیت نزدیک به 250 طلبه آشنا به تفسیر و علوم قرآنی خبر داد و گفت: حوزه قرآنی فعالی زیر نظر مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در قم ایجاد شده، اما هیچ حمایتی از سوی نهادهای حوزوی و غیرحوزوی صورت نمی‌گیرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمحمدحسین عظیمی، مسئول بخش قرآنی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با اشاره به سابقه برگزاری درس تفسیر در این مرکز گفت: بنده حدود 12 سال پیش در مدرسه فیضیه درس تفسیر ترتیبی داشتم و بعد از تاسیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بنا به امر آیت‌الله فاضل لنکرانی درس مدرسه فیضیه به این مرکز انتقال یافت.

وی ادامه داد: امسال پنجمین سالی است که دوره تخصصی سطح دو و سه در این مرکز در حال برگزاری است و برنامه علمی چهارساله برای نزدیک به 80 طلبه در دوره تخصصی تفسیر و علوم قرآن مرکز تنظیم شده است و 150طلبه نیز در دروس تفسیر عمومی شرکت می‌کنند.

تفسیر 11 ساله

عظیمی اظهار کرد: این افراد طلاب رشته‌های دیگر هستند که در این درسی که تنها درس تفسیر ترتیبی اجتهادی است حضور دارند و در مدت 11 سالی که ما این تفسیر را شروع کرده‌ایم سوره حمد و 97 آیه از سوره بقره را تفسیر کرده‌‌ایم.

مسئول بخش قرآنی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) گفت: در کنار این دروس تفسیر، مدرسه علمیه ائمه اطهار(ع) به عنوان تنها مدرسه علمیه با گرایش تفسیر و علوم قرآنی را ایجاد کرده‌ایم که از سیکل طلبه در رشته‌های تفسیر و علوم قرآنی می‌پذیرد و امسال نیز سومین سالی است که طلبه پذیرش شده است.

عظیمی با بیان اینکه برنامه‌ریزی آموزشی در این مدرسه علمیه همانند سایر مدارس علمیه است و علوم قرآنی و تفسیر تدریس می شود، به موضوع اسلامی سازی علوم انسانی اشاره و تصریح کرد: مباحث تفسیری قرآن کریم جزء لاینفک از مباحث انسان شناسی است و اگر به درستی تعریف قرآن کریم از انسان برای مردم تبیین و مباحث تفسیری در حوزه رواج یابد بهترین زمینه برای اسلامی‌سازی علوم انسانی فراهم خواهد شد.

این استاد تفسیر قرآن کریم به برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست‌های علمی و تخصصی قرآنی در مرکز فقهی اشاره و عنوان کرد: گاهی مباحثی درباره موضوعات قرآنی مطرح می‌شود که باید کلیات آن را در یک نشست و جلسه برای طلاب بیان کرد و زمینه برای تحقیق بیشتر آنان فراهم شود.

کم توجهی به فعالیت‌های قرآنی

مسئول بخش قرآنی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با انتقاد از برخی کم توجهی ها از سوی نهادهای حوزوی و دینی به فعالیت‌های این بخش گفت: متاسفانه نهادهای حوزوی هیچ کمکی به ما نمی‌کنند و ما تنهای تنها وارد این عرصه شده‌ایم و حتی به ما سر هم نمی‌زنند.

وی اظهار کرد: 5 سال است که مشغول فعالیت هستیم و نزدیک به 250 طلبه در زمینه مباحث علوم قرآنی و تفسیر آموزش داده شده‌اند و حوزه بزرگ قرآنی تشکیل شده است که 50 استاد قرآنی در آن مشغول تدریس هستند اما هیچ یک از متولیان قرآنی و حوزه علمیه حتی یکبار هم به ما سر نزده‌اند و سراغی از کارهای ما نمی‌گیرند.

استاد سطح خارج حوزه علمیه تصریح کرد: شعار زیاد داده می‌شود ولی اهمیت و اهتمام لازم صورت نمی‌گیرد و کمکی به ما نمی‌شود حتی حوزه هزینه‌های جاری ما را نیز نمی‌دهند و کارهای قرآنی ما در نهایت غربت انجام می‌شود.
captcha