کد خبر: 3525423
تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۸
با پیام وزیر آموزش و پرورش؛

آیین نکوداشت «حجت‌الاسلام ذاکری، الگوی تعلیم و تربیت» در مشهد برگزار شد

گروه اندیشه: آئین نکوداشت «الگوی تعلیم و تربیت حجت‌الاسلام غلامرضا ذاکری» چهارم شهریورماه با قرائت پیام وزیر آموزش و پرورش در مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، آئین نکوداشت «الگوی تعلیم و تربیت حجت‌الاسلام غلامرضا ذاکری»، چهارم شهریورماه در تالار نور مشهد برگزار شد.
بنابر این گزارش، در این مراسم ابتدا پیام علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش توسط سیدجواد حسینی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی قرائت شد.
وزیر آموزش و پرورش در بخشی از پیام خود خطاب به حجت‌الاسلام ذاکری آورده بود: «بر خود فرض می‌دانم، شخصیت ارزشمند و آثار وجودی گران سنگ حجت‌الاسلام و‌المسلمین حاج شیخ غلامرضا ذاکری را بزرگ دارم  و به این بهانه، علم، فرهنگ و تعلیم و تربیت را تکریم و تجلیل کنم. دغدغه‌مندی، شناخت و تلاش‌های مخلصانه استاد ذاکری مثال‌زدنی است. حسن خلق، تواضع، ادب و مهربانی ایشان نیز از جلوه‌های وجود پربرکتش است. ایشان برای دانش‌آموزان، طلاب، دانشجویان و معلمان جوان یادآور تلاش جانگاه در خدمت بی‌شائبه به فرهنگ و تربیت این جامعه است».
در ادامه دو نفر از شاگردان این معلم مجاهد به بیان خاطرات و ویژگی‌های اخلاقی حجت‌الاسلام ذاکری پرداختند. سپس حسین محمدیان، رئیس دانشگاه برادران شهید مطهری مشهد اظهار کرد: گرچه خودم از شاگردان حجت‌الاسلام ذاکری بودم، اما با برگزاری این نکوداشت شناخت جدیدی از این استاد بزرگوار به دست آوردم.
وی با اشاره به مدرسه شهید مطهری که از 30 سال گذشته با مدیریت حجت‌الاسلام ذاکری آغاز به کار کرده است، گفت: امروز شاهد به بار نشستن زحماتی که برای شاگردان این مدرسه کشیده شده، هستیم و می‌بینیم که تمام کادر علمی، اداری و مدیریتی مدرسه از فارغ‌التحصیلان خودش هستند.
محمدیان با بیان اینکه بزرگترین سرمایه مدرسه شهید مطهری، نیروهای انسانی‌اش هستند، افزود: امیدواریم بتوانیم این مدرسه را توسعه دهیم و شاهد پرورش انسان‌های بزرگی از دورن آن باشیم.
در ادامه حجت‌الاسلام محمد صادقیان، از اساتید حوزه و رئیس کتابخانه دفتر تبلیغات اسلامی مشهد که خود نیز از شاگردان حجت‌الاسلام ذاکری بوده‌ است، ضمن بیان خاطراتی از این عالم بزرگ یکی از خصوصیات بسیار خوب و مهم حجت‌الاسلام ذاکری را پیش‌روی و خط‌شکن بودن دانست و گفت: حجت‌الاسلام ذاکری، وقتی کاری را درست می‌دانست و احساس تکلیف می‌کرد با تمام توان و امکانات وارد عرصه می‌شد.
وی با بیان این که حجت‌الاسلام ذاکری، اولین نفری بود که در مشهد، تیم تبلیغی تشکیل داد، اظهار کرد: ایشان با تربیت و اعزام نیروهای تبلیغی به نقاط مختلف، کار تبلیغ دین را با تمام توان انجام می‌داد.
صادقیان با اشاره به اینکه بعد از انقلاب، حجت‌الاسلام ذاکری از اولین افرادی بود که برای تربیت نسل انقلابی تلاش کرد، افزود: این عالم مجاهد در اولین دوره‌ای که مدرسه شهید مطهری در کشور تأسیس شد، از تمام امکانات و جایگاهی که می‌توانست داشته باشد، گذشت کرد و ترجیح داد، تمام وقت و اراده خود را برای توانمندکردن نسل‌های خروجی مدرسه شهید مطهری قرار دهد.
در ادامه مهدوی‌راد، دانشیار دانشگاه تهران، اسلام را دین دانش، پژوهش و فرهیختگی دانست و عنوان کرد: این دانش با قرائت آغاز می‌شود، البته قرائتی که همراه با فهم، تحمل و درک باشد.
وی با بیان این که دانش، سلطه مادی و معنوی را به دنبال دارد، اظهار کرد: معلمان، ادامه دهندگان راه انبیاء هستند و در جهت جهل‌زدایی حرکت می‌کنند.  
دانشیار دانشگاه تهران با بیان اینکه صالحان آنگاه به ولایت می‌رسند که آگاه شوند و انسان‌ها را هم به آگاهی برسانند، ادامه داد: علما و شیعیان، مرزداران اندیشه جامعه هستند و احترام به عالمان احترام به خدا است.
مهدوی‌راد با اظهار تأسف از اینکه ما خیلی به عالمان کم‌توجهی می‌کنیم، ابراز کرد: عالمان وسیله گسترش اندیشه اسلامی هستند.
وی همچنین با اشاره به خصوصیات اخلاقی حجت‌الاسلام ذاکری، اظهار کرد: ایشان در کلاس بسیار با صلابت و جدی، در بیرون کلاس بسیار مهربان بود و هیچ‌گاه به شاگردانش با زاویه دید عالم و جاهل نگاه نمی‌کرد.
مهدوی‌راد تصریح کرد: وقتی از من می‌پرسند، چطور می‌توانی اینقدر شاگردانت را احترام کنی؟ در پاسخ می‌گویم، چون خودم توسط استاد ذاکری بسیار احترام شدم، لذا با دانشجویانم نیز اینگونه رفتار می‌کنم.
دانشیار دانشگاه تهران یادآور شد: استاد ذاکری به شاگردانش منش، جدی‌گرفتن درس، ادب درس و ادب نثر را یاد می‌داد.
در ادامه این مراسم گروه سرود بین‌المللی «عابد» به اجرای سرودی در وصف استاد ذاکری پرداختند و سپس حجت‌الاسلام مهدی شریعتی‌تبار، رئیس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، گفت: حوزه‌های علمیه و علمای اسلام در طول تاریخ، رسالتشان، مقابله با بدعت‌ها، تحریم‌ها، انحرافات، تبلیغ دین و هدایت مردم بوده است.
وی اضافه کرد: اگر علما، فضلا و حوزه‌های علمیه نبودند، قطعا امروز از این آموزه‌های ناب اسلامی خبری نبود.
حجت‌الاسلام شریعتی‌تبار همچنین انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی را مدیون مجاهدت علما دانست و عنوان کرد: تکریم عالمان و پاسداشت آن‌ها از نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی بیان کرد: دشمنان اسلام و انقلاب به دنبال تضعیف جایگاه روحانیت و علما هستند و لازم است که ما بیش از پیش در جهت احترام و نکوداشت این افراد قدم برداریم.
در ادامه سیدجواد شوشتری، عضو هیأت علمی جهاددانشگاهی تهران و از اولین فارغ‌التحصیلان مدرسه شهید مطهری، اظهار کرد: یکی از خصوصیات حجت‌الاسلام ذاکری این بود که وی همیشه بر انتخاب بهترین‌ها تأکید داشت و در مدرسه شهید مطهری نیز همیشه بهترین اساتید را انتخاب می‌کرد.
وی با بیان اینکه استاد ذاکری کلاسش را همیشه با ذکر یک حدیث آغاز می‌کرد، گفت: این امر نشان‌دهنده اهمیت ایشان به پرورش نسل‌ها بود و لذا امروز نیز ما باید در کنار آموزش، پرورش را هم مدنظر قرار دهیم.
در ادامه آیت‌الله حسینی خراسانی، عضو مجلس خبرگان رهبری و  عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ضمن تشکر از برپایی این مراسم، گفت: ما همواره متهم بودیم که پس از فوت عالمان و مجاهدانمان از آن‏‌ها تعریف و تمجید می‌کنیم، اما برگزاری این مراسم بزرگداشت سنت حسنه‌ای است که بتوانیم افراد تأثیرگذار جامعه را در زمان حیاتشان مورد تکریم قرار دهیم.
وی با بیان اینکه افراد تأثیرگذار و افراد بی‌خاصیت نباید یکسان باشند، افزود: اگر در جامعه این اتفاق بیافتد و افراد تأثیرگذار و بی‌تأثیر در یک ردیف قرار گیرند، نیکوکاران از نیکوکاریشان پشیمان می‌شوند، لذا در قرآن و سخنان حضرت علی(ع)، یکی از سازوکارهای تعالیم، ترقی و توسعه جامعه، همین تکریم محسنین شمرده شده است.
در ادامه کلیپی که نشان‌دهنده تلاش‌ها و اخلاق متعالی استاد ذاکری بود پخش شد و سپس از تمبر گرامیداشت استاد ذاکری با حضور یزدی، مدیر روابط عمومی اداره پست خراسان رضوی و همچنین تابلوی مؤسسه اندیشه‌سازان مطهر نیز توسط استاد ذاکری رونمایی شد.
در ادامه مراسم، نهادهای مختلف به رسم تشکر و اظهار ادب هدایای خود را به استاد ذاکری تقدیم کردند. سپس حجت‌الاسلام غلامرضا ذاکری به ایراد سخنرانی پرداخت و با ذکر حدیثی از امام صادق(ع) گفت: روزی رسول خدا(ص) از اصحابشان پرسیدند، برای کسی که بخواهد به قله ایمان برسد، کدام دستاورد ایمان از همه محکم‌تر است؟ در این بین عده‌ای از اصحاب گفتند نماز، عده‌ای زکات، برخی روزه، حج و افرادی هم جهاد را نام بردند.
وی اضافه کرد: اما رسول خدا(ص) فرمودند، «محکم‌ترین وسیله ایمان این است که انسان اولیاء خدا را دوست بدارد و از دشمنان خدا بیزاری جوید»، لذا این دوستی که امروزه ما داریم نزد خداوند ارزشمند است.
در ادامه نیز حجت‌الاسلام صابر اکبری‌جدی، نماینده دفتر مقام معظم رهبری در سوریه که به خاطر این مراسم از مسکو به مشهد آمده بود، اظهار کرد: استاد ذاکری فرد دقیقی هستند مخصوصا در انتخاب اساتید مدرسه شهید مطهری دقت زیادی داشتند.
وی افزود: دغدغه، نیت خالص و دلسوزی استاد ذاکری، باعث تأثیرگذاری بسیار کلام ایشان در شاگردانشان شده است.
captcha