کد خبر: 3539629
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۷

برنامه‌ قرآنی دهه سوم محرم آستان قدس

گروه فعالیت‌های قرآنی‌: اداره علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی در بازه زمانی اول الی هفتم آبان‌ماه سال جاری و همزمان با دهه سوم ماه محرم و نخستین هفته دومین ماه پاییز با برنامه‌های متنوع قرآنی میزبان زائران و مجاوران انیس‌النفوس است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، اداره علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی در دارالقرآن‌الکریم و مسجدگوهرشاد حرم مطهر رضوی، در بازه زمانی اول الی هفتم آبان‌ماه سال جاری و همزمان با نخستین هفته از دومین ماه پاییز و در دهه سوم ماه محرم با برنامه‌های متنوع قرآنی میزبان زائران و مجاوران انیس‌النفوس است.
بنابر این گزارش، در طول ایام این هفته هر روز نیم ساعت بعد از اقامه نماز صبح، ترتیل خوانی کلام الله مجید در رواق امام خمینی(ره) برگزار می‌شود که حسین پور‌کویر و مهدی یعقوبی، اساتید تلاوت‌کننده در این برنامه هستند، البته در روز پنجشنبه جواد پناهی و یاسر پارسایی امر تلاوت را بر عهده دارند.
علاوه بر این، در روز جمعه، هفتم آبان ماه مانند دیگر جمعه‌های سال، به ترتیب قرائت آموزشی، ترتیل خوانی، محفل انس با قرآن کریم ویژه بانوان از ساعت ۸ الی 11:15 و با حضور اساتید بانو مریم و مهری صاحب‌دیوانی، امینی‌نژاد، ملیحه سلطانی، روحی و سالمیان در دارالقرآن‌الکریم حرم رضوی تشکیل خواهد شد.
همچنین جنگ قرآنی ویژه نوجوانان پنجشنبه، ششم آبان‌ماه بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء و جمعه، هفتم آبان‌ماه جلسه قرائت کودکان از ساعت 18:30 الی 19:30 در دارالقرآن‌الکریم برگزار می‌شود.
براین اساس، تلاوت اذان‌گاهی و اذان افق‌های سه‌گانه در حرم مطهر رضوی نیز توسط جمعی از مؤذنان و اساتید برجسته قرآن در طول این هفته انجام می‌شود که به ترتیب اذان افق صبح روزهای این هفته از شنبه تا پنجشنبه را جواد سلیمانی، حامد علیزاده، محمدرضا شفیعی‌مؤمن، حمید حق‌طلب، سعید بیژنی، مختار دهقان و سیدجلیل خلیق انجام می‌دهند.
همچنین تلاوت اذان افق ظهر این هفته شنبه تا پنجشنبه را به ترتیب روح‌الله هاشمی، مهدی تقی‌پور، امیر لعل‌اول، محمدجواد رجایی، کبیر قلندرزاده و مهدی شجاع و اذان افق مغرب را نیز به ترتیب سیدمرتضی سادات‌فاطمی، سیدجواد حسینی، جواد کاشفی، هاشم روغنی، جواد پناهی، حمید شاکرنژاد و سیدجواد سادات‌فاطمی بر عهده دارند.
علاوه بر این، مسابقات متنوع در موضوعات قرآنی به صورت هفتگی و مناسبتی مانند «آفتاب طوس»، ویژه کارکنان اداره مرکزی آستان قدس رضوی، «فرشتگان آسمانی»، ویژه کودکان و نوجوانان، «مسابقه فرقان»، ویژه بانوان، «در محضر قرآن» و «ذریه طیبه» ویژه عموم و دیگر مسابقات قرآنی در دارالقرآن حرم رضوی به صورت هفتگی و ماهانه برگزار می‌شود که مسابقات ویژه ماه محرم از جمله «چراغ هدایت» نیز از دیگر این برنامه‌ها است.
واحد هنرهای قرآنی دارالقرآن حرم رضوی نیز با کارگاه‌هایی همچون خوشنویسی، تذهیب، معرق و نقاشی و همچنین واحد آموزش با کلاس‌های متنوع آموزشی قرائت و حفظ شامل تجوید، صوت و لحن، ترتیل و ... از شنبه تا پنجشنبه پذیرای علاقه‌مندان زائران و مجاوران است و علاقه‌مندان جهت اطلاع از برنامه زمانبندی این دوره‌ها می‌توانند به دارالقرآن الکریم مراجعه کنند.
همچنین جلسات قرآن هفتگی نیز ویژه آقایان در مناطق مختلف سطح شهر مشهد و وابسته به دارالقرآن‌الکریم حرم رضوی و مکان‌هایی از جمله حسینیه امام رضا(ع)، مسجد الزهراء(س)، مسجد علی‌ابن‌ابیطالب(ع)، مسجد جوادالائمه(ع)، مسجد صاحب‌الزمان(عج)،  مسجد سجادیه، مسجد المهدی(عج)، مسجد حضرت زینب(س)، مسجد ایزدی، مسجد آل محمد(ص)، مسجد انصارالحسین(ع)، مسجد امام جعفر صادق(ع)، مسجد امام رضا(ع)، مسجد چهارده معصوم(ع)، مسجد امیرالمومنین(ع) و ... در طول ایام هفته برگزار می‌شود.
یادآور می‌شود، دارالقرآن‌الکریم حرم مطهر رضوی همه روزه با برنامه‌ها و کارگاه‌های متنوع آموزشی در موضوعات حفظ قرآن، نهج‌البلاغه، تجوید، روخوانی، آیات‌الاحکام، صوت و لحن، تصحیح قرائت قرآن و اذکار نماز، تدبر در قرآن و سیره ائمه(ع)، تفسیر و حدیث، پاسخگویی به سؤالات قرآنی و حدیثی، ترجمه و مفاهیم و ... میزبان زائران و مجاوران علی‌ابن‌موسی‌الرضا(ع) در رده‌های سنی مختلف است.
captcha