کد خبر: 3605002
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۸
حجت‌الاسلام رفیعی:

انسان مؤمن در برابر دشمن و دوست خدا بدون موضع نیست

گروه حوزه‌های علمیه: استاد حوزه علمیه با اشاره به تولی و تبری و تأکید بر اینکه ممکن نیست در دل کسی هم محبت خدا و هم غیر آن باشد، گفت: انسان مؤمن باید موضع داشته باشد و ممکن نیست هم خدا را دوست داشته باشد و هم به کفار محبت کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین ناصر رفیعی، استاد حوزه علمیه، امروز، 9 خرداد در ادامه تفسیر سوره احزاب در حرم حضرت معصومه(س) به آیه چهارم این سوره اشاره کرد و گفت: در میان اعراب در دوره جاهلیت خرافاتی وجود داشت که قرآن بر آن خط بطلان کشید که اولین نکته این است که انسان یک قلب دارد و خدا برای هیچ کسی دو قلب قرار نداده است.
وی با اشاره به دو تفسیر در مورد این آیه افزود: فرد مشرکی در مدینه بود که حافظه بسیار قوی داشت و شایعه کرده بود که من دو تا قلب دارم که حافظه‌ام اینقدر قوی است؛ در جنگ بدر همین فرد در سپاه مشرکان در حال فرار بود در حالی که یک کفش را در دست داشت و مورد تمسخر دیگران قرار گرفت.
رفیعی بیان کرد: برخی دیگر از مفسران گفته‌اند در یک قلب دو مهر جا نمی‌‌گیرد و ممکن نیست انسان هم یزیدی و هم حسینی و هم علوی و هم دوستدار مخالفان آنان باشد یا هم پیامبر را دوست داشته باشد و هم ابوجهل را.
استاد حوزه علمیه بیان کرد: حضرت علی(ع) فرمود نمی‌شود هم دوستی ما و هم دوستی دشمنان ما در قلب او باشد زیرا خدا دو کانون محبت برای یک‌نفر قرار نداده است حتی در مورد کسی که نماز می‌خواند و قلبش جای دیگر است، مصداق این آیه است.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) با بیان اینکه پیام این آیه، تولی و تبری است، تصریح کرد: انسان مؤمن باید موضع داشته باشد و ممکن نیست هم خدا را دوست داشته باشد و هم به کفار محبت کند.   
رفیعی با بیان اینکه امانتداری، وفای به عهد و احترام به والدین سه دستور بین‌المللی قرآن است افزود: حتی در برخورد با کفار باید این سه مورد رعایت شود.
وی با بیان اینکه محبت به والدین و همسر و فرزند با محبت خدا در تضاد نیست و دستور خود خداست که این کار انجام شود ولی اگر آنان خلاف خدا رفتار کردند، دستور بر اطاعت از خداست، ادامه داد: در روایت است که اگر کسی پول، خانه، ماشین، کار، اقوام و خویشاوندان خود را از خدا بیشتر دوست داشته باشد باید منتظر مرگ و عذاب الهی باشد زیرا اگر در دلی محبت حضرت زهرا(س) و امام صادق(ع) و امام حسین(ع) بود دیگر جای محبت دشمنان آنان نیست. 
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) گفت: نباید بگذاریم قلب کانون عشق و محبت به هر کسی شود و باید به کسانی ابراز شود که ارزش دارد؛ چرا برخی عشق‌های مجازی را جای ارزش‌های حقیقی می‌نشانند؛ یا گاهی برای گرفتن تابعیت و ویزا حاضرند از مذهب خود برگردند به کارهای پست تن بدهند.
وی با بیان اینکه توهین به موسی و عیسی توهین به پیامبر(ص) است، افزود: ما عیسی و موسی را دوست داریم ولی این به معنای پذیرش دین آنان نیست زیرا دین برتر دین اسلام است.
رفیعی با اشاره به رسم خرافی اعراب جاهلی با عنوان «ظهار» عنوان کرد: اسلام جلوی این سنت غلط را گرفت و فرمود اگر کسی این حرف را زد باید جریمه بدهد.
وی با اشاره به سنت فرزندخوانده در صدر اسلام بیان کرد: فرزندخوانده، فرزند نسبی نیست و ارث نمی‌برد و زن پسر نیز به پدرشوهر محرم نمی‌شود البته راه‌های محرمیت وجود دارد ولی قرآن فرموده است که فرزندخوانده، فرزند محسوب نمی‌شود.
captcha