کد خبر: 3634470
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۲
فرهاد رهبر:

چرا کشور غنی و مردم فقیر داریم/ تخفیف 50 درصدی شهریه دانشگاه آزاد

گروه دانشگاه: رئیس دانشگاه آزاد در نخستین نشست خبری خود با بیان اینکه دانشگاه آزاد در راستای تولید علم گام‌های بزرگی برداشته، عنوان کرد: دانشگاه آزاد برای روشن‌سازی اینکه چرا کشور غنی و مردم فقیر داریم، باید پاسخگو باشد و راهی جز ثروت‌آفرینی از راه تولید علم نداریم.

به گزارش‌ خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، فرهاد رهبر، رئیس دانشگاه آزاد، صبح امروز 4 شهریورماه در نخستین نشست خبری خود، با بیان اینکه دانشگاه آزاد مشکل ورود به دانشگاه را در مقطعی پس از انقلاب رفع کرد، اظهار کرد: دانشگاه آزاد خانواده بزرگی است و امروز بیش از ۵ میلیون نفر از این خانواده فارغ‌التحصیل شدند و بیش از یک میلیون نفر هم همچنان در حال تحصیل‌اند، این دانشگاه در ارتباط نزدیک و تنگاتنگ با ۷ میلیون خانوار است و متعلق به مردم است.

وی ادامه داد: یک زمانی مشکل جامعه تحصیل، ارتقای تحصیل و رفتن به دانشگاه بود و محدودیت‌های وزارت علوم امکان ورود همه متقاضیان به دانشگاه را نمی‌داد و دانشگاه آزاد در مقطعی پس از پیروزی انقلاب، با کمک و راهنمایی مردم این مسئله را حل کرد.

رهبر گفت: امروز مسئله مردم، فقط ادامه تحصیل نیست، صرفا داشتن مدرک تحصیلی نیست، دانشگاه وارد نسل جدیدی از نسل‌های دانشگاه شده، نسل اول، تربیت کادر را سرلوحه قرار داد، نسل بعد تولید علم و کمک با ارتقای علم در کشور را مدنظر داشت و اکنون مسئله این است که علم تولید شده، چقدر می‌تواند برای نیازهای مردم نافع باشد.
وی با اشاره به بیکاری ۲۵ درصدی فارغ التحصیلان دانشگاهی، افزود: دانشگاه باید کمک کند به فارغ‌التحصیلانی که در کل دانشگاه فارغ‌التحصیل شدند و امروز دغدغه اشتغال دارند.

اکنون پرسش مردم این است که چرا علی‌رغم اینکه کشوری غنی و ثروتمند داریم، مردم ما فقیرند و فرضیه «کشور غنی، مردم فقیر» در ذهنشان شکل گرفته است. دانشگاه آزاد می‌تواند برای روشن‌سازی اینکه چرا کشور غنی ‌و مردم فقیر داریم، به کمک بیاید و در پاسخ به این پرسش راهی جز این نداریم که بتوانیم از راه علم ثروت‌آفرینی کنیم
.

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد در راه تولید علم گام‌های بزرگی برداشته و رتبه اول یا دوم در تولید علم را به خود اختصاص داده است، افزود: در این بحث که چگونه علم را به ثروت تبدیل کنیم، شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان جامعه و کسانی که صاحب ایده و فکر هستند باید مورد حمایت قرار گیرند و باید دید چگونه از ایده آنها تولید علم و در نهایت تولید محصول کنیم.

رهبر ادامه داد: هیئت رئیسه مشغول برنامه‌ریزی است تا بتوانیم ۲ مسئله را حل کنیم؛ نخست رفع مشکل بیکاری فارغ‌التحصیلان که ثروت کشور همین افراد و نیروی انسانی تحصیلکرده، با استعداد و باهوشی است که دنیا برای جذب آنها تلاش می‌کند، امروز عامل پیشرفت در دنیا محصول فیزیکی نیست، محصول و سرمایه‌های انسانی است.

وی افزود: مسئله دوم، مدیریت تلفیق منابع است، می‌خواهیم مردم و کسانی که در تاسیس و راه‌اندازی این دانشگاه تلاش کردند، ما را در این تلفیق همراهی کنند و شرط آن هم دوری از سیاسی‌کاری است، چرا که یکی از مشکلات همین است و اتلاف سرمایه را در پی دارد و سم مهلکی برای اداره امور کشور است، لذا تاکید ما بنا بر فرموده حضرت امام(ره)، وحدت کلمه و استفاده از تمام توان کشور بدون گرایش سیاسی است. چپ یا راست فرقی ندارد، برخی برای منافع خود، علاوه بر تخریب رقیب، خود را نیز تخریب می‌کنند.

رئیس دانشگاه آزاد ضمن تشکر از مدیران و معاونان سابق این دانشگاه، گفت: زحمات زیادی برای این دانشگاه کشیده شده و امروز ما در دانشگاهی حرف می‌زنیم که محصول تلاش و خدمت افراد زیادی است.

فرهاد رهبر با اشاره به راه‌اندازی سامانه ثبت ایده توسط معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد، اظهار کرد: براساس این سامانه تلاش می‌کنیم از کسانی که صاحب ایده هستند و توانایی تبدیل ایده به محصول را ندارند، حمایت کنیم؛ همه کسانی که صاحب ایده هستند، می‌توانند خود را در این سامانه معرفی کنند. این ایده‌ها با همکاری معاونت فناوری ریاست‌جمهوری به محصول تبدیل و سپس تجاری‌سازی می‌شوند. بیش از 80 درصد درآمدهای دانشگاه آزاد، درآمدهای ناشی از شهریه بوده است که طی یک برنامه‌ریزی در سال 96 تصمیم گرفته شد درآمد غیرشهریه‌ای حاصل از این ایده‌ها تا سال 1404 افزایش یابد و به 40 درصد درآمدهای حاصل از شهریه برسد.

تغییر ساختار دانشگاه؛ چابک سازی و کاهش هزینه‌ها

وی با اشاره به برنامه‌های این دانشگاه برای کوچک تر کردن ساختار دانشگاه آزاد، گفت: با توجه به تغییرات دانشگاه آزاد وجود برخی معاونت‌ها دیگر در این دانشگاه احساس نمی‌شود و این معاونت‌ها تحت عنوان اداره کل فعالیت می‌کنند و ساختار افقی به ساختاری عمودی تبدیل خواهد شد. وظیفه ستاد دانشگاه، سیاست گذاری، نظارت و حمایت است و بنابراین برای اجرای این وظیفه‌ها تغییر ساختار دانشگاه را ایجاد کردیم.

وی در ادامه با بیان اینکه در سال تحصیلی پیش رو شهریه ثابت دانشجویان دانشگاه آزاد تغییری نمی‌کند، گفت: افزایش شهریه ثابت دانشجویان دانشگاه در سال ۹۶ مطرح نیست و شهریه متغیر دانشجویان۱۰ درصد افزایش می یابد.

رهبر گفت: در سال 96 دانشگاه آزاد 50 درصد تخفیف شهریه‌ای برای برخی رشته‌ها در نظر گرفته است و در مناطق محروم نیز تخفیف‌های ویژه شهریه‌ای قائل شده است و در هر استانی یک منطقه محروم را انتخاب کرده این و به کمک مسئولین آن استان اعلام کردیم دانشجویان که در آن مناطق تحصیل کرده‌اند می‌توانند با تخفیف شهریه در آن دانشگاه‌ها مشغول به تحصیل شوند.

رهبر در پاسخ به منتقدان خود در خصوص ایجاد فضای امنیتی در زمان ریاست دانشگاه تهران بیان کرد: اگر اجرای قانون و قانونمندی امنیتی است، همه ما امنیتی هستیم، دانشگاه محل کرسی‌های آزاد اندیشی، نظریه پردازی است ولی سیاسی کاری و سیاسی بازی نباید در دانشگاه انجام شود، این فعالیت‌ها باید در چهارچوب قانون و مقررات باشد و با رفتارهای خارج از مقررات برخورد خواهد شد.

وی ادامه داد: ظرفیت فعال صنعت موجود در کشور تنها 30 درصد است و 70 درصد این ظرفیت بلااستفاده است. ما برای شروع مذاکره‌ای با اتاق بازرگانی داشتیم تا با کمک بخش خصوصی ظرفیت‌های مادی صنایع امروز کشور را استفاده کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص فعالیت دانشگاه آزاد در عرصه بین‌الملل، تصریح کرد: تلاش ما بر این است تا با همکاری و مشارکت یکی از دانشگاه‌های برتر آن کشورها بتوانیم برنامه‌های مشترکی را فراهم کنیم تا این واحدها با اعتبار بین‌المللی به کار خود ادامه دهند.

فرهاد رهبر در خصوص رشته محل‌های دانشگاه آزاد و تعامل با وزارت علوم در این راستا، گفت: اکنون که دولت دوازدهم روی کار آمده، امیدواریم بتوانیم تعاملات خوبی داشته باشیم، البته فصل الخطاب ما قانون خواهد بود و براساس قانون عمل می کنیم. جالب است مسئولان که بیشترین اعتراض را به رشته محل‌های دانشگاه آزاد داشتند خود دارای دانشگاه غیرانتفاعی هستند که بدون عضو هیئت علمی در این دانشگاه، تعداد زیادی دانشجو دارند.

captcha