کد خبر: 3711920
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۳

مروری بر اخبار معارفی رسانه‌ها/ ثبت نام ۶۶۰ نفر در طرح «آیات رویش»

گروه اندیشه ــ طرح «آیات رویش» که هدف آن تربیت جامعه قرآنی است و با ثبت نام 660 نفر همراه شده است، در بین اخبار مختلف امروز صفحات معارفی رسانه‌ها از اهمیت و بازتاب بیشتری برخوردار بود.

مروری بر اخبار معارفی رسانه‌ها/ثبت نام ۶۶۰ نفر در طرح «آیات رویش»

به گزارش ایکنا؛ بخش معارفی رسانه‌ها امروز 16 اردبیهشت ماه روز پر خبری را پشت سر گذاشتند و در این بین خبر مربوط به طرح «آیات رویش» از دیگر اخبار اهمیت بیشتری داشت. در ادامه اخبار معارفی رسانه‌ها را می‌خوانید؛
تسنیم
صفحه قرآن و عترت خبرگزاری تسنیم تا ساعت ۱۴ امروز تعداد هفت خبر منتشر کرده است که عناوین آنها عبارت از «آخرین پیام قاری ایرانی پیش از اعزام به کشور مالزی»، «مسابقه بزرگ «تفسیر آیات نماز» در ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود»، «فرهنگ، زیربنای اصلی هر اجتماع را تشکیل می‌دهد/ نقش سازمان تبلیغات در تحقق شعار سال»، «نظریه‌های علمی قرآن در حوزه علوم طبیعی بررسی می‌شود»، «نشست «هم‌اندیشی اربعین و تغییر نظم جهانی» برگزار می‌شود»، «سلسله نشست‌های علمی پژوهشکده نهج‌البلاغه در نیمسال اول ۹۷» و «کنفرانس افق‌نو محفلی برای بیدارشدگان غرب است/حضور رهبران جبهه اسرائیل‌ستیزی در ایران» هستند.
در بخش‌هایی از خبر اخیر که مربوط به نشست خبری کنفرانس بین‌المللی افق‌ نو است و نادر طالب‌زاده در آن سخنرانی کرده، آمده است: ششمین کنفرانس افق نو تفاوت‌هایی با دوره‌های قبلی این کنفرانس دارد. اول اینکه دوره‌های قبل در تهران برگزار شد، اما این دوره به دلیل قابلیت‌های خراسان و شهر مشهد که مکان گفت‌وگو و ظلم‌ستیزی است در این شهر انتخاب شد. البته این کنفرانس مانند گفت‌وگوهای ادیان نیست و ماهیت آن ظلم‌ستیزی درباره مسئله فلسطین و سایر مسائل منطقه است که به کمک نهادهای مختلف به خصوص آستان قدس رضوی این برنامه را برگزار می‌کنیم.
در کنفرانس افق‌نو شخصیت‌هایی به سخنرانی خواهند پرداخت که در حوزه نظامی آمریکا مثل پنتاگون و ضداطلاعات آمریکا فعالیت داشته‌اند و امروز نظرات متضادی با سیاست‌های آمریکا دارند. این چهره‌ها اشخاص مشهوری هستند که پس از سالها موفق به دعوت از آنها شدیم. اگر امروز شخصی مانند اسنودن در مسکو پناهنده شده است به خاطر وجود چنین شخصیت‌هایی در آمریکاست که از منتقدین قدرتمند سیاست آمریکایی هستند.
در بخش‌هایی از خبر «نظریه‌های علمی قرآن در حوزه علوم طبیعی بررسی می‌شود» که گفت‌وگویی با حسین تاج‌آبادی، دبیر کنفرانس بین‌المللی «نظریه‌پردازهای علمی قرآن در حوزه علوم انسانی و طبیعی» است نیز آمده است: این کنفرانس در دو شاخه علوم طبیعی و علوم انسانی اجرا می‌شود. در بخش علوم طبیعی با رویکرد میان‌رشته‌ای به ارتباط این علوم با قرآن می‌پردازیم؛ به عنوان نمونه زلزله‌شناسی با رویکرد قرآن و نیز تقویت معنویت با استفاده از ژن‌ها با رویکرد قرآنی از جمله این عناوین هستند. از سوی دیگر با توجه به اینکه دانشگاه صنعتی مالک اشتر وابسته به وزارت دفاع به عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه صنعتی نیروهای مسلح در این فراخوان مشارکت دارد، پیش‌بینی کردیم مقالاتی در حوزه پدافند غیر عامل با رویکرد قرآنی دریافت کنیم.
در حوزه علوم انسانی به دنبال یافتن روش‌ها، مبانی و ابزارهایی برای نحوه اسلامی کردن علوم انسانی هستیم؛ زیرا رویکردها در روش‌های متعددی در این زمینه تاکنون ارائه شده است. در این باره بخشی را در کنفرانس برای یافتن ارتباط علوم انسانی با قرآن مدنظر قرار دادیم. همچنین در این فراخوان از 30 نفر هیئت علمی از اساتید دانشگاه و حوزه علمیه قم تشکیل دادیم. افتتاحیه این کنفراس روز چهارشنبه 30 آذرماه در تهران و اختتامیه آن روز 5شنبه اول آبان‌ماه در جامعةالمصطفی برگزار می‌شود.
فارس
صفحه قرآن و عترت خبرگزاری فارس تا ساعت ۱۴ امروز چهار خبر را روی خروجی خود برده است و طبق روال هر روزه خود انتشار اخبار را با منتشر کردن تلاوت ترتیل یک صفحه از قرآن توسط شهریار پرهیزکار آغاز کرده است. علاوه بر این تیتر اخبار دیگر این صفحه از خبرگزاری فارس عبارت از «تلاوتی از «محمد صدیق منشاوی»/ آیاتی از سوره‌های رحمن و واقعه»، «مرحله شهرستانی مسابقات سراسری قرآن کریم در تهران آغاز می‌شود» و «مؤمنانی که قرآن آنها را بی‌ایمان خطاب می‌کند/ خواستگاه کلمه منافق» هستند.
در بخش‌هایی از خبر «مرحله شهرستانی مسابقات سراسری قرآن کریم در تهران آغاز می‌شود» آمده است: رحله شهرستانی مسابقات سراسری قرآن کریم در استان تهران در آستان مقدس امامزاده حسن(ع) با برگزاری مسابقه منطقه غرب و جنوب غرب تهران کار خود را آغاز می‌کند. این رقابت‌ها تا هفته آینده در مناطق مختلف تهران برگزار می‌شود که روز چهارشنبه رقابت مناطق ری، پیشوا و ورامین در آستان شیخ صدوق برگزار خواهد شد.
روز‌های پنجشنبه و جمعه هم مسابقات در اسلامشهر و امامزاده صالح(ع) ویژه ساکنان این مناطق پی‌گیری و رقابت ساکنان شرق و جنوب شرق تهران هم در آستان امامزاده اهل‌بن علی(ع) برگزار خواهد شد، مسابقات شهرستان‌های پردیس، فیروزکوه و دماوند هم یکشنبه آینده برگزار می‌شود.
ایسنا
صفحه دین و اندیشه خبرگزاری ایسنا تا ساعت ۱۴ به انتشار دو خبر پرداخته که عناوین آنها عبارت از «راز نهادینه شدن سبک زندگی قرآنی تدبر در کلام وحی است» و «همراهی رسانه‌ای مراجع با لحظات افطار بینندگان تلویزیون» هستند.
ایرنا
صفحه معارف خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز تا ساعت ۱۴ امروز سه خبر را منتشر کرده است که تیتر آنها عبارت از «حفاظت از زمین و محیط زیست وظیفه همگانی است»، «تغییر و تعلیم راه رهایی انسان از مشکلات طبیعی» و «اتحادیه مدغم، سفیر اتحاد و انسجام موسسات قرآنی است» هستند.
در بخش‌هایی از خبر اخیر که گفت‌وگویی با حجت‌الاسلام سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه موسسات قرآنی مردمی کشور است، آمده است: تشکیل اتحادیه واحد موسسات قرآنی در واقع سفیر اتحاد، هماهنگی و انسجام است و مجموعه فعالان قرآنی با ایجاد این تشکیلات صنفی می‌توانند وحدت رویه فکری و عملی را ایجاد کنند. بحث اتحادیه مدغم کشوری از دیرزمان مطرح بود و تلاش دست اندرکاران این بود تا هرچه زودتر این اتحادیه تشکیل شود، ولی به دلایل مختلف از جمله اختلاف نظرهایی که درباره شیوه ادغام وجود داشت، این مساله به تاخیر افتاد.
در آخرین جلسه هیات رسیدگی به امور موسسات قرآنی که در سال 96 برگزار شد، قرار بر این بود که 20 اردیبهشت به عنوان زمان قطعی برگزاری مجمع مدغم کشوری تعیین شود و در همین راستا کمیته‌ای به این منظور تشکیل شد تا مسائل مربوط به ادغام موسسات وابسته به وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی را پیگیری کند. این کمیته ضمن بررسی اساسنامه و شیوه نامه ادغام به این نتیجه رسید که با توجه به تعطیلات ایام نوروز، زمان قانونی برای ادغام اتحادیه های استانی به بعد از ماه مبارک رمضان موکول شود و بر همین اساس 31 خرداد به عنوان زمان قطعی ادغام اتحادیه های استانی و تشکیل اتحادیه کشوری تعیین و شیوه نامه آن نیز تنظیم شد و به دنبال این تصمیم کارهای اطلاع رسانی آن نیز صورت می گیرد.
باشگاه خبرنگاران جوان
صفحه قرآن و عترت این خبرگزاری نیز مطابق روال روزانه خود انتشار اخبار را با یک روایت آغاز کرده است که این روایت از امام سجاد(ع) و در مورد بی‌نیازترین مردم است، علاوه بر این، این صفحه از خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان به انتشار دو خبر دیگر پرداخته که تیتر آنها عبارت از «زندگی نامه شهید منصور باغبانپور» و «طرح آیات رویش به دنبال تربیت جامعه قرآنی است/ ثبت نام ۶۶۰ نفر در طرح آیات رویش» هستند.
در بخش‌هایی از خبر اخیر آمده است: طرح آیات رویش یک طرح تربیتی آموزشی برای کودکان و نوجوانان با مشارکت عمومی جامعه است که برای اولین بار در کشور توسط بنیاد خیرین انصارالقرآن طراحی و در حال اجرا است، و درحال حاضر در مراحل اولیه کار قرار دارد و می‎شود گفت که این طرح هنوز طفل نوپاست و انشاالله با حمایت مردمی رشد و فرا گیر خواهد شد. بنیاد خیرین انصار‎القرآن بر اساس رهنمود‌های مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت و ضرورت کار فرهنگی مدتی بود که فکر می‌کرد چگونه می‎توان یک جریان مردمی را در حمایت از توسعه فرهنگ قرآنی ایجاد کند تا با ایجاد یک جریان اجتماعی فراگیر مردم را برای حمایت از قرآن پای کار بیاورد.
ضرورت پای کار آوردن مردم هم از این جهت بود که قرآن در بین مردم ما از حرمت، احترام و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. مردم ما حسی نسبت به قرآن دارند که اگر این حس از طریق تبیین کارکرد‌های فردی و اجتماعی کلام خدا تحریک شود، می‌تواند یک سرمایه و ظرفیت بسیار خوب و ارزشمندی برای ترویج معارف قرآنی باشد. با این نگاه چند سالی است که به فکر طراحی و اجرای این طرح بودیم. از طرفی اقتصاد قرآن در کشور بسیار ضعیف است. تقریبا تمام موسسات قرآنی برای ادامه کار با مشکلاتی روبه‎رو هستند. در بحث بودجه هم دولت‌ها و به تبع آن وزرا و مسئولین ذیربط که دچار تغییر می‌شوند، تخصیص منابع مالی از طرف دولت هم دچار نوسان می‌شود. برخی از دولت‌ها منابع تعریف شده را تخصیص می‌دادند، برخی دیر تخصیص می‌دادند یا کم می‌دادند یا اصلا نمی‌دادند که عموما ناشی از عدم نگرش راهبردی به نقش تعالیم قرآن در هدایت و سلامت جامعه است این‌ها برای هدف گذاری و برنامه ریزی در حوزه قرآن مشکلاتی را به وجود می‌آورد و نمی‎شود یک روند جامع‌ای را برای حرکت قرآن در جامعه تعریف کرد.
مهر
صفحه قرآن و متون دینی خبرگزاری مهر تا این ساعت به انتشار سه خبر پرداخته که تیتر آنها عبارت از «ارزیابی نخبگان قرآنی نسبت به مسابقات بین المللی قرآن اخذ شود»، «رشد یعنی صیرورت درجهت حق/ در رجوع به متون دینی با خلأ روش مواجهیم» و «نهج‌البلاغه در اوج زیبایی و شیوایی و عمق معانی است» هستند.
ایبنا
صفحه دین خبرگزاری کتاب ایران نیز تا این ساعت به انتشار سه خبر پرداخته که عناوین آنها عبارت از «برگزاری مسابقه کتابخوانی مهدویت با همکاری نشر هاجر و رادیو معارف»، «بسیاری از ناشران داخلی با سطح فعالیت در ساحت بین‌المللی آشنا نیستند» و «کتاب‌‌هایی مانند مفاتیح‌الجنان نیاز به یارانه و حمایت ندارند» هستند.
میزان
«اعمال و اذکار در ماه ولادت منجی عالم/ روزه در سه روز آخر ماه شعبان برابر با دو ماه روزه داری است»، نیز عنوان تنها خبری است که تا ساعت ۱۴ امروز در صفحه دین و اندیشه خبرگزاری میزان منتشر شده است.
انتهای پیام

captcha