کد خبر: 3742290
تاریخ انتشار : ۰۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۵
آیت‌الله طبسی:

اشاعه غدیر جایی برای شبهه‌افکنی باقی نمی‌گذارد

گروه فرهنگی - استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه عده‌ای می‌خواهند مردم را در جهالت نگه دارند تا علی (ع) را نشناسند گفت: اشاعه غدیر جایی برای شبهه‌افکنی نمی‌گذارد لذا در این موقعیت مسلمانان باید با ابزاری که دشمن شبهه وارد کرد و با ادبیات روز پاسخگوی شبهات باشند.

اشاعه غدیر جایی برای شبهه‌افکنی باقی نمی‌گذارد

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی،، استاد حوزه علمیه قم، شب گذشته، 6 شهرویور ماه در دومین شب از یازدهمین اجلاس سالانه غدیر که در موسسه فرهنگی قلم برگزار شد، با بیان روایتی از حضرت رسول(ص) در خصوص مقام والای امیرالمومنین(ع) اظهار کرد: انس ابن مالک از غررالاخبار این روایت را نقل کرده که هنگام بازگشت از جنگ تبوک و قبل از واقعه غدیر، پیامبر(ص) منبری برپا کرده و بر فراز بلندی خطبه‌ای را بیان کردند. در لابه‌لای این خطبه آمده که «ای مردم چرا وقتی اسم آل ابراهیم می‌آید، چهره تان بشاش و شاداب شده و وقتی اسمی از آل محمد(ص) می‌آید، چهرتان درهم و گرفته می‌شود».
وی افزود: پیامبر(ص) در ادامه این خطبه فرمودند «به خدایی که جانم در دست اوست، اگر فردی از شما به اندازه کل جمعیت زمین از ازل تا ابد کار خیر انجام دهد اما ولایت علی(ع) را نداشته باشد، ذره ای از آن اعمل قبول نیست و خداوند او را با صورت به جهنم می فرستد».

واقعه غدیر رویدادی ثابت شده در میان تمام علمای جهان اسلام
آیت‌الله طبسی با اشاره به اینکه شیعان در اعصار گذشته از شیعیان امروز مسئول پذیرتر بودند، گفت: موضع‌گیری در خصوص مساله ولایت در گذشته بیشتر بوده اما شیعیان آن زمان نیز هر صدمه مالی و جانی را به جان خریده و در راه زنده نگه داشتن غدیر راهپیمایی و نیز نماز عید به جا می‌آوردند.
این استاد حوزه علمیه قم واقعه غدیر را رویدادی ثابت شده در میان تمام علمای جهان اسلام از مذاهب مختلف اسلامی خواند به گونه ای که به حقیقت وقوع این واقعه مهم تاریخی هیچ شبهه‌ای را نمی‌توان وارد نمود.
وی با تاکید بر اینکه واقعه غدیر قضیه‌ای شیعی نیست و متعلق به تمام جهان اسلام است، اظهار کرد: اما متاسفانه فقط شیعیان تنها گروهی هستند که بیشترین بها را به این مهم می‌دهند.

سند حدیث غدیر در روایات بی‌شماری ذکر شده
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: سند حدیث غدیر در روایات بی‌شماری ذکر شده، به گونه ای که به حقیقت وقوع این واقعه مهم تاریخی هیچ شبهه‌ای را نمی توان وارد نمود.
وی با اشاره به اینکه در صحیح مسلم، یکی از کتب حدیث اهل سنت، روایتی مبنی بر صحت حقیقت واقعه غدیر ذکر شده، تصریح کرد: روز غدیر نبی مکرم اسلام(ص) تا قیامت و امامت صاحب العصر و الزمان(عج) جانشینان بعد از خود را به مردمان جهان ابلاغ نمودند. آیه ولایت را خدا بیان کرده همانطور که آیات حج، جهاد، نماز و زکات را نیز بیان کرده است.
آیت‌الله طبسی با بیان اینکه برخی این شبهه را مطرح می‌کنند که چرا آیه صریحی راجع به امامت وجود ندارد، اظهار کرد: در پاسخ به این شبهه باید گفت اگر بناست همه چیز را قرآن بیان کند، پس پیامبر(ص) نقششان چیست؟ فرض کنید آیه صریح و محکم نیامده باشد، آیا پیامبر اکرم(ص) قولش محکم نیست؟
وی ادامه داد: در حقیقت از روز اول پیامبر(ص) در مجالس و محافل مختلف به این تصریح داشتند. آیا این کفایت نمی کند؟ سوال دیگر ما این است که شما دلیل بیاورید که امامت باید فقط از طریق قرآن باشد.

پرسش سلمان و پاسخ پیامبر(ص) درباره ولایت
استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: سلمان از ولایت پرسید و پیامبر(ص) فرمودند «سمت من چیست؟ مگر ولی شما نیستم؟ این سمت را علی(ع) بعد از من دارد. نبوت من به ولایت علی(ع) می رسد».
آیت‌الله طبسی با بیان اینکه غدیر با عاشورا تفاوت دارد، گفت: چراکه در عاشورا خودشان حاضرند وارد گود شوند و اظهار ناراحتی می کنند چون طرفشان شمر و ابن زیاد و عمر سعد است، لذا ممکن است همراهی هم بکنند، اما در غدیر اینچنین نیست.
وی با اشاره اینکه در طول تاریخ راجع به غدیر فراوان صحبت شده، بیان کرد: پیام غدیر تا امروز رسیده و پدران باید به فرزندان خود آن را انتقال دهند تا این پیام بیش از این اشاعه یابد.

عمربن عبدالعزیز و مأمون عباسی به مسئله غدیر احتجاج کرده‌اند
آیت‌الله طبسی افزود: عده‌ای می‌خواهند مردم را در جهالت نگه دارند تا علی(ع) را نشناسند که در این موقعیت مسلمانان باید با روشنگری به شبهات و با ابزاری که توسط دشمن وارد شده و با ادبیات روز پاسخگو باشند.
وی با بیان اینکه اصل غدیر غیر قابل انکار است، گفت: با اینکه اصل غدیر را همه قبول دارند اما شبهات زیادی از جمله اینکه چه خبر بود در غدیر؟ آیا ولایت اشاره به محبت و دوستی دارد؟ آیا حضرت علی(ع) استناد به غدیر کرده اند؟ و... وارد شده است. 
آیت‌الله طبسی گفت: کتاب الغدیر دریایی است که فرد را از ظلمت به سمت نور هدایت می کند و یکی از نکات بارز این کتاب احتجاجات به غدیر است که لیستی از جمله افرادی چون فاطمه بنت رسول(ص)، حسن(ع)، حسین(ع)، عبدالله جعفر، عمرابن عبدالعزیز، مأمون عباسی و... به غدیر احتجاج کرده اند. اگر مساله غدیر مطرح شود و جا بیافتد، جایی برای شبهه باقی نخواهد ماند.

انتهای پیام

captcha