کد خبر: 3786938
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۳
حجت‌الاسلام پناهیان:

شکل‌گیری رابطه امام و امت، قواعد دنیوی را برهم می‌زند

گروه معارف ــ استاد حوزه و دانشگاه گفت: شکل‌گیری رابطه امام و امت، تمام قواعد دنیوی را برهم می‌زند و نگاه و توفیق الهی را برای آن جامعه به همراه دارد.

شکل‌گیری رابطه امام و امت، قواعد دنیوی را برهم می‌زندبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه، شب گذشته، 13 بهمن‌ماه در پنجمین نشست از سلسله نشست‌های عصر انقلاب که به کوشش دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب، نمایندگی مشهد در حال برگزاری است، به تشریح سنت‌های الهی و توفیق حکومت اسلامی پرداخت و گفت: سنت‌های الهی در زندگی انسان همواره جاری است، به همین دلیل است که جامعه اسلامی باید نسبت به شناخت آن‌ها اقدام کند و این نیاز به یک حیات‌شناسی دارد. از جمله کتاب‌هایی که می‌توان به‌عنوان کتاب مرجع به آن اشاره کرد، کتاب «سنت‌های تاریخ در قرآن» به قلم شهید سیدمحمدباقر صدر است. ایشان در این کتاب به سنت‌های الهی حاکم بر حیات اجتماعی انسان اشاره دارد. 
وی به مرز باریک جبر و اختیار اشاره کرد و افزود: نمی‌توان از انسان به طور یقین به‌عنوان موجودی مختار یا مجبور یاد کرد اما این را می‌دانیم که ما در عرصه‌ای زندگی می‌کنیم که تمام اجزای آن از پیش طراحی شده است.
پناهیان به تبیین شرایط قیام منتهی به حق پرداخت و افزود: اگر در جامعه‌ای تشکیلات رابطه میان امام و امت به صورت تدوین شده پایه‌ریزی شد و شکل گرفت، این مسیر عقب‌گردی ندارد و حرکت رو به جلوی جامعه شکننده نیست. اگر هم مانع یا مشکلی برای جامعه اتفاق بیافتد، در نهایت با رهبری امام امت، نتیجه‌ای جز پیروزی نخواهد داشت.
وی لازمه تکلیف‌شناسی و پیشرفت در جامعه را، قلبی پر از ایمان به سنت‌های الهی دانست و گفت: سنت‌های الهی با امتحان‌ها و آزمایش‌های گوناگون، منافقان را غربال می‌کند و مؤمنان به خدواند را خالص‌تر می‌کند.
استاد حوزه و دانشگاه به نصرت خداوند به جوامع اسلامی در طول تاریخ اشاره کرد و افزود: خداوند متعال به جامعه اسلامی که رابطه امامت و امت را تشکیل داده‌اند، یاری می‌دهد و آن‌ها را تنها نخواهد گذاشت. در این راه نیت مؤمنان و ادعیه نقش مهمی را ایفا می‌کند.
پناهیان ادامه داد: اگر امام خمینی(ره) می‌فرمایند که اکنون وقت قیام است، علت این است که ایشان نسبت به سنت‌های الهی حاکم بر حیات بشر شناخت و ایمان کافی دارد. به همین دلیل است که امام(ره) در روزهای انتهایی حیات پربرکت خویش فرمود، این انقلاب به ثمر می‌رسد.
وی در ادامه بیان کرد: رهبر معظم انقلاب در سال‌های گذشته و در مقاطع گوناگون، به نصرت الهی اشاره دارند و آینده روشن انقلاب اسلامی را به مسئولان و جامعه اسلامی یادآور می‌شوند. این در حالی است که عده‌ای دشمن را غالب بر نظام اسلامی قلمداد می‌کنند که با شناختی که از نگاه جامع و حکیمانه رهبر انقلاب داریم، باید بگوییم انقلاب اسلامی به یاری خداوند بر دشمنان خود پیروز است.
پناهیان در ادامه به قرائت آیاتی از سوره مبارکه «محمد» درباره مؤمنان به سنت‌های الهی پرداخت و گفت: بر اساس آیات قرآن کریم، سخت‌ترین بخش ایمان به خدا، ایمان به سنت‌های الهی است. خداوند مجموعه فعالیت‌هایی را که با اعتقاد به سنت‌های الهی همچون جهاد و شهادت در راه خدا برای برپایی عدالت و حق، انجام گرفته است، بدون اثر نمی‌گذارد و به خصوص اعمالی که در حکومت اسلامی و در سایه ولایت فقیه اقامه شده است.
وی اظهار کرد: به سنت‌های الهی بنگرید و آینده نظام اسلامی را حدس بزنید همانطور که مؤمنان به خدا و سنت‌های الهی، از شدت امید، آماده جشن پیروزی نهایی نظام اسلامی در جهان هستند. 
انتهای پیام
captcha