کد خبر: 3808663
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۹

توجه به حوزه کارگری حمایت از رونق تولید را به‌دنبال دارد

گروه سیاست و اقتصاد ــ یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: کارگران اساسی‌ترین رکن پایه‌های تولید بوده و توجه به آن‌ها حمایت از رونق تولید را به همراه خواهد داشت.

توجه به حوزه کارگری حمایت از رونق تولید را به‌دنبال داردمحسن خندان‌دل، یک کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان رضوی، در‌خصوص هفته کار و کارگر اظهار کرد: با توجه به شعار امسال، نگاهی که به حوزه کارگری وجود دارد این است که به دلیل اینکه کارگران اساسی‌ترین پایه‌های تولید هستند، از این رو توجه به کارگران حمایت از رونق تولید را ناشی می‌شود. بر این اساس با توجه به فرآیندهایی که در این رابطه وجود دارد، باید مقام کارگر را بسیار بزرگ بشناسیم و به عنوان رکن اساسی در حوزه پایه‌های اجتماعی، خانوادگی، فرهنگی و اقتصادی جامعه بدانیم.
وی ادامه داد: از طرفی هم با بزرگ شماردن این قشر از جامعه در واقع می‌توان خودمان را در حوزه اقتصاد ملی، تولیدی و توسعه مباحث اقتصادی رشد دهیم، چرا که این امر قطعا نشان‌دهنده این است که کارگر به عنوان رکن اساسی و پایه اساسی در جامعه تولید و به نوعی ستون خیمه اقتصادی ما مطرح است و ما باید برای آن‌ها احترام زیادی قائل شویم.
این کارشناس مسائل اقتصادی اضافه کرد: کارگران با وجود اینکه رکن اساسی در جبهه رونق تولید هستند، اما آنگونه که باید دیده نمی‌شوند و باید بیش از پیش به حوزه روانی، اقتصادی، کار و کارگری توجه داشته باشیم، متاسفانه کشور ما درگیر شعارزدگی شده‌ایم و روز کارگر منوط به این شده که تنها ما در این روز کارگران را به یاد می‌آوریم و شعارهایی را بدهیم و سایر روزهای سال را او را به حال خود رها سازیم.
خندان دل تاکید کرد: در واقع نگاه به حوزه کارگری باید نگاهی ویژه باشد و مانند سایر مسائلی که تنها شعارزدگی می‌شود باید بدانیم که شعار دادن اینگونه مشکلات را حل نخواهد کرد.

عملکرد ضعیف تشکل‌های کارگری 
وی خاطرنشان کرد: در حوزه تشکل‌های کارگری عملکرد بسیار ضعیفی داریم و باید از طریق توجه به این قشر جامعه ابزارهای مناسبی را فعال کرده و همچنین با ورود حوزه‌های کارگری به جامعه نیز می‌توان در بخش تولید نقش آن‌ها را بیش از پیش فعال‌تر کرد.
این کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: نگاه به کارگر از چند زاویه مختلف قابل تامل است. از طرفی نگاهی که ما اشتغال پایداری را به وجود می‌آوریم که منافع این اشتغال پایدار می‌تواند، در اصلی‌ترین رکن یک جامعه که خانواده است تاثیر بسزایی داشته باشد. البته منافع مالی و روانی کار و اشتغال به واسطه ارزش افزوده‌ای که از طریق کار و کارگر به وجود می‌آید، ابتدا در حوزه خانواده و سپس در محله، شهر و کشور تاثیر می‌گذارد.
خندان‌دل اظهار کرد: در واقع کشورهای در حال توسعه و پیشرفته با نگاه ویژه‌ای که به این افراد در جهت بالا بردن راندمان و کارایی تولیدات خود دارند این امر باعث شده که به ارزش افزوده بالاتری دست پیدا کنند که در نهایت منجر به رفاه عمومی و آرامش فکری و روانی برای جامعه آن‌ها می‌شود.
وی افزود: نگاه دیگری که در این خصوص وجود دارد، بحث نوع تولیدات و خود کفایی است که در یک کشور صورت می‌گیرد و باعث می‌شود که از طریق کارگری به آن برسیم، ما اگر بتوانیم جامعه کارگری خود را آموزش دهیم و همچنین هدایت و نظارت لازم بر آن‌ها داشته باشیم، خروجی مناسبی به دنبال خواهد داشت.
این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: به نوعی از این طریق در فرهنگ تولیدی خود برای دستیابی به محصولات داخلی قدم بزرگی برداشته‌ایم که باید نگاه ویژه‌ای به حوزه کارگری داشته باشیم.

قوانین موجود مناسب زمان حال نیستند
خندان‌دل خاطرنشان کرد: در حوزه قوانین کار و کارگر شاهد نتایج بسیار خوبی هستیم، اما بسیاری از قوانین موجود مناسب زمان حال ما نیستند و نگاه ما به حوزه کارگری هیچگاه یک نگاه جامعی نبوده است. به همین دلیل ما باید برنامه ده ساله‌ای را با چشم‌انداز اقتصادی برای کارگران طراحی کنیم تا این افراد جایی برسند تا امروز که تنها به جمله روز کارگر بسنده کرده‌ایم و در حوزه اجرایی و عملیاتی کردن آن هیچ کار مناسب و فراخوری انجام نداده‌ایم، نباشد.
وی با بیان اینکه یکی از نکاتی که در این خصوص وجود دارد، حوزه اقتصاد و اقتصاد دولتی که در یک ممکلت شکل گیرد، عنوان کرد: این رویکرد نگاه مدیریتی به حوزه کار و اشتغال را تغییر می‌دهد. هنگامیکه در حوزه کارمندی و دولتی ورود پیدا می‌کنیم آمارها نشان دهنده این هستند که میزان کار مثبت و بازده کارآیی کارمند در بخش دولتی که نیازهای مختلفی دارند از 20 دقیقه تا یک ساعت، است.
این کارشناس مسائل اقتصادی اظهار کرد: تا زمانیکه نگاه ما نگاه دولت و اقتصاد ما اقتصاد دولتی، شرکت‌های پایه و مادر ما در اختیار دولت و نگاه ما نیز بر دولت مسئولی باشد، ما نمی‌توانیم روابط کار، کارگر و بازده کارایی را و به تبع آن واحدهای سودآوری صنعتی و پیشرفت حوزه‌های کارایی و کارگری را تغییر دهیم که این امر مشکل بسیار مهمی در خصوص کار و کارگری به شمار می‌رود.

عدم تامین کارگران به لحاظ مادی
خندان‌دل تاکید کرد: نکته دومی که در این میان وجود دارد این است که ما نتوانسته‌ایم کارگر خود را به لحاظ مادی تامین کنیم چرا که کارگر همواره درگیر معیشت و اقتصاد خود است و این درگیری باعث می‌شود که نتوانیم راندمان و بازده مورد انتظار خود را از آن‌ها طلب کنیم و همواره این مساله به عنوان یک فشار بر روی دوش کارگر سنگینی می‌کند.
وی بیان کرد: مسئله بعدی این است که ما هیچگاه نتوانسته‌ایم متناسب با کار و نیازمان کارگر مورد نیاز خود را انتخاب کنیم و این مورد هم به این خاطر است که ما هیچگاه در حوزه آموزش به عنوان یک رکن و اساس آن به همین دلیل است که مجموع این عوامل نشان‎دهنده این است که ما خودمان به نوعی هیچگاه نتوانسته‌ایم کاری کنیم تا کارگر به آن جایگاهی که باید دست پیدا کند.
این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: تا زمانی که این مشکلات را حل نکنیم و شرایط را فراهم نیاوریم، تجربه سایر کشورها به ویژه کشورهای صنعتی توجه نداشته باشیم، قطعا این چرخ بر همین مدار خواهد چرخید مگر اینکه ما تغییر و رویکردی را در حوزه نگاه کارگری و اشتغال به وجود آوریم و کار و نرخ‌های سودآوری خود را در راستای استفاده از تجربیات دیگران قرار گیرد. در این صورت است که می‌توان امیدوار بود تا نتایج بهتری را در جامعه شاهد باشیم.
خندان‌دل عنوان کرد: از این رو از مدیران و مسئولینی که در حوزه اقتصادی در حال فعالیت هستند به عقلانیت، استفاده از تجربیات دیگران و علومی که دنیا از آن‌ها پیروی می‌کند، دعوت می‌کنم و اگر ما همواره بخواهیم کارهایی که دیگران در گذشته تکرار کردند را مجددا تکرار کنیم کاری بیهوده است.

انتهای پیام

captcha