به گزارش ایکنا، مرکز مشاوره مأوا وابسته به مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در قم به منظور حفظ سلامت فردی افراد در یادداشتی که در اختیار ایکنا قرار داد، نکاتی را پیرامون مقابله روانی با کرونا بیان کرد که بدین شرح است.
تقویت سیستم ایمنی بدن مهمترین راه مقابله با کرونا ویروس است، در صورتی که بدن شما خواب کافی، تغذیه مناسب و مهمتر از همه آرامش داشته باشد، حتی اگر ویروس وارد بدنتان شود، به صورت سرماخوردگی معمولی عبور میکند و مشکل خاصی ایجاد نمیشود.
سفره دعوت کرونا ویروس به مهمانی خانه شما و پذیرایی از او با غذای اضطراب و نگرانی چیده شده است!
بنابراین برای کاهش نگرانی ها:
۱. مراقب فکرهای خود باشید و آنها را شناسایی کنید. هر وقت حال خوبی ندارید از خودتان بپرسید: «دارم به چی فکر میکنم؟»
۲. اگر فکرتان نگران کننده است، مثلا در آن می گذرد که؛ نکنه کرونا ویروس بگیرم و بمیرم، با توجه به واقعیتهای موجود (و نه شایعات و فکرهای غیرمنطقی خودتان یا دیگران)، به سؤالات زیر پاسخ دهید:
احتمال وقوع حادثهای که نگرانش هستم چقدر است؟ (می دانید که آمار مرگ بر اثر این ویروس فقط ۳ درصد گزارش شده است. فقط به آمار فوت شدهها توجه نکنید. در نظر بگیرید که از بین چه تعداد بیمار این آمار مرگ و میر گزارش شده است.)
چه شواهدی نشان میدهد که احتمال ابتلای من (یا اعضای خانواده ام) زیاد است؟ (عدم رعایت بهداشت فردی، رفتن به فضای عمومی با وجود ابتلا به بیماری قلبی و ...، تماس فیزیکی با دیگران و.)
۳. اگر شواهدی نشان دهنده احتمال ابتلا به این بیماری است، به راه حل فکر کنید و آن را به کار بگیرید.
۴. به یاد داشته باشید ما زمانی که به راه حل فکر میکنیم آرامش داریم، ولی اگر ذهن ما آکنده از نگرانیها (نکنه...) باشد دچار اضطراب و نگرانی خواهیم شد.
۵. وقتی متوجه شدید فکرهای نگران کننده شما غیرمنطقی و احتمال وقوع مشکل اندک است، هر بار این فکرها به ذهنتان میآید حواس خود را به آنچه در اطرافتان میبینید، میشنوید، لمس میکنید، میبویید و ... پرت کنید و برای اثربخش بودن این کار تا جایی که میتوانید به جزئیات توجه کنید.
۶. از خواندن و پخش شایعات و اخبار غیرموثق خودداری کنید. لازم نیست هر لحظه در جریان آمار مرگ و میر در اثر کرونا ویروس قرار بگیرید.
۷. اگر مستعد اضطرابید، ارتباط خود را با افرادی که ذهنیت منفی گرا دارند، موقتا کم کنید و در صورتی که فاصله گرفتن از آنها ممکن نیست، از آنها به طور صریح بخواهید در مورد موضوعات نگران کننده با شما حرف نزنند و در صورتی که تذکر شما بی فایده بود، به حرفهایشان بی توجه بمانید و به چیز های دیگر فکر کنید و یا حواستان را پرت کنید.
۸. با افکار نگران کننده دیگر خود نیز با روش بالا مقابله کنید.
۹. روزی حداقل سه بار به عضلات نواحی مختلف بدن خود (دستها، پاها، گردن و ...) توجه و آنها را از نظر میزان رها بودن یا آرامش وارسی کنید و اگر انقباضی در آنها میبینید، آگاهانه آنها را شل کنید و به احساس راحتی آنها توجه کنید.
۱۰. از روشهای یوگا و آرام سازی عضلانی کمک بگیرید و بدن خود را به آرامش مهمان کنید.
۱۱. سعی کنید این روزها بیکار نباشید. وقتی بدنتان به استراحت نیاز ندارد، بیهوده در رختخواب نمانید یا یک جا ننشینید و چمباتمه نزنید و به روبرو خیره نشوید، خود را در دریای خیالات منفی غرق نکنید و به هر شکلی که ممکن است به کاری مشغول شوید.
انتهای پیام