به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی رضایی اصفهانی، رئیس مجتمع قرآن و حدیث جامعةالمصطفی(ص)، در یک پیام ویدیویی ضمن تبریک میلاد امام حسن(ع) و هفدهمین سالگرد تأسیس خبرگزاری ایکنا، به مهمترین رسالتهای یک رسانه قرآنی اشاره کرد که در ادامه میخوانید؛
تأسیس خبرگزاری ایکنا همچون اصل ایجاد جهاد دانشگاهی از کارهای فاخر بعد از انقلاب اسلامی است و توانسته فضای جدیدی را به جامعه قرآنی و بلکه به همه مردم ارائه کند و از این جهت، زحمات دوستان قابل تقدیر و تشکر است و به همه خسته نباشید و دست مریزاد عرض میکنم.
البته هر کاری نقاط قوت و ضعف مخصوص به خود را دارد و خبرگزاری ایکنا هم مستثنا نیست؛ چند پیشنهاد را برای تقویت این شجره طیبه خطاب به مسئولان و کارکنان این خبرگزاری بیان میکنم:
اولاً سعی کنید به مباحث میانرشتهای بیشتر بپردازید؛ همان گونه که مطالعات میانرشتهای در مأموریت جهاد دانشگاهی هم وجود دارد؛ این مطالعات، بسیار مهم است، مثلاً در کشور مصر تفسیر تربیتی از سوی «انور الباز» نوشته شده و در ایران هم رشتههای تخصصی مانند قرآن و علوم جامعةالمصطفی(ص) با ده گرایش تربیت، حقوق، اقتصاد، روانشناسی، جامعهشناسی، سیاست، تاریخ، نجوم و بهداشت سلامت با تصویب وزارت علوم تأسیس شده و به زودی گرایش قرآن و هنر هم ایجاد خواهد شد.
در حوزه علمیه قم هم مرکز تخصصی امام علی(ع) راهاندازی شده و با رشتههای مشابه فعالیت دارد؛ این فضا آینده مباحث قرآنی است و رهبر انقلاب هم بر این مسئله تاکید دارند که علوم انسانی باید براساس قرآن متحول شود. فکر میکنم یکی از رسالتهای مهم ایکنا بسترسازی و رشد دادن این فضای جدید در مباحث قرآنی است.
دوم موضوع قرآن و مستشرقان است که گاهی در کشور ما و دیگر بلاد اسلامی مطرح میشود و ریشه در کارهای مستشرقان دارد؛ در این رابطه مجله و رشته «قرآن و مستشرقان» در جامعةالمصطفی(ص) و حوزه تأسیس شده و فعالیت دارد و در مراکز دیگر هم به صورت واحد درسی است؛ ریشهیابی و ردیابی این مسئله کاری است که ایکنا میتواند به صورت تخصصی انجام دهد و ذهن جامعه قرآنی را برای این مسئله تحریک کند.
نکته سوم اینکه همان طور که به مباحث لفظی قرآن مانند قرائت اهمیت میدهیم در کنار آن باید به مباحث محتوایی مانند تفاسیر موضوعی هم بیشتر اهمیت دهیم؛ از کارهای مهم دیگر، گزارش پروژههای تحقیقاتی در سراسر کشور است تا از دوبارهکاری و موازیکاریها جلوگیری شود؛ همچنین ایکنا میتواند موجب رشد و تعالی این پروژهها و همافزایی آنان شود.
نکته دیگر خواهشی است که از ایکنا دارم و آن اینکه در کانال تخصصی خود حرکت کنند؛ مثلاً در رادیو سلامت به کسی که تخصصی در این زمینه ندارد، فرصت ابراز نظر و اجازه مانور نمیدهند؛ امروز جهان، جهان تخصصی است و ایکنا چون تخصصی و قرآنی است باید تنها در همین مسیر حرکت کند و سراغ متخصصان این رشته برود.
زمانی متخصصان قرآنی در سطوح عالی کم بودند، ولی امروز افراد زیادی وجود دارند و ایکنا باید سعی کند که هر مطلبی را در فضای قرآنی کار کند. مثلاً ایکنا در بحث کمک و مواسات مؤمنانه در ماه رمضان که رهبری فرمودند و کار بسیار خوبی هم هست، باید بخش قرآنی را تبیین کند و به این موضوع که مراکز قرآنی، مفسران و مترجمان و ... در این عرصه چه کردهاند، بپردازد.
در فضاهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ... هم سراغ مباحث قرآنی بروید و از متخصصان قرآنی مصاحبه و گزارش و خبر درج کنید؛ البته همه کسانی که لباس روحانی پوشیدهاند متخصص قرآنی نیستند و نمیتوانند در همه مباحث قرآنی، اظهارنظر کنند؛ نمیتوانیم فکر قرآنی جامعه را به دست هر فردی بدهیم، لذا تخصص در استفاده از افراد، مراکز و گزارش کارها باید رعایت شود و اگر این طور باشد هر کسی که نیاز قرآنی دارد به ایکنا مراجعه میکند همان طور که برای اخبار عمومی به خبرگزاریهای دیگر مراجعه میشود.
نکته پایانی بنده هم این است که به عرصه بینالمللی توجه بیشتری شود؛ الان جامعةالمصطفی(ص) طلابی با بیش از صد ملیت دارد که نعمت بسیار بزرگی است و میتوانیم با گزارش مطالب قرآنی کشورهای دیگر و جهتدهی به آنها تأثیرگذاری و عمق استراتژیک نظام اسلامی را بیشتر کنیم و از این فرصت غفلت نکنیم.
بار دیگر از همه کسانی که در این خبرگزاری زحمت میکشند و از کسانی که پشتیبانی میکنند و از جهاد دانشگاهی که این خبرگزاری را تأسیس کرده است، تشکر میکنم، همچنین یاد و خاطره شهید حجتالاسلام تقوی، مدیر عامل اسبق ایکنا، را که در حادثه تروریستی مجلس شهید شد و در این خبرگزاری زحمات زیادی کشید، گرامی میداریم و امیدوارم خداوند ما و شما را پیروان حقیقی ائمه(ع) قرار دهد و بتوانیم در گام دوم انقلاب، گام بلندی را در این راستا برداریم.
همایشی هم در مورد «گام دوم انقلاب از منظر قرآن و حدیث» در جامعةالمصطفی(ص) در دست اقدام داریم که خوب است دوستان ایکنا به این مقوله هم توجه کرده و وارد میدان شوند تا بتوانیم اواخر امسال و یا اوایل سال آینده این همایش را برگزار کنیم و جایگاه قرآنیان ایران در این مقوله روشن شود.
انتهای پیام