کد خبر: 3933343
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۶
رئیس جامعةالمصطفی العالمیه:

دانش مشاوره در المصطفی باید بومی‌سازی، ثبت و منتقل شود

رئیس جامعةالمصطفی العالمیه گفت: با توجه به پیچیدگی کار مشاوران در المصطفی و تفاوت‌های فرهنگی ملیت‌های مختلف می‌بایست دانش ویژه‌ای برای مشاوره در جامعةالمصطفی بومی‌سازی، ثبت و منتقل شود.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام و المسلمین علی عباسی، رئیس جامعةالمصطفی العالمیه امروز در دیدار جمعی از روان‌شناسان و مشاوران المصطفی با اشاره به پیچیدگی کار مشاوران در المصطفی، اظهار کرد: کار شما با توجه به تفاوت‌های فرهنگی ملیت‌های مختلف جامعه هدف، دشوارتر و دارای پیچیدگی دوچندان است و در این مسیر ضرورت دارد دانش ویژه‌ای برای مشاوره در جامعةالمصطفی، بومی‌سازی، ثبت و منتقل شود.

وی با تأکید بر ضرورت وجود بخش مشاوره در جامعةالمصطفی، اظهارکرد: در موقعیت‌های خطیر همچون ازدواج، انتخاب‌های شغلی، مشکلات خانوادگی و...، ضرورت مشاوره بهتر احساس می‌شود و در این مقاطع، افراد نیاز بیشتری به امداد روحی و معنوی دارند. حتی افرادی که در بیشتر مواقع پشتیبان اطرافیان خود هستند، در برخی مقاطع نیازمند حمایت و پشتیبانی فکری و روحی هستند.

رئیس جامعةالمصطفی ادامه داد: جامعةالمصطفی نیز به عنوان مرکز آموزشی بین‌المللی، که فراگیران آن با شرایط ویژه‌ای همچون مشکلات دوری از وطن روبه‌رو هستند، نیاز به راه‌اندازی مرکز تخصصی مشاوره را از سالیان قبل به درستی تشخیص داد و این نهاد از سال‌های دور شکل گرفته و مشغول ارائه خدمات مشاوره است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی پیشگیری در مشکلات و بیماری‌های روحی- روانی را همانند بیماری‌های جسمی، بهتر از درمان دانست و یادآور شد: مجموعه فعالیت‌هایی که بتواند بنیه روحی و معنوی افراد را برای مواجهه با حوادث سخت و مشکلات مقاوم سازد، باید مورد توجه برنامه‌ریزان فرهنگی جامعةالمصطفی قرار گیرد تا افراد در رویارویی با شرایط سخت، کمتر دچار ریزش روحی شوند.

وی با اشاره به برخی سرمایه‌های ارزشمند انگیزشی و عاطفی، ابراز کرد: این سرمایه‌ها مانند زیارت مشاهد مشرفه، توسل و توکل به خدای متعال، درس‌های اخلاق، انس با قرآن و...، نقش پیشگیرانه در برابر مشکلات روحی دارند و مسئولان ما نیز باید در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی به این سرمایه‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی افزود: مؤمنان در شرایط سخت آرامش بیشتری دارند، زیرا خود را تحت چتر حمایت قدرت لایزال الهی می‌بینند. تقویت این روحیه در گام نخست می‌تواند حل‌کننده بسیاری از مشکلات روحی باشد؛ با وجود این، افراد ممکن است در شرایط ویژه‌ای قرار گیرند که توان و قدرت فائق آمدن بر مشکلات را نداشته باشند و در این شرایط، اهمیت مراجعه به مشاوران بیشتر از هر زمانی احساس می‌شود.

وی شخصیت مشاور را در مشاوره اسلامی و مبتنی بر ارزش‌های دینی، بسیار مهم دانست و یادآور شد: رازداری و امانت‌داری مشاور موجب اعتماد مراجعه‌کننده می‌شود؛ بنابراین، لازم است از مشاوران امین و رازدار، دارای دانش و شناخت لازم و همچنین برخوردار از تجربه کافی در مشاوره بهره برد.

رئیس جامعةالمصطفی، پاسخ به شبهات بینشی و عقیدتی را ذیل خدمات مشاوره قابل دسته‌بندی دانست و افزود: امروز که همه بخش‌ها با مشکلات و تنگنا‌هایی روبه‌رو هستند و لازم است با همت دوچندان بر این مشکلات غلبه کنیم، ایثار و فداکاری شما تلاشگران می‌تواند یاریگر طلاب و مسئولان جامعةالمصطفی باشد تا پرتلاش و باانگیزه، از این مرحله نیز سربلند عبور کنیم.

انتهای پیام
captcha