کد خبر: 4009539
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۶
آیت‌الله فاضل لنکرانی:

کارهای بر زمین مانده در عرصه تفسیر قرآن زیاد است

آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی، رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با اشاره به اینکه هنوز در عرصه تفسیر قرآن کریم، کارهای بر زمین مانده زیادی وجود دارد، تأکید کرد: ما در این مرکز فقهی آیات فقه پزشکی را از قرآن کریم استخراج کردیم و چاپ هم شد، در مورد فقه سیاسی در قرآن کریم چقدر آیات زیادی وجود دارد که اگر این آیات به خوبی استخراج شود و روی آن کار علمی شود چقدر می‌تواند در جامعه اثربخش باشد.

محمدجواد فاضل لنکرانی به گزارش ایکنا، آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی امروز 9 آبان‌ماه در مراسم تودیع و معارف مدیر مرکز تخصصی تفسیر قرآن و افتتاحیه دروس تفسیر مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم‌السلام در سال جدید که در سالن امام خمینی(ره) این مرکز برگزار شد، در جمع اساتید تفسیر قرآن حوزه علمیه قم به تبیین اهمیت توجه به تفسیر و تربیت مفسرانی قوی پرداخت.

وی افزود: مرحوم آیت‌الله‌العظمی فاضل لنکرانی همواره دغدغه این را داشتند که چرا حوزه درس خارج تفسیر قرآن کریم ندارد و ایشان در درس خارج مدام تأکید می‌کردند که من آرزو دارم که یک دوره تفسیر بنویسم و خوشبختانه امروز به برکت خود قرآن کریم این عرصه باز شده است و توفیق خدمت به قرآن کریم نصیب همه ما شده است.

فاضل لنکرانی افزود: لازم است اساتید حقایق نورانی این کتاب آسمانی را استخراج کرده و به جامعه بشری عرضه کنند.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با اشاره به اینکه هنوز در عرصه تفسیر قرآن کریم کارهای بر زمین مانده زیادی وجود دارد، تأکید کرد: ما در این مرکز فقهی آیات فقه پزشکی را از قرآن کریم استخراج کردیم و چاپ هم شد، در مورد فقه سیاسی در قرآن کریم چقدر آیات زیادی وجود دارد که اگر این آیات به خوبی استخراج شود و روی آن کار علمی شود، چقدر می‌تواند در جامعه اثربخش باشد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ابراز کرد: ما به دنبال این هستیم که این مجموعه نورانی واقعا بدرخشد و مولد باشد، لازم است که ابعاد جدید از قران کریم استخراج شود و در اختیار مردم و تشنگان معارف این کتاب الهی قرار گیرد؛ لذا شایسته است که حرف تازه و نکات جدید از قرآن کریم به مردم عرضه کنیم.

فاضل لنکرانی با اشاره به آیه شریفه «وَلَا تَهِنُواْ وَلَا تَحْزَنُواْ وَأَنتُمُ ٱلْأَعْلَوْنَ إِن کُنتُم مُّؤْمِنِینَ»(آل عمران، ۱۳۹) بیان کرد: اعلون را کثیری از مفسران به غلبه و پیروزی ظاهری معنا نمودند و گفته‌اند که بعد از جنگ احد پیامبر در همه جنگ‌ها پیروز شد، این تفسیر اقتضا دارد که آیه مربوط به عصر پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم باشد، در حالی که اعلون به معنای علو و برتری مسلمانان بر کفار است.

وی افزود: در مورد اعلون بودن مومنین در این آیه شریفه وجود دارد، اما مسلم این است که اگر همین مفاهیم و معارف به مردم جامعه و عموم مسلمین عرضه شود، آن‌گاه مسلمانان قدر خود را بیشتر می‌دانند و به این راحتی خود را تحت اختیار یهود و نصارا قرار نمی‌دهند.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در پایان سخنان خود با بیان اینکه علم جوشش پیدا می‌کند، در اذهان آنهایی که با قرآن کریم مأنوس هستند، از زحمات حجت‌الاسلام عظیمی مدیر سابق مرکز تخصصی تفسیر قرآن کریم مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تقدیر کرده و برای حجت‌الاسلام قناد، مدیر جدید این مرکز آرزوی موفقیت کرد.

در این نشست، علاوه بر معرفی مدیر جدید مرکز تخصصی تفسیر قرآن کریم مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، نشست اساتید و افتتاحیه دروس تفسیر قرآن کریم در سال جدید این مرکز برگزار شد.

انتهای پیام
captcha