به گزارش ایکنا، آیتلله محمدجواد فاضل لنکرانی در مراسم طلاب ورودی خارج فقه و اصول مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) درسال تحصیلی 1400 که در سالن جلسات این مرکز در قم برگزار شد در سخنانی به تبیین اهمیت جدیت در درس و تحصیل پرداخت و گفت: هدف از تشکیل این جلسه این است که برنامه دروس مرکز بهتر و قویتر از قبل تشکیل شود و مشکلات طلاب کمتر شود.
وی کمبود اساتید خوب و قوی برای اینگونه مراکز را یک مشکل مهم دانست و افزود: برای اجرای برنامههایی که ما در این مرکز مدنظر داریم استاد خیلی کم است و این کمبود استاد قوی در طی این سالها یکی از مشکلات بوده است.
عضوجامعه مدرسین حوزه علمیه قم داشتن انگیزه قوی از تحصیل را مهم برشمرد و یادآوری کرد: باید بسنجید که انگیزه شما طلاب چقدر است؟ اگر انگیزه کم یا متوسطی دارید هرچقدر هم که استاد قوی همانند امام راحل یا شیخ انصاری داشته باشید بهرهای نمیبرید اما برعکس اگر یک انگیزه قوی و دغدغه علماندوزی داشته باشید بهرهمند خواهید شد.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) گفت: برخی دروس خارج کاملا منطبق بر بعضی کتب و نوشتههاست و احیانا استاد نیز مطلبی را اضافه میکند که در این صورت شاگرد برای این گونه از اساتید در حد یک هم مباحثه خواهد بود اما برخی دیگر از دروس خارج کاملا مطالب مهمی را اضافه کرده و یا اصلا سبک را تغییر میدهد که این بسیار مهم است.
وی گفت: استاد کسی است که زوایای جدیدی از هر بحث را در ذهن طلبه باز کند و این نکات اضافه نیز خود دو گونه است برخی نکات مخصوص همان بحث است اما برخی نکات نیز مربوط به همه فقه است و شما طلاب از اساتید خود بخواهید این نکات بیشتر را برایتان مطرح کند، از اساتید خود بخواهید نکات اجتهادی مسائل را برایتان مطرح کند چرا که در این صورت بالا خواهید آمد البته به شرطی که خود شما نیز این دغدغه را داشته باشید، اگر به این مطلب مهم توجه کنید ذهن اجتهادی قوی خواهید داشت.
آیت الله فاضل لنکرانی تاکید کرد: درس خارج برای این است که طلبه ذهنش به اجتهاد برود، افق در نظرگرفته برای شما در این مرکز فقهی این است که مجتهد شوید و به کمتر از آن نیز قانع و راضی نیستیم، هدف ما این است که شما یک استاد برجسته درس خارج شوید و به کمتر از این قانع نشوید.
این استاد حوزه در ادامه سخنان خود به ذکر برخی نکات مهم در جهت تقویت بنیه علمی طلاب پرداخت و گفت: هر طلبه وقتی بحثی تمام میشود و میخواهد سراغ موضوع بعدی برود لازم است که اظهار نظر کند و نظر خود را نیز بیان کند.
وی ممحض شدن در دروس را نکته مهم بعدی دانست و گفت: علیرغم همه مشکلاتی که جلوی پای یک طلبه هست اما برای موفقیت باید کاملا در درس و بحث ممحض شود و همه وقت خود را برای این دروس بگذارد تا موفق شود.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار بیان کرد: ضوابط و مقررات مرکز فقهی ائمه اطهار برای همه دانشپژوهان این مرکز لازم و ضروری است چرا که این ضوابط در طی سالها و با تجربه و دقت کافی وضع شدهاند.
وی در پایان در توصیهای اخلاقی به طلاب یادآورد شد: مسائل اخلاقی، تربیتی و تهذیبی را در هیچ حالی فراموش نکنید چرا که تحصیل علم بدون تهذیب نفس خسارت محض است چرا که ما درس نمیخوانیم تا دنیایمان آباد شود یا پست و مقامی دریافت کنیم و البته اعتقادی قلبی به این حقیقت سخت است و تنها به زبان آسان است.
انتهای پیام