کد خبر: 4131865
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۷

اگر به موضوع فرزندآوری توجه نشود دچار پیری جمعیت می‌شویم

یک پژوهشگر حوزه جمعیت گفت: اگر امروز به مسئله فرزندآوری و رشد جمعیت توجه نکنیم در آینده‌ای نه چندان دور دچار پیری جمعیت می‌شویم.

جمعیتبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام محمدتقی شفیعی، پژوهشگر حوزه جمعیت و نویسنده کتاب «کابوس سالمندی» شامگاه 16 فروردین‌ماه در نشست علمی با موضوع پاسخگویی به شبهات فرزندآوری که در دانشکده پرستاری و مامایی برگزار شد، اظهار کرد: حدود ۱۵ سال است که رهبر معظم انقلاب در زمینه جمعیت بارها هشدار داده‌اند و رسیدگی به این حوزه را دغدغه اصلی می‌دانند.

وی با اشاره به این موضوع که اگر امروز به مسئله فرزندآوری و رشد جمعیت توجه نکنیم در آینده‌ای نه چندان دور دچار پیری جمعیت خواهیم شد، افزود: رهبر انقلاب در این مدت ۵۷ مرتبه در مورد جمعیت و ازدیاد نسل صحبت کرده‌اند، اما درحال حاضر آمارها تغییر چندانی نکرده است.

شفیعی بیان کرد: یکی از عواملی که چندسال است کاهش جمعیت در کشور را فراگرفته این است که عده‌ای بر این باور هستند که زن باید آزاد باشد و نباید محدود به خانواده شود و سؤالاتی همچون چرا حق طلاق با مرد است و برابری زن و مرد و ... را مطرح می‌کنند.

مدیر مؤسسه «مدینه فاضله» تصریح کرد: کشورهای اروپایی با هدف ریشه‌کنی اسلام، کانون خانواده را در ایران مورد هدف قرار داده‌اند تا با بهانه‌های مختلف از جمله زن، زندگی، آزادی بتوانند در فروپاشی این نهاد پاک و مقدس موفق شوند تا به تبع آن نسل جوان را هم از بین ببرند.

وی هدف کشورهای بیگانه از این اقدام را نوعی شکست اقتصادی در ایران اعلام کرد و گفت: آنها در پی این هستند تا با از بین بردن نسل جوان، سبب کمبود نیروی کار و تعطیلی کارخانه‌ها در کشور شوند و بدین وسیله با ایجاد فروپاشی اقتصادی ایران را از یک کشور مستقل به یک منطقه وابسته تبدیل کنند.

وی با اشاره به آمار ناباروری در ایران افزود: در حال حاضر بیش از سه میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد، همچنین بیشتر جامعه را افراد بزرگسال، میانسال و کهنسال تشکلیل داده‌اند و اگر با همین روال پیش برویم طی چند سال آینده یک جامعه پیر خواهیم داشت.

شفیعی بیان کرد: فرزندآوری علاوه بر جمعیت، امنیت و اقتصاد کشور را نیز در برمی‌گیرد. حضور چند فرزند در خانواده عامل مهی در رشد مؤثر و توسعه فردی والدین به‌شمار می‌رود.

این مدرس حوزه و دانشگاه گفت: برای مبارزه با پیری جمعیت باید میانگین سن ازدواج را در کشور به حد مطلوب رساند و زمینه ازدواج به موقع و فرزندآوری در سنین مناسب را فراهم کرد. اکنون به شدت فرصت باروری در زوج‌ها کاهش پیدا کرده است.

وی تصویب سیاست تحدید نسل را راهی دیگر برای کاهش جمعیت اعلام کرد و افزود: اوایل که این موضوع اتخاذ شد، رویکرد خوبی داشت، اما تقویت و ادامه دادن آن راه درستی نبود و اکنون با توجه به سیاستی که سالهاست توسعه یافته نمی‌توان به راحتی خانواده‌ها را به سمت فرزندآوری تشویق کرد.

وی ادامه داد: برخی بانوان بر این باورند که فرزندآوری، آنها را از خواسته‌ها و حضورشان در جامعه دور خواهد کرد. در این میان شعارهای عوام‌فریبانه‌ای مانند برابری و رفع تبعیض جنسیتی در تحصیلات دانشگاهی، در ترویج این باورهای غیر اسلامی و غیر بومی نیز بی تأثیر نیست.

شفیعی گفت: اگر به رشد جمعیت نگاه کنیم به این باور می‌رسیم که فرزند می‌تواند بهترین نشاط و سرگرمی برای والدین باشد، همچنین مادران می‌توانند با یک مدیریت درست در کنار شغل و تحصیل فرزندانی صالح تربیت کنند.

انتهای پیام
captcha