کد خبر: 4231388
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۳
حجت‌الاسلام سیدسجاد ایزدهی:

مقاومت در برابر ظلم منطق بشری، انسانی و فطری است

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه منطق مقاومت بشری، انسانی و فطری است، گفت: مقاومت سبک و ویژگی‌های مختلفی دارد و پیروزی تابع سعی و منطق مقاومت است. اگر قبلا افراد خاصی اهل مبارزه بودند امروز همه اهل مبارزه هستند و منطق اسلام حاکم است که تابع احدی الحسنین بین شهادت و مقاومت است و در این منطق، شکست معنا ندارد.

سید سجاد ایزدهسبه گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدسجاد ایزدهی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی 22 مردادماه در هم‌اندیشی بین‌المللی ترور شهید هنیه و آینده جبهه مقاومت که از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد با بیان اینکه خداوند براساس آیه 11 سوره رعد؛ إِنَّ اللَّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّىٰ يُغَيِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ، سرنوشت هر قومی را به خود آنان سپرده است، گفت: حال اینکه خدا براساس آیه فَإِمَّا يَأْتِيَنَّكُمْ مِنِّي هُدًى فَمَنْ تَبِعَ هُدَايَ می‌توانست اراده کند و براساس اراده خود او همه چیز رخ دهد؛ براساس این آیه، خداوند هدایت را برای بشر فرستاد ولی اینکه چه کسانی از این منطق تبعیت کنند و سرنوشت خود را رقم بزنند برعهده خود آنان است. به تعبیر آیه 149 انعام؛ قُلْ فَلِلَّهِ الْحُجَّةُ الْبَالِغَةُ ۖ فَلَوْ شَاءَ لَهَدَاكُمْ أَجْمَعِينَ، خداوند حجت بالغ و واضح می‌فرستد، حجت چیزی است که می‌توان به آن احتجاج کرد و خداوند مجرای هدایت را براساس اراده جامعه رقم زده است.

ایزدهی با بیان اینکه جوامعی که زیر بار ظلم هستند خودشان باید تصمیم بگیرند که می‌خواهند از زیر ظلم بیرون بروند یا تحت آن بمانند، گفت: این طبیعی است که در برابر دشمن غدار دو رویکرد وجود دارد؛ رویکرد مقاومت و تلاش برای حفظ و بقا و از بین رفتن ظلم و رویکرد دیگر تن‌دادن به ظلم و زور است؛ این سنت و سیره الهی است که افراد زبون و ناتوان، تسلیم ظلم می‌شوند و با خواری زندگی می‌کنند. 

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه منطق مقاومت بشری، انسانی و فطری است، تصریح کرد: مقاومت سبک و ویژگی مختلفی دارد و پیروزی تابع سعی و منطق مقاومت است؛ بعد از اینکه رژیم غاصب و باند جنایتکار صهیونیست، فلسطین را غصب کردند و ساکنان فلسطین براساس منطق بدیهی بشری، مقاومت نشان دادند.

وی ادامه داد: نکته مهم این است که قبل از انقلاب، سنخ مقاومت مبتنی بر ناسیونالیسم عربی و یا مارکسیسم بود؛ یاسر عرفات و همفکران او با منطق مارکسیستی و عربی مقاومت کردند کما اینکه در لبنان هم چنین فضایی وجود داشت ولی انقلاب اسلامی، منطق مقاومت را به منطق اسلامی تغییر داد. 

 

تغییر منطق مقاومت بعد از انقلاب

ایزدهی افزود: اگر منطق ناسیونالیسم عربی کارساز بود شاهد این فجایع و این وضع نبودیم. رژیم اسرائیل همواره خود را تقویت کرد و توسعه داد ولی منطق مقاومت امام خمینی(ره) مبتنی بر آگاهی‌بخشی عمومی و هم‌افزایی همه آزادگان جهان و عمومی‌سازی است یعنی اگر قبلا افراد خاصی اهل مبارزه بودند امروز همه اهل مبارزه هستند و منطق اسلام حاکم است که تابع احدی الحسنین بین شهادت و مقاومت است و در این منطق، شکست معنا ندارد. شهادت برای مردم مقاومت، افتخار است و نه ترس؛ شهید هنیه و سایر رهبران مقاومت همیشه اعلام کرده‌اند ما ترسی از مرگ نداریم. 

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه منطق مقاومت اگر انسانی، معنوی، اخلاقی و جهانی و مبتنی بر ظلم‌ستیزی باشد پس رهبران عرب کجا هستند، اظهار کرد: رژیم آپارتاید آفریقا مورد تحریم شدید قرار گرفت چرا آپارتایدترین رژیم یعنی اسرائیل محروم نمی‌شود و در المپیک حضور دارد؟ حتی ما اگر منابع دینی نداشتیم باید در برابر کسی که خود را مقید به هیچ حد و مرز و جنایتی نمی‌داند می‌ایستادیم و خطر این رژیم برای سایر مناطق اسلامی هم جدی است.

ایزدهی تاکید کرد: آینده مقاومت در اختیار اقشار بصیر و بیدار است که به ضرورت مردم را آگاه کرده و عملیات استشهادی می‌کنند به همین دلیل امروز ابهت و قدرت اسرائیل شکسته شده است و اگر چند کشور قدرتمند جهانی نبودند تا کنون از بین رفته بود.

 

راه مقاومت استفاده از قدرت است

وی افزود: تنها راه مقاومت در برابر چنین رژیمی این است که ما آنچنان با او مواجه شویم که او برای هر عملیات تروریستی هزینه سنگین بپردازد ولی اگر سازش و مسامحه کنیم باز تکرار خواهد شد؛ ما با یک رژیم دیوانه بین‌المللی مواجهیم که 47 درصد مردم آن اعلام می‌کنند که تجاوز به زنان کاری غیراخلاقی نیست. چند روز قبل، به یک مدرسه حمله می‌کند و بمب‌های هزار کیلویی بر سر آنان می‌ریزد و طوری آنان را می‌کشد که قابل شناسایی نیستند و این در حالی است که برای کشته‌شدن یک دختری که البته نباید می‌مرد چه هیاهو راه انداختند. 

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، تاکید کرد: چاره کار قدرت در برابر قدرت و آگاهی‌بخشی و بیداری است؛ مقاومت از زمان انقلاب به بعد رویکرد پیشروانه داشته است و اسرائیل امروز مجبور است دور خود دیوار بکشد و هنوز هم نتوانسته غزه را از پا درآورد.  

انتهای پیام
captcha