کد خبر: 4354448
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۹:۳۴
یک پژوهشگر دینی مطرح کرد

دعای عرفه؛ دانشگاه کاملی از معارف توحیدی

حجت‌الاسلام والمسلمین سید‌دانیال موسوی گفت: دعای عرفه دانشگاه کاملی از معارف توحیدی است. در روز عرفه دین به کمال خود می‌رسد و هر چه انسان معرفتش نسبت به خداوند، معاد، شناخت نفس و معارف الهی بیش‌تر باشد به کمال دین نزدیک‌تر شده است.

دعای عرفهحجت‌الاسلام والمسلمین سید‌دانیال موسوی، پژوهشگر دینی در گفت‌و‌گو با ایکنا از خراسان‌رضوی در خصوص اهمیت دعای عرفه اظهار کرد: دعای عرفه از عوامل گسترش مذهب تشیع در میان مسلمانان جهان است. عرفه از ریشه عرف گرفته شده است و معانی مختلفی از جمله شناختن، آگاهی یافتن و بوییدن را دربرمی‌گیرد، علاوه بر این شناخت و اعتراف به گناهان از دیگر معانی لفظ عرفه است.
 
این پژوهشگر دینی با بیان اینکه عرفه به معنای شناخت خداوند سبحان است و روز عرفه فرصتی برای کسب معرفت الهی است، تصریح کرد: یکی از معانی عرفه معطر شدن است که در اصل از لفظ عرف به معنای بوی خوش استنباط می‌شود، چراکه در سرزمین عرفات بو و نسیم خوش رحمت خداوند می‌وزد، اما از منظر تاریخی و روایی نیز دیدار حضرت آدم و حوا و شناخت و معرفت‌شان نسبت به یکدیگر در این منطقه رخ داده است.
 
موسوی با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) در خصوص دلیل نامگذاری روز عرفه بیان کرد: حضرت جبرائیل مناسک حج را به حضرت ابراهیم(ع) آموزش داد، پس از آن ایشان را با لفظ «عرف» به معنای شناختن مورد پرسش قرار داد و به این سبب که در آن روز این مناسک بر حضرت ابراهیم(ع) عرضه شده و ایشان به معرفت و شناخت دست پیدا کرده، این روز به عرفه مشهور شده است.
 
وی گفت: روز عرفه روزی ویژه برای شناخت خداوند است، روز تکمیل دین براساس آیات قرآن، روز غدیر است، اما روز کمال دین روز عرفه است، چراکه در روز عرفه دین به کمال خود می‌رسد و هر چه انسان معرفتش نسبت به خداوند، معاد، شناخت نفس و معارف الهی بیش‌تر باشد به کمال دین نزدیک‌تر شده است، بنابراین کمال دین و معرفت توحیدی در روز عرفه، اما تمام دین در روز غدیر حاصل می‌شود.
 
این کارشناس دینی با تأکید بر نقش مطالعه و تفکر در تکمیل دین، بیان کرد: حقیقت اتمام دین به نص آیه قرآن که همانا نقطه اوج آن را دربرمی‌گیرد و بالاتر از آن دیگر مرحله‌ای وجود ندارد در روز غدیر رخ خواهد داد، اما مطالعه و تحقیق و تفکر در هر زمانی می‌تواند به ما در راه شناخت و تکمیل کمک کند، چنان‌که این مهم در روز عرفه هم می‌تواند منشأ اثر باشد.
 
وی همچنین در ادامه به ارتباط روز عرفه با امام حسین(ع) اشاره کرد و افزود: روز عرفه روزی بسیار مهم در جامعه موحدین جهان است و حتی قبل از ولادت امام حسین(ع) نیز وجود داشته است. تمام موحدین دنیا از بعد حضرت ابراهیم(ع) از جمله امام حسین(ع) تاکنون اهمیت خاصی برای روز عرفه قائل بوده‌ و هر کدام از ائمه(ع) نیز درباره عرفه دیدگاه خاصی داشته‌ و توصیه‌های متعددی به تفکر و تدبر نموده‌اند. امام حسین(ع) نیز در خصوص عرفه، اثر گرانبهای دعای عرفه را با مضامین توحیدی و معرفتی عمیق به شیعیان عرضه کرده‌اند.
 
این پژوهشگر دینی در پایان با بیان اینکه دعای عرفه دانشگاه کاملی از معارف توحیدی است، اظهار کرد: قطعاً در هیچ مذهبی جز مذهب تشیع چنین دعایی پیدا نمی‌شود و این دعا یکی از عوامل شیعه شدن بسیاری از مسلمانان جهان است، زیرا خلأیی معرفتی در مذاهب خود احساس می‌کردند.
انتهای پیام
خبرنگار:
زهرا طالبیان شریف
captcha