انتقال از مُلک به ملکوت با اتصال انسان به وحی + فیلم
کد خبر: 4050444
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۵
مشقی برای قرآن‌خوانی/ ۱۹

انتقال از مُلک به ملکوت با اتصال انسان به وحی + فیلم

یاسر رضازاده در ادامه درس‌گفتارهای ماه رمضان گفت: اتصال انسان به وحی باعث می‌شود که بتواند خود را فراتر از موانع زندگی ببیند و بدین ترتیب خود را از عالم مُلک به ملکوت انتقال دهد.

یاسر رضازادهبه گزارش ایکنا، مجموعه درس‌گفتارهایی با عنوان «مشقی برای قرآن‌خوانی؛ اصلاح رویکرد رجوع به قرآن» ویژه ماه مبارک رمضان در ۳۰ قسمت تهیه شده است که شش قسمت آن با تدریس احمدرضا اخوت، پژوهشگر قرآنی، ارائه شد. از قسمت هفتم تا دوازدهم نیز به تدریس رضا دژبخش، کارشناس قرآنی و مسئول مدرسه تزکیه و تعلیم دانشگاه تهران، اختصاص داشت. از قسمت 13 تا 17 را نیز کاظم رجبعلی، عضو علمی مجمع مدارس دانشجویی قرآن و عترت(ع) دانشگاه تهران، تدریس کرد. سپس از قسمت 18 تا 25 را یاسر رضازاده، مدرس مجمع مدارس دانشجویی قرآن و عترت دانشگاه تهران، تدریس خواهد کرد که در ادامه متن و فیلم آن را می‌خوانید و می‌بینید؛

«بِسمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ

با ادامه مباحث مربوط به اصلاح رویکرد مراجعه به قرآن در خدمت شما بزرگواران هستم. پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند که خداوند به هرکس که قرآن عطا کرد و او بپندارد که خدا به دیگری بهتر از او عطایی داشته حتماً بزرگی را کوچک شمرده و کوچکی را بزرگ شمرده است. این حدیث نشان‌دهنده این است که قرآن دارای چنان عظمت، جایگاه و بزرگی است که همه چیزهای دیگر در مقابل آن رنگ می‌بازند و می‌تواند به عنوان بزرگترین منبع علم و هدایت در زندگی هر انسانی باشد.

یکی از نکات بسیار مهم در اصلاح رویکرد مراجعه به این منبع هدایت این است که وقتی فرد به قرآن رجوع می‌کند، نکاتی را که می‌فهمد یادداشت و ثبت کند. به فهم و ثبت نکات قرآنی گزاره‌نویسی گفته می‌شود. هدف از گزاره‌نویسی این است که فرد بتواند موضوعات و نکاتی را که در قرآن وجود دارد به راحتی دسته‌بندی کند. بدین ترتیب این کار مراجعه او را به قرآن کاملاً راحت‌تر، مفیدتر و کاربردی‌تر می‌کند، به عنوان مثال فرد می‌تواند حقایقی را که مربوط به هستی و هستی‌آفرین است، حقایقی که مربوط به خداوند هست؛ مثلاً یکی از نکات بسیار مهم این است که خداوند در قرآن چه اوصاف و صفاتی دارد. مثلاً وقتی شما سوره مبارکه انعام را می‌خوانید، می‌بینید که در این سوره از خداوند با اوصاف و صفات مختلفی ذکر شده است، صفاتی که با یک عبارت یا تک‌کلمه آمده یا صفاتی که در قالب دو عبارت یا دو کلمه یا گاهی به صورت شبه‌جمله یا جمله آمده است، صفاتی مثل عزیز یا رحیم یا عزیز حکیم که صفتی ترکیبی است یا «إِنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ».

این دسته‌بندی‌ها در قرآن بسیار زیاد است. ما می‌توانیم نکاتی را که در قرآن درباره توان‌، قوا و نیروهای انسان وجود دارد دسته‌بندی و ثبت کنیم و مسائلی را که مربوط به سایر موجودات، حقایق هستی و قواعد زندگی است ثبت و ضبط و یادداشت کنیم. این کار به ما کمک می‌کند که برای کارهای پژوهشی‌مان دسته‌بندی وسیعی از آیات و روایات را داشته باشیم و در مواقع لزوم به آنها مراجعه و نیز به انسان از زاویه خداوند و وحی نگاه کنیم و از افقی بالاتر به انسان، وضعیت، امکانات و نقاط ضعف و قوتش در زندگی بپردازیم.

اتصال انسان به وحی باعث می‌شود که بتواند خود را فراتر از زمان و مکان و معیارهای مختلف زندگی و آسیب‌ها و موانعی که وابسته به زندگی هر فرد است ببیند، یعنی در دل متغیرها خود را به یک اسباب ثابت و محکمی متصل کند و بدین ترتیب خودش را از عالم مُلک به عالم ملکوت انتقال دهد.

امیدواریم که به برکت انس با قرآن، روزبه‌روز انس ما با عالم ملکوت و معنویت بیشتر شود. برای همه شما عزیزان آرزوی موفقیت و سربلندی می‌کنم».

انتهای پیام
مطالب مرتبط
captcha