کد خبر: 1385377
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۷
با هدف ایجاد زائرسرای ارزان‌قیمت؛

همایش خشت‌های آسمانی در مشهد برگزار شد

گروه اجتماعی: همایش خشت‌های آسمانی با هدف ایجاد زائرسرای‌های ارزان قیمت، با حضور نمایندگان ولی فقیه، شهرداران و روسای شوراهای شهر مراکز استان‌ها 19 اسفندماه در مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، همایش خشت‌های آسمانی با هدف ایجاد زائرسراهای ارزان قیمت، با حضور نمایندگان ولی فقیه، شهرداران و روسای شوراهای شهر مراکز استان‌ها 19 اسفندماه در مشهد برگزار شد.

در این مراسم سیدصولت مرتضوی، شهردار مشهد با اشاره به اینکه هدف از این نشست بزرگ عمل به یک تکلیف اسلامی ـ تربیتی است، گفت: شورای شهر مشهد با هدف گفتمان‌سازی عمل به منویات رهبر معظم انقلاب و نگاه به توسعه توأم با عدالت و با صبغه فرهنگی، اقتصادی و عمرانی با رآی مردم، فعالیت خود را آغاز کرده است که در این راستا برنامه‌ها و طرح‌های وی‍ژه‌ای از جمله رفع دغدغه‌های رهبری در خصوص شهر مشهد را در دستور کار خود قرار داده است.

مرتضوی با تأکید بر اینکه یکی از مطالبات رهبر معظم انقلاب ایجاد زائرسراهای ارزان قیمت برای زائران کم بضاعت است، خاطر نشان کرد: به همین منظور نشست‌های کارشناسی متعددی برگزار شد و در نهایت به این نتیجه ختم شد که این حرکت نیازمند عزم برزگی است.

وی خاطر نشان کرد: اجرای این طرح نیازمند عزم بالایی است که در این راستا آیت‌الله سید احمدعلم‌الهدی، امام جمعه مشهد، اقدام به تاسیس هیئت امنای ساخت زائرسراهای ارزان قیمت کرده و اساسنامه‌ای نیز درهمین راستا تدوین شد.

شهردار مشهد ادامه داد: دعوت از مسئولان استان‌ها موثرترین راهکار برای اجرای این طرح است، تا هریک از استان‌ها بخشی از کار را برعهده بگیرند.

وی گفت: در نظر داریم تا برای افرادی که سال‌ها در حسرت تشرف به شهر مشهد هستند و شرایط مالی مساعدی ندارند، اسکان ارزان قیمت ایجاد کنیم و براساس تفاهم نامه‌ای که در خصوص ایجاد زائر سرای ارزان قیمت تنظیم شده این مجموعه موقوفه خواهد بود و در اختیار بنیاد زائر استان‌های مختلف قرار می‌گیرد.

در ادامه این نشست محمدکمال سرویها، رییس شورای شهر مشهد گفت: شهر مشهد حدود 3 میلیون جمعیت دارد که در بازه زمانی حضور زائران این تعداد به 7 میلیون نیز می‌رسد لذا شهرداری مشهد با بودجه اندک خود نمی‌تواند پاسخگوی نیاز زائران باشد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 23 جلد کتاب در خصوص زائر و جایگاه زائران تألیف و منتشر شده است که نشان از اهمیت این موضوع در شهر مشهد دارد، ابراز کرد: رهبر معظم انقلاب چندین سال متمادی بر ایجاد زائرسراهای ارزان قیمت برای زائران کم بضاعت در مشهد تأکید داشته‌اند، به همین دلیل شورای شهر مشهد و شهرداری مشهد بهترین راه برای اجرای این امر رهبر معظم انقلاب را همکاری کلیه استانها در این زمینه را خواستارند.

سرویها با اشاره به اینکه همانطور که برای کاروان‌های اعزامی به حج برنامه‌ریزی می‌شود، باید برای زیارت امام رضا(ع) نیز برنامه‌ریزی صورت گیرد، یادآور شد: شهرداری مشهد این آمادگی را دارد تا هرگونه تشویقی که لازم است در مسیر ایجاد زائرسرای ارزان قیمت در اختیار استان‌ها قرار دهد.

محسن برزویی، شهردار منطقه ثامن مشهد نیز به عنوان سخنرانی بعدی این همایش گفت: برای طرح بهسازی و نوسازی محیط اطراف حرم رضوی با همکاری وزارت مسکن وشهرسازی، آستان قدس رضوی  وشهرداری مشهد اقدامات متعددی از آبان‌ماه 77 با سه راهبرد تأمین و آسایش زائران حضرت رضا(ع)، تلاش با محوریت آستان قدس رضوی و پیگیری نظر رهبر معظم انقلاب درباره اماکن متبرکه آغاز شده است.

برزویی یادآور شد: برای ما شایسته نیست که یک زائر مظلوم و اقشار کم برخودار به مشهد مشرف شوند و از آنها به خوبی  پذیرایی نشود.

در ادامه این مراسم آیت‌الله اسد‌الله ایمانی، نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت: پیشنهاد تقسیم زمین‌های مشهد به متراژ 500 و هزار متر به منظور احداث زائرسرای ارزان قیمت توسط استان‌ها غیرعادلانه است، چرا که برخی از استان‌های بزرگ باید دو برنامه برایشان تعریف شود یا اینکه متراژ بیشتری زمین در اختیار این استان‌ها قرار گیرد.

پس از آن آیت‌الله حاج شیخ غلامعلی نعیم‌آبادی، نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان با تذکر نسبت به اینکه چرا اینقدر دیر برای اجرای منویات رهبرمعظم انقلاب گام بر می‌داریم، اظهار کرد: سال حماسه اقتصادی تمام شد و فقط پرچم‌های آن بر در و دیوار باقی ماند اما برای  تحقق منویات رهبر معظم انقلاب اقدام جدی انجام نشد.

در ادامه نیز آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد و عضو هیات امنای بنیاد زائر مشهد گفت: در احادیث معتبر به اندازه‌ای که به زیارت حضرت رضا(ع) توصیه شده است، به زیارت هیچ معصومی توصیه نکرده‌اند، شاید نظر بر این بوده که با طرح عنوان زیارت حضرت رضا(ع) این نقطه، کانون توجه شیعه و تمرکز دلدادگان اهل بیت(ع) و قبةالاسلام قرار گیرد.

وی افزود: شاید این پیش بینی ائمه معصومین (ع) بوده که روزی حرم پیامبر(ص) و مسجد الحرام در میان جریان‌های انحرافی قرار می‌گیرد و از مرکزیت معنوی خارج می‌شود لذا ما وظیفه داریم که در این کار اهتمام ورزیم.

در ادامه این نشست نیز سید احمدعلوی، قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی، اظهار کرد: آستان قدس رضوی عضو حقوقی بنیاد زائر در مشهد است و خود را مسئول در اجرای طرح احداث زائرسراهای ارزان قیمت می‌داند.

وی افزود: در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی در مجموعه حرم مطهر رضوی به 570 هزار متر مربع مساحت و یک میلیون متر مربع زیربنا توسعه یافته و ارتفاع ابنیه به گونه‌ای نبوده که گنبد مطهر را تحت تاثیر قرار دهد.

یادآور می‌شود، در این نشست توافق‌نامه سایر استان‌ها برای دریافت زمین رایگان برای ساخت زائرسرا و ایجاد بنیاد زائر در مشهد با مشارکت استان‌های مختلف به امضای تمام اعضا رسید.

captcha