کد خبر: 1399993
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۷
پورزرگر خواستار شد:

ضرورت بازیابی هویت اصلی معماری ایرانی

گروه اجتماعی: یکی از اساتید معماری ایران گفت: متأسفانه معماری ما نه به‌سوی غرب رفته و نه توانسته هویت اصلی خود را بازیابد و هم اکنون در شرایط بحرانی قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، محمدرضا پورزرگر، از اساتید معماری ایران روز گذشته، 6 اردیبهشت‌‌ در مراسم نکوداشت مقام استاد محمدمنصور فلامکی، چهره ماندگار معماری ایران که در دانشگاه خیام مشهد برگزار شد، با بیان اینکه مهم‌ترین عاملی که ساختار معماری جامعه ما را آزار می‌دهد، نگه نداشتن حرمت بزرگان است، اظهار کرد: متأسفانه هویت انسانی در جامعه ما کم‌رنگ شده است زیرا هویت انسانی معماران است که باعث می‌شود به‌سمت خلق آثار بروند.

وی ادامه داد: نتوانسته‌ایم گذشتگان خود را به‌خوبی بشناسیم و به‌جایی رسیده‌ایم که از هویت خود خارج شده و آن را از دست داده‌ایم.

پورزرگر با بیان اینکه متأسفانه معماری ما نه به‌سوی غرب رفته و نه توانسته هویت اصلی خود را بازیابد و هم اکنون در شرایط بحرانی قرار دارد، ابراز کرد: در حال حاضر عوامل انسانی همچون مسئولان و دولتمردان، معماران، مهندسان و مردم بر اساس نیازها و تجارب خود معماری جامعه را انجام می‌‌دهند.

این استاد برجسته معماری ایران از روند اخذ مدارک دانشگاهی نیز انتقاد کرد و گفت: متأسفانه دانشگاه‌های ما تبدیل به محلی برای اخذ مدرک شده و افزایش دانشگاه‌ها در سراسر کشور کیفیت آموزش را پایین آورده به‌گونه‌ای که دچار فقر علمی شده‌ایم.

وی تأکید کرد: امیدوارم روزی فرابرسد که کسوت‌طلبی رواج پیدا کند، هم اکنون در شورای شهر و شهرداری‌های ما فضای علمی و تخصصی وجود ندارد و ساختار و شالوده شهر از هم پاشیده شده است.

پورزرگر بیان کرد: دانشجویان ما باید حرکت کنند و بتوانند در جهتی قرار گیرند که مملکت را از این سردرگمی نجات دهند لذا امیدوار هستیم با پیوند نسل جوان به اساتید گذشته ارزش‌های خود را حفظ کنیم.

همچنین در این مراسم، محمدحسین طیرانی، رئیس دانشگاه خیام مشهد از اضافه شدن رشته کارشناسی ارشد معماری به رشته‌های این دانشگاه خبر داد و گفت: دانشگاه خیام مشهد تاکنون دارای 30 رشته تحصیلی بود که توانستیم رشته کارشناسی ارشد معماری را نیز به رشته‌های این دانشگاه اضافه کنیم.

طیرانی با اشاره به این مطلب که دانشجویان ایرانی در همه جای دنیا با افتخار حضور دارند، بیان کرد: خوشبختانه شاهد حضور مؤثر دانشجویان و جوانان ایرانی در سراسر دنیا هستیم، جوانانی که سبب افتخار ایران و ایرانیان در سراسر جهان شده‌اند.

در ادامه این مراسم، محمدمنصور فلامکی، چهره ماندگار معماری ایران نیز با بیان اینکه معماری والاترین حرفه انسان روی کره زمین به‌شمار می‌رود، اظهار کرد: ما معماران با عشق زندگی می‌کنیم.

وی با تأکید بر اینکه هم اکنون زمان آن رسیده که معماری ایرانی را خوب بشناسیم، ابراز کرد: اگر معماری ایرانی را خوب بکاویم و به درستی ارزیابی شود، متوجه خواهیم شد که معماری ایرانی از لحظه‌ای که به دنیا آمد تمام شاخصه‌های لازم برای دگرگون شدن را دارا بوده است.

فلامکی از جایگاه اساتید در دانشگاه‌ها انتقاد کرد و گفت: متأسفانه هم اکنون استادان ما در دانشگاه‌ها به کارمند تبدیل شده‌اند که این امری بسیار نگران‌کننده بوده و باید به رفع و حل این معضل پرداخته شود.

این چهره ماندگار معماری ایران، همچنین به بافت فرسوده مشهد نیز اشاره و ابراز کرد: متأسفانه بی‌رحمانه‌ترین رفتار با بافت فرسوده در مشهد انجام شده است که این امر ادامه دارد.

یادآور می‌شود، در پایان این مراسم از استاد محمدمنصور فلامکی، چهره ماندگار معماری ایران و محمد رضا پورزرگر، از اساتید معماری ایران تقدیر شد.

captcha