کد خبر: 1415404
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۹
در جستجوی یار پنهان از دیدگان؛

اماکنی که برای دعا در حق امام عصر(عج) سفارش شده است

گروه اجتماعی: شعبان‌المعظم که از راه می‌رسد به‌دنبال بهانه‌ هستی تا خود را به یار و محبوب غائب از نظرت پیوند زنی زیرا در این ایام نزدیکی بیشتری را به این قطب عالم امکان احساس می‌کنی و در هر مکان و هر لحظه او را می‌جویی.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، شعبان‌المعظم که از راه می‌رسد به دنبال بهانه‌ هستی تا خود را به یار و محبوب غائب از نظرت پیوند زنی زیرا در این ایام نزدیکی بیشتری را به قطب عالم امکان احساس می‌کنی و در هر مکان و هر لحظه او را می‌جویی.

و چه نیکوست اگر می‌خواهیم با موعود الهی ارتباطی داشته باشیم در مکان‌هایی حضور یابیم و با او حرف دل گوییم که حضرت صاحب‌الزمان(عج) هر روزه در آنجا دست به دعا برمی‌دارند تا شاید ما نیز با حضور در این مکان‌های مقدس و همراهی با صاحبمان، بتوانیم جان و روح را تازگی بخشیده و برای تعجیل در ظهورش دعا کنیم.

بنا بر سخنان رسیده از بزرگان برخی مکان‌ها مانند وادی‌السلام و مساجد حله، سهله و جمکران ویژه حضرت مهدی(عج) است و به مقام ورود آن حضرت معروف هستند و از آن جهت که عده‌ای از اهل ایمان در این مکان‌ها به زیارت ایشان مشرف شده و یا مجعز‌اتی از حضرت در این مکان‌‌ها رخ داده جزو مکان‌های مبارک و مقدس به‌شمار می‌آیند.

بر اساس روایات رسیده از ائمه(ع) پروردگار عالم بسیار دوست می‌دارد که در مکان‌های مقدسی چون حرم ائمه(ع)، مساجد و قبور شهدا و مؤمنان خاص مورد پرستش قرار گیرد، در واقع خداوند با الطاف بی‌انتهای خود این مکان‌های شریف که محل رفت و آمد ملائک هستند را مأمن و پناهی برای بندگان پریشان، گنهکار و سرگردان خود قرار داده است تا با توسل به صاحبان این اماکن مقدس دست نیاز به‌سوی معبود دراز کنند، دعاهایشان به اجابت رسیده و عبادتشان مقبول بیفتد.

اماکن مرتبط با امام مهدی(عج) شامل مکان‌های خاص متعلق به حضرت، مکان‌های متعلق به همه اهل بیت(ع) و مکان‌هایی می‌شود که بر اساس روایات امام مهدی(عج) در آنجا حضور می‌یابند.

مکان‌های مخصوص به حضرت مهدی(عج)

مکان‌های نخست که مکان‌های خاص حضرت است، شامل حرم مطهر امامین عسگرین(ع)، سرداب مقدس و مسجد سهله می‌شود، سرداب مقدس منزل، مسکن و محل عبادت امام مهدی(عج) بوده و هست و مسجد سهله نیز در احادیث بسیار، اقامتگاه شخصی امام مهدی(عج) در دوران ظهور بیان شده و از عظمت و شرافت ویژه‌ای برخوردار است.

در روایتی امام صادق (ع) به یار باوفایش ابوبصیر، فرمودند: «ای ابا محّمد؛ گویی فرود آمدن قائم(ع‍ج) را با اهل و عیالش در مسجد سهله، با چشم خود می‌بینم»، این مسجد مقدس قدمتی به اندازه آغاز زندگی انسان بر روی زمین دارد.

مکان‌های متعلق به همه ائمه(ع)

دسته دوم مکان‌هایی است که تعلق به همه ائمه معصومین(ع) دارد و به همین دلیل به حضرت مهدی(عج) هم تعلق خاص پیدا می‌کند از جمله این مکان‌ها می‌توان به منطقه غدیر خم بدان جهت که خداوند آن سرزمین را برای اقامه ولایت حضرت علی(ع)، ائمه(ع) و حضرت قائم(عج) برگزید و همچنین به سرزمین مقدس قم اشاره کرد.

این مکان به دو جهت دارای اهمیت است، یکی بر اساس روایتی از امام صادق(ع) که فرمودند: «مکّه حرم خداوند است، مدینه حرم حضرت رسول(ص) است، نجف حرم امیرمؤمنان(ع) است و قم حرم ما ائمه(ع) است که سه در از بهشت بر آن مفتوح است» و دیگر اینکه به دلیل قرار گرفتن مسجد مقدس جمکران در حدود یک فرسخی شهر قم و ساخته شدن آن در دوران غیبت صغری به دستور امام مهدی(عج) توسط حسن ‌بن مثله جمکرانی، باعث شده این شهر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شود.

البته حضرت علی(ع) از ساخت مسجد جمکران خبر داده بودند و در ضمن روایاتی فرمودند: «در عصر ظهور پرچم لشکریان امام زمان(ع) بر فراز کوه سپیدی که نزدیک مسجد جمکران است به اهتزاز در می‌آید»، علاوه بر این مسجد مقدس جمکران در زمان ظهور امام زمان(عج) و همچنین عصر غیبت مرکز قدرت و محل تحولات مردمی است.

مکان‌های حضور بقیةالله ارواحنا له‌الفداء

دسته سوم مکان‌هایی است که بر اساس اخبار رسیده از ائمه(ع)، امام مهدی(عج) در آنجا حضور می‌یابند که از جمله آن‌ها مکّه معظمه است. طبق روایات، آن حضرت هر ساله وقت موسم حج در عرفات حاضر هستند و مردم ایشان را می‌بینند اما نمی‌شناسند و گاهی هم انسان‌های اهل دل وجود نازنین آن حضرت را دیده و می‌شناسند.

کربلای معّلا مکان مقدس دیگری است که بر اساس روایات، امام زمان(عج) و تمام انبیاء و ائمه(ع) هر شب جمعه، نیمه شعبان و 23 ماه رمضان به زیارت حضرت امام حسین(ع) در این سرزمین مشرف می‌شوند.

مسجد کوفه با نهایت عظمت و بزرگی مکان دیگری است که امام مهدی(ع) در آنجا حضور می‌یابند، مقام انبیا‌ و ائمه(ع) در این مکان قرار دارد و همه فضائلی که در مورد مسجد سهله وجود دارد، مانند اینکه اقامه نمازهای واجب در آنجا ثواب هزار رکعت در سایر مساجد و یک حج با رسول اکرم(ص) را دارد، همچنین نماز نافله در این مسجد ثواب 500 رکعت در دیگر مساجد را دارد.

مسجد کوفه یکی از چهار مسجدی است که دستور مسافرت به آنجا داده شده است و مسافر اختیار دارد که نمازهای خود را در آنجا شکسته و یا تمام بخواند. این مسجد محل نماز پیامبران و اولیا‌ الهی بوده و بعد از ظهور حضرت مهدی(عج) محل نماز ایشان خواهد بود و اعمال بسیاری برای این مسجد بیان شده است.

زهرا قندهاری

captcha