کد خبر: 1423403
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۳

عاشقان، رمضان رخ نمود / فرصت خروج از روزمرگی را از دست ندهیم

گروه اجتماعی: ماه پرفضیلت رمضان‌المبارک در حالی رخ نموده که بندگان الهی با فرصتی که خداوند برای آنان در دو ماه رجب و شعبان قرار داده است خود را مهیای ورود به این ایام کرده‌اند تا عطش خلأ معنویت را با پر کردن ظرف وجود از اقیانوس بی‌انتهای رمضان فرونشانند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، دوباره ماه رحمت بی‌پایان، ماه گشایش درهای آسمان و ملکوت خداوندی آمد و تو ای بنده به پاخیز، شب‌هایش را به شب‌زنده‌داری، عبادت و زمزمه «الهی لا تودبنی بعقوبتک...» و افطارش را با نوای «اللهم لک صمنا و علی رزقک افطرنا و تقبل منّا» سپری کن، آری تو به این ضیافت، ویژه‌ دعوت شده‌ای، اگر با تمام وجود گوش فرادهی، طنین روح‌بخش تلاوت قرآن و صوت کلام الهی را در همه جای هستی می‌شنوی.

کدامین خدا را می‌شناسی که هر ساله فرصتی چنین ناب به بندگان خود دهد تا او را با تمام وجود و از عمق روح و جان خود بخوانند، پس بدان تو ویژه دعوت شده‌ای، قدر این لحظات را که به سرعت می‌گذرند بدان و ظرف وجودت را از دریای زلال و شفاف رمضان پر کن تا سیراب شوی.

میهمانان و میهمانی ویژه

قدم بردار در شهرالرمضان که شریف‌ترین ماه‌هاست و درهای آسمان رحمت خداوند در آن گشوده شده، درهای دوزخ بسته و پای اهریمنان در غل و زنجیر و عبادتت در آن از عبادت هزار ماه بهتر است تا تو ای بنده خاص و نظرکرده خدا، خاص‌تر شوی و اینک این تو هستی و این فرصت ویژه الهی زیرا در این میهمانی میزبان خداوند است و به‌شکل ویژه از میهمانان خود پذیرایی کرده و اجر ویژه به آنان عطا می‌کند چون روزه تنها برای خداست و او خود به شکل ویژه به امساک کنندگان پاداش می‌دهد.

لحظه لحظه این ماه، از جمله شریف‌ترین زمان‌ها است به‌گونه‌ای که پروردگار عالم در وقت شریف افطار هزاران بنده را از آتش دوزخ آزاد می‌کند، پس هوشیار باش آن زمان که روزه‌داران و شب‌زنده‌داران این ماه، مزدهای خود را می‌گیرند، تو از محرومان و زیانکاران نباشی.

رمضان، فرصت خروج از روزمرگی

با فرارسیدن ماه بخشش و رحمت برنامه‌های زندگی روزمره تغییر کرده و همین تغییر، روح انسان را تازه می‌کند و به او نشاط می‌بخشد، نشاطی که هنگام افطار به روزه‌دار دست می‌دهد با هیچ نشاطی قابل مقایسه نیست، زیرا عمل کردن به فرامین الهی در طول روز نوعی حس خرسندی و رضایت را برای بندگان به جهت ارتباط با مبدأ هستی به ارمغان می‌آورد.

از طرفی روزه‌دار واقعی کسی است که به همه اعمال اعضا و جوارحش توجه ویژه داشته باشد زیرا روزه داشتن، تنها نخوردن و نیاشامیدن نیست، بلکه کنترل هوای نفس و دوری از هر اقدام و عمل ناشایست در این مسیر مهم و مورد تأکید است، در این صورت، چنین روزه‌داری در وادی تزکیه نفس و بهره‌مندی از برکات بی‌پایان رمضان قدم برداشته و رحمت الهی شامل حالش می‌شود.

رمضان، ماه رجبیون و درآویختگان به شاخه‌های طوبی

خداوند، برای مؤمنان بعد از تجربه شیرین ماه رجب و قرار گرفتن جزء رجبیون و در‌آویختن به شاخه‌های طوبی در شعبان‌المعظم، اینک ماه پربرکت رمضان‌المبارک را پیش‌روی آنان قرار داده تا روح خود را که در دو ماه قبل آماده و شایسته شده است، به میهمانی خدا در رمضان بیاورند.

رمضان، چنانچه که از ریشه آن بر‌می‌آید، ابراهیم وار، قربانی کردن نفس در پیشگاه الهی است، تا او به بنده‌اش بالیده و رحمتی افزون‌تر را نثارت کند، اگر کمی دقت کنی، باریدن باران نعمت و برکت الهی را در این ماه به چشم می‌بینی و در کنار رزق ظاهری، آثار و برکات رزق‌های معنوی نیز قابل مشاهده است.

او همه چیز را برای بنده‌اش، برای غرق شدن و غوطه‌زدن در دریای بی‌کران نعمتش آماده کرده است و اینک این تو هستی که باید اراده‌ات را جمع کرده و قدم جلو بگذاری و در این فرصت میهمانی و عشق‌بازی با محبوب که بهایش، گذر از خواهش‌های نفسانی و تمناهای جسمانی است، تمام وجودت در برابر خواست، اراده و عظمت پرودرگار سر تسلیم و تعظیم فرو آورد.

آری رمضان، شست‌و شوی تمام وجودت در جویبار الطاف بی‌پایان و شیرین الهی است تا هر آنچه که می‌خواهی را از آسمانی که درهایش به‌سوی تو گشوده شده است، بگیری و به‌دلیل همین ارزشمندی است که روزهای این ماه را به روزه‌داری و شب‌هایش را به شب‌زنده‌داری می‌گذرانی تا از گرسنگی و تشنگی روز قیامت در امان باشی، زیرا به گفته پیامبر(ص) خداوند متعال فرموده است: «روزه برای من است و من پاداش آن را می‌دهم».

رمضان گنجینه‌ای است که ابتدای آن رحمت، میانه‌اش مغفرت و پایانش، آزادی از آتش دوزخ است، آن‌قدر این ماه با خود رحمت و برکت می‌آورد که به فرموده پیامبر(ص) اگر بنده خدا می‌دانست ماه رمضان چیست و چه برکتی دارد، دوست می‌داشت تمام سال رمضان باشد.

با آغاز ماه رمضان، گام به گام در مسیر رحمت الهی قدم برمی‌داری تا بهترین ماه سال را درک کنی، اوج اهمیت و ارزش این ماه هم شب‌های قدر است، زیرا بر اساس تعالیم اسلامی در این شب‌ها برنامه سال آینده انسان نوشته می‌شود و کار نیک در این شب از کار در هزار ماه که در آن ماه‌ها شب‌ قدر نباشد، بهتر و برتر است.

رمضان و قرآن کریم

قران کریم و ماه رمضان دو جزء جدانشدنی هستند و این کلام الهی در این ماه نازل شده و خواندن یک آیه از این برنامه هدایت مانند خواندن تمام قرآن در ماه‌های دیگر سال است. از همین رو توجه همگان به‌ویژه روزه‌داران برای بهره‌مندی بیشتر از محتوا و مفاهیم بلند قرآنی و وجود بی‌پایان قرآن افزایش می‌یابد، تا شاید قطره‌ای از این اقیانوس را چشیده و روح و جان را طعمی بهشتی و ملکوتی دهند و مانند همیشه چراغ راهشان روشن باشد.

از آن جهت به کم خوردن در این ماه مبارک تأکید و سفارش شده است که آدمی نیامده تا با آساییدن و دل خوش کردن به دلبستگی‌های دنیایی غل و زنجیره‌ای عظیم بر پای خود ببندد و از عروج و پرواز به ملکوت که جایگاه اصلی اوست، دور ماند. لذا رمضان فرصت سبک شدن جسم و روح از پایبندی‌های زمینی است تا این مرغ باغ ملکوت آسوده‌تر به‌سوی جایگاه ابدی خود بال گشاید و لذت هم‌نشینی با ذات اقدس الهی را بچشد.

امساک، یگانه راه معالجه بیماری‌ها

مؤمنان با پشتوانه ایمان و اعتقاد قلبی به این ماه وارد شده و روزه می‌گیرند و بهره‌مندی مناسب از این عبادت و فریضه الهی برای سلامت جسم و روح قابل انکار نیست و به اعتقاد تمام علمای اهل فن و اطبای قدیم و جدید روزه‌داری یگانه راه معالجه بیماری‌هاست.

اما صرف تحمل تشنگی و گرسنگی و غفلت از امور معنوی و خودسازی تنها به زحمت افتادن انسان است و این پایین‌ترین درجه روزه‌داری است، زیرا به فرموده رسول اکرم(ص) روزه برای هر فرد مانند سپری است که او را از سخن زشت و کارهای بیهوده حفظ می‌کند. ائمه(ع) نیز در روایات متعددی از فضیلت و ارزشمندی فرصت رمضان‌المبارک سخن گفته‌ و دستوراتی را برای بهره‌مندی مضاعف از برکات آن بیان فرموده‌اند.

فطر، عید شکرگزاری توفیق بندگی

در پایان این ماه مبارک، مؤمنان که از امتحان الهی سربلند بیرون آمده‌اند با پرداخت زکات فطریه روزه خود را تکمیل می‌کنند و با شرکت در نماز باشکوه عید فطر از خداوند برای توفیق حضور در این خوان گسترده سپاسگزاری کرده و از حضرتش عیدی می‌طلبد تا این آمادگی‌ها تداوم ‌یابد.

به امید آنکه همه ما بتوانیم از فیوضات بی پایان این ماه بخشش بهره‌مند شده و قدم در مسیری بگذاریم که شایستگی جان دادن در راه مهدی فاطمه(س) را به‌دست آوریم.

زهرا قندهاری

captcha