کد خبر: 1463259
تاریخ انتشار : ۰۲ آبان ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۶
حجت‌الاسلام یعقوبی عنوان کرد:

ضرورت بیان وقایع عاشورا با ادبیات زنده و اثرگذار از سوی مداحان

گروه اجتماعی: خطیب جمعه کاشمر با بیان اینکه عده‌ای فکر می‌کنند هرسال در ایام محرم باید برای مردم روضه‌ای نو بخوانند، افزود: آنچه در عاشورا اتفاق افتاده در تاریخ آمده و این در حالی است که مداحان باید همان وقایع را که در کتب معتبر آمده است، با ادبیات زنده و اثرگذار برای مردم بخوانند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام سید‌قاسم یعقوبی، امام جمعه خلیل‌آباد دوم آبان‌ماه در خطبه‌های عبادی ـ سیاسی این هفته نماز جمعه کاشمر که در مصلای نماز جمعه این شهرستان برگزار شد، با تأکید بر اینکه برای زنده نگه داشتن دین اسلام امام حسین(ع) قیام کرد، گفت: عده‌ای فکر می‌کنند هرساله باید برای مردم روضه‌ای نو بخوانند درصورتی که آنچه در عاشورا اتفاق افتاده در تاریخ است این در حالی است که مداحان باید همان وقایع را که در کتب معتبر آمده است، با ادبیات زنده و اثرگذار برای مردم بخوانند.

وی با اشاره به اینکه مداحان و سخنرانان در مراسمات خود از افراط و تفریط پرهیز کنند، ابراز کرد: عاشورا شکوفایی احساساتی است که عقل آن را مدیریت و هدایت می‌کند.

وی با بیان اینکه در ماه محرم امر به معروف و نهی از منکر را نباید فراموش کرد زیرا این فریضه عامل حفظ دین است، افزود: امام راحل در سال 42 با انجام همین امر به معروف و نهی از منکر، اعتراض خود به شاه خائن را در خصوص قانون ننگین کاپیتولاسیون اعلام کرد.

خطیب جمعه کاشمر در ادامه با بیان اینکه در این ماه در دنیای اسلام اتفاق شگفتی رخ داد که تا قیامت این شگفتی باقی خواهد ماند، ابراز کرد: عده‌ای در ماه محرم سال 61 هجری که جاهلیت جنگ را در آن حرام می‌دانست به نام اسلام و مسلمان خون فرزند پیامبر(ص) را ریختند، از اهل بیت(ع) هتک حرمت کردند، اهل بیت(ع) را به اسارت گرفتند، خیمه‌ها را آتش زدند و حرمت پیامبر اسلام(ص) را رعایت نکردند.

وی به سخنی از حضرت رضا(ع) که فرمودند بر این مصیبت حسین(ع) باید همیشه گریست و اشک ریخت اشاره کرد و گفت: گریه بر امام حسین(ع) گناهان را پاک و گذشته‌ها را جبران می‌کند.

وی با بیان اینکه گریه بر حسین(ع) بدین معنا نیست که بر سر جای خود بشینیم بلکه باید آنچه را که مردم کوفه در آن زمان انجام ندادند و غفلت کردند انجام دهیم تا از این طرق عقب‌ماندگی‌های امت اسلام جبران شود، اظهار کرد: امروز دمی‌خواهیم ر پرتو انقلاب اسلامی و امام حسین(ع)، این عقب ماندگی امت اسلام را جبران کنیم زیرا پیوند با عاشورا انسان را زنده، خون را بر شمشیر پیروز، مظلوم را بر ظالم غالب و حق را بر باطل پیروز می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه باید تلاش کرد تا محرم امسال با سال‌های گذشته از تفاوت بیشتری برخوردار باشد، گفت: یکی از اهداف اولیه گروه‌های ملحد و معاند با اهل بیت(ع) همانند داعش و امسال آن‌ها این است که بارگاه اهل بیت(ع) در شهرهای مختلف حتی مشهد را خراب کنند.

خطیب جمعیه کاشمر با بیان اینکه این گروه‌ها حرم‌های اهل بیت(ع) را مظهر شرک می‌دانند، افزود: این القائات شیطانی وهابیت و سلفیت ناشی از جدایی آن‌ها از اسلام ناب است.

وی بقای اسلام ناب محمدی را به برکت قیام امام حسین(ع) دانست و ابراز کرد: همه باید با حضور خود در آئین عزاداری امام حسین(ع) برای ترویج و گسترش فرهنگ عاشورا در جامعه، جذب جوانان به این مراسم و آشنا کردن آن‌ها با قیام اباعبدالله الحسین(ع) تلاش کنیم.

وی در پایان بیان کرد: مردم همه ساله با حضور پرشور و باشکوه خود در مراسم‌های عزاداری به‌ویژه در ایام محرم ثابت کردند که حرم امام حسین‌(ع) تنها در کربلا واقع نشده است بلکه در هر شهر و روستای ایران، امام حسین(ع) یک حرم پر از مدافع دارد.

captcha