کد خبر: 2621828
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۷
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها:

وحدت حوزه و دانشگاه، گامی در جهت تحقق علوم انسانی است

گروه اجتماعی: حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان با اشاره به وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: وحدت حوزه و دانشگاه مهم‌ترین رکن پیشرفت علمی کشور است که می‌تواند تحقق علوم انسانی را ممکن سازد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها صبح امروز، 27 آذرماه در سیزدهمین همایش دبیران هم‌‌اندیشی استادان دانشگاه‌های سراسر کشور ضمن تسلیت ایام سوگواری رحلت پیامبر(ص)، شهادت امام حسن مجتبی(ع) و امام رضا(ع)، اظهار کرد: طبق رسم همه ساله مشهد الرضا در این ایام مملو از زائرانی و عاشاقان اهل البیت(ع) می‌شود که امیدوارم همه مردم از معنویت حاکم در این شهر بهترین بهره را ببرند.

حجت‌الاسلام محمدیان با بیان اینکه دین اسلام تنها مختص به دنیا و یا مختص به آخرت نیست، ابراز کرد: دین مبین اسلام به دنبال به وجود آمدن زیبایی در دنیا و هم در آخرت است، بنابراین مردم باید برای آباد کردن هر دوی آن تلاش کنند.

وی با اشاره به روایتی از امام هشتم شیعیان(ع)، گفت: امام رضا(ع) نقل می‌کنند «فردی به نزد نبی مکرم اسلام(ص) رفته و از ایشان درخواست کرد که یا رسول الله یک مطلب اخلاقی به بنده بگو که خیر دنیا و آخرت من را تضمین کند، حضرت محمد(ص) پاسخ دادند هیچگاه دروغ نگو و نفست را کنترل کن».

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه بنده تا 40 مورد عوامل تضمین دنیا و آخرت را در روایات یافتم، عنوان کرد: ائمه اطهار(ع) نیز به این موارد پرداخته‌اند زیرا این‌ها متاعی هستند که انسان را به سعادت دنیا و آخرت می‌رسانند.

حجت‌الاسلام محمدیان با بیان اینکه انسان‌ها باید مراقب زبان خود باشند، ابراز کرد: معمولا همه مردم از مال و اموال خود به خوبی مراقبت می‌کنند اما باید بیشتر مراقب زبان خود باشند زیرا اگر زبان بی حساب و کتاب حرف بزند در آخرت باید پاسخگو باشد.

وی در دانشگاه‌ها در ادامه با اشاره به همایش دبیران هم‌‌اندیشی استادان دانشگاه‌های سراسر کشور، بیان کرد: برگزاری این همایش طی 13 سال، یکی از نمونه‌های بارز وحدت حوزه و دانشگاه و نزدیک کردن این دو فرهنگ به شمار می‌رود.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها ادامه داد: این همایش می‌تواند گام مؤثری در جهت همکاری حوزویان و دانشگاهیان در خصوص تحقق تحول در علوم انسانی باشد، البته باید بدانیم که تحول در علوم انسانی به معنای توجه نداشتن به سایر تلاش‌های بشر در طول تاریخ نیست، بلکه تحول در این حوزه عیب‌ها و نقص‌های آن را شناسایی می‌کند.

وی با اشاره به وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: وحدت حوزه و دانشگاه مهم‌ترین رکن پیشرفت علمی کشور به شمار می‌رود که می‌تواند تحقق علوم انسانی را ممکن سازد.

حجت‌الاسلام محمدیان افزود: ما معتقدیم اگر در تحقق علوم انسانی از مبنای وحیانی کمک بگیریم این علوم بسیار شفاف‌تر، زلال‌تر، خالص‌تر، کارآمدتر و مفیدتر خواهد بود زیرا این علوم به دنبال تکمیل دیگر علوم است.

وی با تأکید بر اینکه امروز بحث تعارض علم و دین مطرح نیست، زیرا بحث تحقق علوم دینی با وحدت حوزه و دانشگاه مطرح می‌شود، گفت: تنها علومی که در حوزه تدریس می‌شود، مقدس نیست بلکه علومی که در همه دانشگاه‌ها تدریس می‌شود مقدس است، لذا اگر علم مقدس شد، محیط علمی و عالم نیز مقدس می‌شود. 

captcha