کد خبر: 2645779
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۰

۹ دی؛ خروش ملت برابر فریاد بی‌رنگ فتنه/ بررسی سرانجام دستاوردهای این حماسه

گروه سیاسی: زیاد دور نیست، روزهایی که بسیاری از جوان‌های امروز و دیروز آن را به یاد دارند و چه بسا درس‌های فراوانی هم از این روز تاریخ‌ساز گرفته باشند. «نهم دی‌ماه سال ۱۳۸۸» که در قلب‌ها و تقویم‌های ملت ایران، روز «بصیرت و میثاق امت با ولایت» نام گرفته است و به تعبیر رهبر معظم انقلاب، «در تاریخ، ماندگار است».

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، نوعش فرقی نمی‌کند؛ جیبی، رومیزی یا دیواری. همه تقویم‌های سرزمین ما مملو هستند از روزها و رویدادهایی که شاید نسل امروز آن‌ها را به خاطر نیاوردند اما فراوان هستند کسانی که در دل محله و روستاها و شهرها، با این روزها نفس کشیده و زندگی کرده‌اند. یا حتی، گذری کوتاه از کنار آن‌ها داشته‌اند؛ ۱۲ فروردین‌‌ها، ۱۵ خردادها، ۱۷ شهریورها و همین ۲۲ بهمن خودمان که بسیار ملموس‌تر و محسوس‌تر است.

اما زیاد دور نیست، روزهایی که بسیاری از جوان‌های امروز و دیروز آن را به یاد دارند و چه بسا درس‌های فراوانی هم از این روز تاریخ‌ساز گرفته باشند. «نهم دی‌ماه سال 1388» که در قلب‌ها و تقویم‌های ملت ایران، روز «بصیرت و میثاق امت با ولایت» نام گرفته است و به تعبیر رهبر معظم انقلاب، «در تاریخ، ماندگار است»

ایشان همچنین در دیدار خود با مردم قم در سالگرد قیام 19 دی در سال 1388، حرکت عظیم روز چهارشنبه نهم دی‌ماه را حرکتی می‌دانند که حجت را بر همه تمام کرد و می‌فرمایند: « مسئولان قوه‌‌‌‌‌ مجریه، مسئولان قوه‌‌‌ مقننه، مسئولان قوه‌‌‌‌ قضائیه، دستگاه‌‌‌های گوناگون، همه می‌دانند که مردم در صحنه‌‌‌اند و چه می‌خواهند. دستگاه‌‌‌‌‌‌ها باید وظائفشان را انجام بدهند؛ هم وظائفشان در مقابل آدم مفسد و اغتشاشگر و ضدانقلاب و ضدامنیت و اینها، هم وظائفشان در زمینه‌‌‌ اداره‌‌‌‌‌‌ کشور».

بی‌شک، حماسه نهم دی‌ماه سال 1388، حاصل بصیرت و آگاهی ملتی است که همواره هوشیارانه و در هر کجا که نیاز بوده است، به صحنه سیاسی و اجتماعی کشور ورود پیدا کرده و می‌توان گفت، صاحبان و برندگان اصلی این حماسه، مردم هستند. با دقت در بیانات رهبر معظم انقلاب، در خواهیم یافت که مسئولان کشور، مهم‌ترین نقش را در حفظ این دستاوردهای مردمی دارند. در این گزارش، اصلی‌ترین دستاوردهای قیام مردم در نهم دی‌ماه سال 1388 را بررسی کرده و جایگاه فعلی این دستاوردها را در عملکرد مسئولان کشوری بررسی خواهیم کرد.

نهم دی، نمادی از انسجام ملی

حسین بابازاده‌مقدم، کارشناس مسائل سیاسی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، با اشاره به مهم‌ترین دستاوردهای حماسه 9 دی برای کشور گفت: مهم‌ترین دستاورد حماسه 9 دی برای کشور، تثبیت وحدت مردم بر تغییر آرمان‌های سیاسی است زیرا در سال 88، مردم به صورت چشمگیر در انتخابات مشارکت کردند و نماد بزرگی از مشارکت در نظام سیاسی کشور را به نمایش گذاشتند.

وی ادامه داد: در جریان فتنه سال 88، تلاش شد تا با استفاده از ساز و کارهای انقلاب‌های رنگین و دخالت مفصل برخی از کشورها، شیرینی حماسه بزرگ انتخابات را به یک تلخ‌کامی و سرشکستی برای مردم تبدیل کنند.

بابازاده با بیان اینکه 9 دی نمادی از انسجام ملی برای صیانت از آرمان‌های جمهوری اسلامی است، اظهار کرد: حماسه 9 دی سنبلی از مبارزه با دروغ سیاسی بزرگ تقلب در انتخابات سال 88 است.

وی یکی از مهم‌ترین دستاوردهای حماسه 9 دی را نشان دادن علاقه مردم به نظام سیاسی کشور عنوان کرد و افزود: در 9 دی سال 88، مردم به دنیا نشان دادند که به نظام سیاسی خود در کشور اعتماد دارند و فشار شایعات و تخریب‌های سیاسی با پیروی از الگوهای رایج در انتخابات رنگین، نمی‌تواند آن‌ها از ادامه مسیرشان بازدارد.

حفظ اخلاق سیاسی، انتظار مردم از مسئولان کشور

همان‌گونه که ذکر شد، مردم صاحبان اصلی این نظام و حماسه‌های بزرگی هستند که در دل این کشور آفریده شده است و اجابت انتظارات این ملت از سوی مسئولان، امری است که همواره باید مورد توجه قرار گیرد. امام خمینی(ره) نیز با تأکید بر این مسئله، فرموده‌اند: «تا ملت در کار نباشد، نه از دولت و نه از استانداران کاری نمی‏‌آید؛ یعنی همه دستگاه‏‌های دولتی به استثنای ملت، کاری ازشان نمی‏‌آید. از این جهت، همه ما و شما آقایان و آن‏‌هایی که در اختیار شما هستند، همه باید کوشش کنید که رضایت مردم را جلب کنید در همه امور».

در ادامه این گفت‌وگو، بابازاده‌مقدم با تأکید بر وظیفه مردم و مسئولان در خصوص حفظ این دستاوردها گفت: پیام مردم در حماسه 9 دی این بود که آن‌ها علاقه‌مند هستند تا اخلاق سیاسی در کشور حفظ شود و نخبگان، تابع قانون اساسی و رهبری کشور باشند.

این پژوهشگر مسائل انقلاب اسلامی ادامه داد: اگر عده‌ای از نخبگان سیاسی و یا اعضای جناح‌ها تصمیم بگیرند با ادعای رقابت انتخاباتی و حضور در صحنه‌های سیاسی کشور، منافع و یا توهمات خود را پیگیری کنند، باید بدانند مردم در مقابل آن‌ها خواهند ایستاد و در دفاع از آرمان‌های رهبری اجازه نمی‌دهند که این انقلاب به بیراهه برود.

بابازاده با اشاره به وظیفه مسئولان کشور در حفظ دستاوردهای مردم در 9 دی سال 88 گفت: مسئولان وظیفه دارند ضمن زنده نگه‌داشتن حماسه 9 دی در تاریخ کشور به عنوان یکی از حماسه‌های بزرگی که در طول تاریخ سیاسی ایران یک شاهکار محسوب می‌شوند، فضایی را به وجود آورند که مبارزه با دشمنان معادل با خدمت‌رسانی با مردم باشد.

مدرس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ساختار جامعه ایران در بحث اجتماعی و سیاسی یک ساختار مذهبی است، گفت: حماسه 9 دی نیز در ازای توهین به مذهب و عاشورا شکل گرفت.

وی با اشاره به برگزاری راهپیمایی‌های متعدد در جهت حمایت از نظام سیاسی در کشور گفت: در هیچ جای دنیا این امر وجود ندارد که مردم، سالانه در پشتیبانی از نظام سیاسی کشور خود چندین راهپیمایی انجام دهند و این اتفاق یک حرکت بی‌سابقه در دنیا است.

با بررسی مهم‌ترین علل شکل‌گیری حماسه عظیم نهم دی‌ماه سال 88، می‌توان به این حقیقت دست یافت که مردم، عنصر اصلی شکل‌دهنده این حماسه بودند.

مهم‌ترین علل شکل‌گیری حماسه 9 دی

در همین زمینه، حجت‌الاسلام سید محمد دعایی، مدیر مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام در گفت‌‌وگو با ایکنا با بیان مهم‌ترین علل شکل‌گیری حماسه 9 دی در سال 88 گفت: مهم‌ترین علت شکل‌گیری این حماسه، احساس خطر مردم نسبت به براندازی اصل نظام از یک سو و اهانت نسبت به مقدسات کشور از سوی دیگر بود.

وی ادامه داد: جریاناتی که از زمان پایان یافتن انتخابات 88 تا عاشورای همان سال اتفاق افتاد، باعث ایجاد فضای ابهام و تردید نسبت به انتخابات و روش‌ آن در طی مقطع زمانی در کشور شد اما آرام آرام و با مدیریت بحران رهبر معظم انقلاب و فعالیت برخی از رسانه‌های متعهد، اوضاع به حالت عادی بازگشت.

حجت‌الاسلام دعایی با اشاره به شکل‌گیری یک توطئه عظیم بین‌المللی علیه کشور در سال 88 گفت: در آن سال یک توطئه عظیم بین‌المللی و طراحی عمیق براندازانه نسبت به ثبات انقلاب و هویت آن و همچنین نسبت به اسلام و تشیع در حال وقوع بود و زمانی که مردم در یک بینش جمعی، به این جمع‌بندی رسیدند، حماسه 9 دی خلق شد.

9 دی، انقلاب را واکسینه کرد

وی، یکی از مهم‌ترین دستاورد حماسه 9 دی ماه را واکسینه‌شدن انقلاب در خصوص خطرهایی مشابه فتنه سال 88 دانست و افزود: شاهد این مطلب، حضور پررنگ مردم در انتخابات سال 92 بود به گونه‌ای که دشمن در جریان این انتخابات، نتوانست هیچ انقلاب نارنجی و اعتراض مدنی را حتی به شکل محدود سازمان‌دهی کند.

حجت‌الاسلام دعایی ادامه داد: این عدم موفقیت دشمن در حالی است که برخی از افراد، با اقتدار شورای نگهبان از گردونه انتخابات حذف شده و بهانه‌ای را برای ایجاد اغتشاش علیه امنیت، آرامش و ثبات کشور در اختیار جناح ضد انقلاب قرار دادند.

وی تأکید کرد: مردم در جریان این حماسه، صف توده‌های عظیم خود را از جریان محدود زیاده‌خواه، منافق و اجیر شده توسط دشمن جدا کردند و این امر از مهم‌ترین برکات حماسه 9 دی بود زیرا در آن زمان، جریان زیاده‌خواه، مسئله تقلب در انتخابات را به عنوان پیراهن عثمان بر دستان خود گرفته بودند.

مدیر مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام یادآور شد: اما این عده نتوانستند سر خود را در کشور بالا بیاورند چرا که در مقابل خود توده‌های عظیم و میلیونی مردم را می‌دیدند و شاهد این امر، آن است که «فتنه»، خط قرمز نظام تعریف شد.

نقش مسئولان در حفظ دستاوردهای قیام نهم دی

وی با بیان نقش مسئولان در حفظ دستاوردهای 9 دی گفت: باید اظهار کنیم که هم در دولت دهم و هم در دولت یازدهم، ندای قیام 9 دی به خوبی شنیده نشد زیرا در دولت دهم، با انحراف عظیمی که در رأس دولت به وجود آمد، حماسه 9 دی محدود شد و سبب شد صدای این قیام شنیده نشود.

حجت‌الاسلام دعائی ادامه داد: البته ضربات سهمگین زاویه‌‌دار شدن دولت در سال‌های آخر فعالیت، خود را نشان داد زیرا مردم با کسی عقد اخوت نبسته‌اند و فاصله عمیق خود را با عملکرد انحرافی سال‌های آخر دولت دهم نشان دادند.

وی با اشاره به  روند حفظ دستاوردهای حماسه 9 دی در دولت یازدهم گفت: در دولت یازدهم نیز اگرچه به شکل شعاری و ظاهری برائت از فتنه‌گران سبب شد تا دولت از مقاطع حساس رأی‌گیری و انتخابات عبور کنند اما متأسفانه بسیاری از عناصر دخیل در فتنه به درون حاکمیت خزیدند و در پست‌های حساس و نیمه حساس مشغول به خدمت شدند.

وی در پایان ابراز کرد که ملت ولایت‌‌مدار ایران، همه حقایق را بر ملا کرده و همواره بر آرمان‌های نظام اسلامی ایران پایدار می‌مانند.

در پایان نیز ذکر این نکته ضروری است که دشمن هرگز از دشمنی خود دست برنخواهد داشت و در تدارک فتنه‌های جدیدی بوده و قطعاً با توجه به تجارب گذشته‌اش، فتنه‌های بعدی سخت‌تر، حساب شده‌تر و دقیق‌تر خواهد بود بنابراین هیچ روزی از این توطئه‌ها خالی نیست و نخواهد بود.

در این راستا حفظ ایران عزیز و دستاوردهای حاصل از حماسه‌های بزرگ ملت، بیداری و هوشیاری روز افزون مردم و مسئولان را می‌طلبد و بنا به تعبیر امام خامنه‌ای «مجموعه جوانان یک کشور وقتی بصیرت دارند، آگاهانه حرکت می‌کنند و قدم برمی‌دارند، همه تیغ‌های دشمن در مقابل آن‌ها کند می‎شود».

فاطمه باغبان

captcha