کد خبر: 3309353
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۴:۲۲
سلیمی:

قرآنیان باید مواضع شفاف داشته باشند/ 40 درصد مساجد کشور امام جماعت ندارند

گروه فعالیت‌های قرآنی: معاون فرهنگی و امور زائران آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با بیان اینکه برخی افراد گرفتار اقرار لفظی و کفر عملی هستند، گفت: کسی که با کلام وحی مأنوس باشد، مواضع شفاف داشته و عملکرد او در راستای اهداف دشمنان نیست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، عباس سلیمی، استاد و داور بین‌المللی قرآن کریم در دومین روز از نخستین همایش کشوری تکریم خادمان طرح تلاوت نور که عصر روز گذشته، نهم خردادماه در مشهد برگزار شد، با بیان اینکه حاملان قرآن به کسانی گفته می‌شود که قرآنی بیاندیشند و بر مبنای قرآن عمل کنند، گفت: جایگاه حاملان قرآن و خادمان خالص قرآن جایگاه رفیعی است و بلندمرتبه‌ترین جایگاه پس از پیامبران و علما، به حاملان قرآن اختصاص داده شده است، همچنین، حاملان قرآن همانند پیامبران برانگیخته شده، همچون آن‌ها از پل صراط عبور می‌کنند و نیز پاداش آن‌ها پاداش انبیای الهی خواهد بود.

وی با اشاره به آیه 91 و 92 سوره نمل که خداوند می‌فرماید: «إِنَّمَا أُمِرْتُ أَنْ أَعْبُدَ رَبَّ هَذِهِ الْبَلْدَةِ الَّذِی حَرَّمَهَا وَلَهُ کُلُّ شَیْءٍ وَأُمِرْتُ أَنْ أَکُونَ مِنَ الْمُسْلِمِینَ، وَأَنْ أَتْلُوَ الْقُرْآنَ فَمَنِ اهْتَدَى فَإِنَّمَا یَهْتَدِی لِنَفْسِهِ وَمَن ضَلَّ فَقُلْ إِنَّمَا أَنَا مِنَ الْمُنذِرِینَ، من مأمورم که تنها پروردگار این شهر را که آن را مقدس شمرده و هر چیزى از آن اوست پرستش کنم و مأمورم که از مسلمانان باشم، و اینکه قرآن را بخوانم پس هر که راه یابد تنها به سود خود راه یافته است و هر که گمراه شود بگو من فقط از هشداردهندگانم»، عنوان کرد: تلاوت قران یکی از مأموریت‌های پیامبران الهی است که حصاری برای گناهان محسوب می‌شود.

از ظرفیت‌های مساجد آن گونه که باید استفاده نمی‌کنیم

معاون فرهنگی و امور زائران آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با تأکید بر اینکه مسجد پایگاه اصلی تلاوت قرآن است، اظهار کرد: ما از ظرفیت‌های مساجد آن‌گونه که باید استفاده نمی‌کنیم به‌گونه‌ای که از 70 هزار مسجد کشور، 40 درصد فاقد امام جماعت است، همچنین طرح تلاوت نور در همه مساجد کشور اجرایی و عملیاتی نمی‌شود.

وی با بیان اینکه آفت‌ها و تهدیدهایی در جامعه قرآنی وجود دارد، ابراز کرد: در تعامل با قرآن می‌توان به دو گونه صادقانه و منافقانه برخورد کرد از این رو افراد برای بهره‌ بردن از طرح تلاوت نور باید دارای سه ویژگی قرآن‌خوانی، قرآنی‌دانی و قرآن‌باوری باشند و این در حالی است که برخی از ما هنوز در لفظ توقف کرده و درجا می‌زنیم.

سلیمی با بیان اینکه انسان با ابلیس وجه اشتراک بسیاری دارد، ادامه داد: انسان قائل به ربوبیت خداوند است و شیطان نیز بر این امر صحه می‌گذارد، همچنین ما معتقد به تحقق روز معاد هستیم و شیطان نیز همانند ما به امر معتقد است، اما خداوند شیطان را کافر می‌داند لذا باید ما نیز مراقب گفتار و کردار خود باشیم.

برخی افراد، گرفتار اقرار لفظی و کفر عملی هستند

وی با اشاره به اینکه برخی افراد گرفتار اقرار لفظی و کفر عملی هستند، بیان کرد: امنیت ملی را مدیون خون 220 هزار شهید، 48 هزار آزاده و 500 هزار جانباز هستیم لذا کسی که با کلام وحی مأنوس باشد، مواضع شفاف داشته و عملکرد او در راستای اهداف دشمنان نیست.

معاون فرهنگی و امور زائران آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) تأکید کرد: حاملان قرآن افرادی فروتن هستند زیرا که قرآن‌خواندن و انس با کلام الهی  تکبر و فخر فروشی را از بین می‌برد، همچنین حاملان قرآن بسیار روزه می‌گیرند و شب هنگام که همه به خواب می‌روند، حاملان واقعی قرآن به راز و نیاز و عبادت پرداخته و روز نیز اهل عبادت و تلاش در جامعه اسلامی هستند.

وی عنوان کرد: عمل نیکو از حاملان قرآن، پسندیده‌تر و شایسته‌تر است زیرا آن‌ها منتسب به قرآن بوده و همگان را زیر نظر دارند، از این رو باید در رفت و آمد و جهت‌گیری‌های سیاسی به گونه‌ای عمل کنیم که سرشکسته نباشیم زیرا الگوی ما، پیامبر اکرم(ص) است و برای تأثیرگذاری منبرمان نباید به اقتصاد و مسائل مالی اهمیت دهیم.

طرح تلاوت نور زمینه‌ساز تلاوت روزانه و انس مستمر با قرآن است

سلیمی با تأکید بر اینکه قرآن، میثاق خدا با بندگان است و سزاوار است هر مسلمان روزانه 50 آیه خوانده تا در سال سه بار قرآن را ختم کند، ادامه داد: طرح تلاوت نور زمینه‌ساز تلاوت روزانه و انس مستمر با قرآن است که این امر بستر مناسب برای تدبیر در قرآن را فراهم کرده و موجب عمل به قرآن خواهد شد.

وی اظهار کرد: قاریان، مستمعان و ائمه جماعات، سه رکن برای بسترسازی و رواج رفتار مبتنی بر قرآن و حاکمیت قرآنی هستند لذا باید بر اساس همدلی و همزبانی که جزء تأکیدات قرآن است، زمینه‌سازی برای تحقق این امر را با استفاده از قاریان خوش‌الحان و دوری از حاشیه‎ها فراهم کرد، همچنین مجریان طرح تلاوت نور باید دارای اخلاقی قرآنی باشند که این امر تأثیر بسیاری می‌گذارد.

captcha