کد خبر: 3331863
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۴
مهدی فیض عنوان کرد:

مزیت‌های بخش دانشگاهی نمایشگاه بین‌المللی قرآن امسال

گروه دانشگاه: معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به پژوهش‌های قرآنی در بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن، گفت: نمایشگاه امسال تا حدی به سمت محتوامحوری و تلفیق بین قرآن و دانشگاه حرکت کرده بود.

مهدی فیض، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، ضمن ارزیابی بخش دانشگاهی بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن اظهار کرد: اگر بحث قیاس با گذشته باشد، نمایشگاه امسال در مقایسه با گذشته، هدفمندتر شده است. تعداد غرفه‌ها کمتر، ولی هدفمندتر شده بود.

در بخش دانشگاهی بیشتر پژوهش‌های قرآنی مطرح باشد

وی افزود: ولی اگر بخواهیم در مجموع برآوردی از بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن امسال داشته باشیم و آن را بسنجیم، به نظرم باید بخش دانشگاهی یک تفاوت اساسی با سایر بخش‌ها داشته باشد. در بخش دانشگاهی باید مباحث علمی و قرآنی دیده شود و بیشتر پژوهش‌های قرآنی مطرح باشد.

فیض عنوان کرد: متأسفانه هر غرفه‌ای که دائر می‌شود، فقط آنچه که در حوزه قرآنی فعالیت شده، همان را معرفی می‌کند بدون اینکه ماهیت پژوهشی‌اش لحاظ شده باشد، یا ماهیت علمی کار در رابطه با علوم قرآنی لحاظ شده باشد. این مشکلی است که سال‌ها وجود داشته است، در حقیقت وجه تمایز بخش قرآنی با سایر بخش‌ها خیلی مشخص نیست.

ارتباط قرآن و دانشگاه در کشور

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: به دانشگاه‌های شرکت‌کننده خط کلی داده نشده است. اگر دانشگاهی می‌آید و غرفه‌ای را در بخش دانشگاهی دائر می‌کند، در این غرفه باید تمایزی را با غرفه‌های از نوع دیگر نشان دهد؛ این به فعالیت‌های کلی دانشگاهی در عرصه قرآن برمی‌گردد؛ آن هم اینکه هنوز در کشورمان تلفیق قرآن و دانشگاه تعریف روشنی ندارد.

وی اظهار کرد: یکی از وظایف کمیسیون‌هایی که در شورای عالی ترویج و تبلیغ فعالیت‌های قرآنی تشکیل شده، همین است که خطوط کلی را مشخص کنند و دانشگاه‌ها در چارچوب این خطوط کلی فعالیت کنند، نتایج فعالیت‌های خود را بیاورند و در نمایشگاه عرضه کنند نه اینکه هر کار متفرقه‌ای را بیاورند و آن را به‌عنوان فعالیت قرآنی در بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن معرفی کنند. شوراهایی که فعالیت‌های پژوهشی و آموزش عالی قرآنی را برعهده دارند باید چارچوب فعالیت‌های نمایشگاه قرآن را مشخص کند و هر کسی که صاحب غرفه هست در همان چارچوب فعالیت کند و در همان چارچوب داشته‌ها و یافته‌های خود را معرفی کند.

فیض با اشاره به محسنات و ویژگی‌های برتر این دوره نسبت به دوره‌های گذشته، عنوان کرد: به نظر می‌آمد که در بخش دانشگاهی بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم غرفه‌ها از جهت ساختار و چینش غرفه‌ها منسجم‌تر و یکدست‌تر بود، از جهت محتوا نیز تا حدی به سمت محتوامحوری و تلفیق بین قرآن و دانشگاه حرکت کرده بود، یا به تعبیری وارد حوزه‌های میان رشته‌ای قرآن کریم شده بود.

وی اظهار کرد: بخش دانشگاهی بهتر از سال‌های قبل بود و از جهت هنری و بصری نیز چینش غرفه‌ها و غرفه‌آرایی‌هایی که شده بود نسبتاً بهتر بود. فضای کلی که در بخش دانشگاهی بود نسبت به سال‌های قبل، فضای دلنشین‌تری داشت. اگر بخواهیم نسبت به چیزی که مطلوب و ایده‌آل هست بسنجیم، خیلی پیش از این باید تلاش کرد و هدف‌دار حرکت کرد.

در حال حاضر تا حدی کمیت‌گرایی بر کیفیت غلبه دارد

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی به ارائه پیشنهادی برای برگزاری بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن در دوره‌های بعدی پرداخت و گفت: کمیته‌های برنامه‌ریزی آموزش عالی قرآنی و کمیته‌ای که مربوط به پژوهش در آموزش عالی است و همچنین کمیته تبلیغ و ترویج قرآن در فضاهای آموزش عالی، اگر آن‌ها وارد عرصه شوند و آن کمیته‌ها چارچوب عرصه‌های نمایشگاهی را مشخص کنند به نظرم خیلی هدفمندتر است و ممکن است حتی برخی از غرفه‌ها وقتی ببینند که چیزی در این چارچوب ندارند اصلاً به نمایشگاه ورود نکنند. لزومی ندارد کمیت را افزایش دهیم بدون اینکه هدف کیفی لحاظ شود، در حال حاضر تا حدی به نظر می‌آید که کمیت‌گرایی بر کیفیت و محتوای کار غلبه دارد.

captcha