کد خبر: 3335527
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۱
واحدی عنوان کرد:

ضرورت خروج از روش‌های سنتی در ترویج و تثبیت فرهنگ رضوی/ تشکیل اتاق فکر در این خصوص

گروه اجتماعی: معاون هماهنگی امور زائران استاندار خراسان رضوی با تأکید بر اینکه برای ترویج و تثبیت فرهنگ رضوی باید از روش‌های سنتی خارج شویم، اظهار کرد: در این خصوص اتاق فکری در استان تشکیل شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، محمدحسن واحدی، معاون هماهنگی امور زائران استاندار خراسان رضوی، چهارم مردادماه در جلسه شورای اداری شهرستان کاشمر که با محوریت زیارت برگزار شد، اظهار کرد: خراسان رضوی، فارس و قم، معاونت فرابخشی به نام هماهنگی و مدیریت امر زائران دارند تا همه زوایای مرتبط با بحث زائران را هماهنگ کنند که در این راستا در خراسان رضوی  جهت توسعه حریم رضوی در ابعاد معنوی و تعمیق فرهنگ رضوی اقدام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در شورای برنامه‌ریزی استان این راهبرد به تصویب رسیده که مباحث حوزه زیارت پیشگام توسعه استان مطرح باشد، افزود: باید به توسعه استان از دریچه زیارت توجه کنیم.

وی با اشاره به اینکه کاشمر دومین شهر مذهبی و زائرپذیر استان است و توجه به موضوع زیارت پیشگام توسعه شهرستان کاشمر نیز هست، ادامه داد: این استراتژی باید عملیاتی شود و  هر کاری که در استان انجام می دهیم در حوزه  زیارت و زائر باید در این شهرستان نیز عملیاتی شود.

نیازمند تعریف یک چشم‌انداز برای زائر و مجاور هستیم

معاون هماهنگی امور زائران استاندار خراسان رضوی عنوان کرد: اگر طرح زیربنایی و روبنایی برای زائر و مجاور در نظر گرفته می‌شود، باید چشم‌اندازی برای آن تعریف کرد تا به آن دست پیدا یابیم.

وی با بیان اینکه در استان خراسان رضوی به دنبال این چشم‌انداز هستیم، گفت: بر این اساس این چشم‌انداز زیارت عارفانه، آسان، ارزان، باکیفیت و تکریم زائر و ماندگاری زائر برای دو هدف مقدس ترویج و تثبیت فرهنگ رضوی با اثرگذاری مثبت در زندگی مردم مورد نظر است.

واحدی افزود: اگر به لحاظ سخت‌افزاری، اسکان، تأمین زیربناها، امنیت و بهداشت و همه موارد مرتبط با نیازهای زائر وضعیت خوب باشد ولی اگر نتوانیم دو هدف مقدس ترویج و تثبیت فرهنگ رضوی را با اثرگذاری مثبت در زندگی مردم محقق کنیم، شرمنده امام رضا(ع) و امامزادگان می‌شویم.

وی با بیان اینکه در زمینه نرم‌افزاری مشکل بسیار داریم، افزود: باید در راستای ترویج و تثبیت فرهنگ رضوی به سمت استفاده از روش‌های نو با استفاده از اساتید و روحانیون برویم.

معاون هماهنگی امور زائران استاندار خراسان رضوی با تأکید بر اینکه برای ترویج و تثبیت فرهنگ رضوی باید از روش‌های سنتی خارج شویم، اظهار کرد: در این خصوص اتاق فکری در استان تشکیل شده است.

تشکیل هفت کارگروه مرتبط با زیارت در استان

وی با اشاره به اینکه در بحث زیارت در این معاونت مطالعه توسعه کمی و کیفی زیارت در حال انجام است، از تشکیل هفت کارگروه مرتبط با زیارت شامل امنیت، مسائل اجتماعی، فرهنگ و... خبر داد و گفت: حدود 10 راهبرد و 101 سیاست و 700 پروژه در این طرح وجود دارد که امیدوارم تا پایان مرداد در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان به تصویب برسد و به عنوان سند راهنمای مشخص و معینی برای حرکت در موضوع زیارت مورد استفاده قرار گیرد.

واحدی با اشاره به اینکه برای ورود به حوزه اجرا و خارج شدن از فضای کتابخانه‌ای به فرمانداران ابلاغ شده تا سند زیارت شهرستان‌ها را  تصویب و به استان ارسال کنند، افزود: در حال حاضر 16 کمیته اجرایی در حوزه زیارت تشکیل شده است تا به صورت مسئله‌یابی و یافتن راه حل به صورت اجرایی، وارد موضوع زیارت شویم.

وی با بیان اینکه با استفاده از فناوری نوین باید در برابر تهدیدات دشمن، جوانان خود را بیمه کنیم، بیان کرد: در زبان هنر باید وظیفه زیارت و معرفت را عملیاتی کنیم.

کمیته اجرائی طرح مبدأ به مبدأ و وظایف آن

معاون هماهنگی امور زائران استاندار خراسان رضوی، بزرگ‌ترین کمیته اجرایی که می‌تواند معضلات و مشکلات ما را به خصوص در شهر مشهد رفع کند را کمیته اجرائی مبدأ به مبدأ عنوان کرد و گفت: با استفاده از پتانسیل حج و زیارت که تجربه کارگاه‌محوری دارد و بهره‌مندی از پتانسیل میراث فرهنگی، زائران خارجی و داخلی امام رضا(ع) را از در خانه به مشهد بیاورند و برگردانند.

وی با اشاره به اینکه امسال برای 9 استان و دو کشور خارجی پاکستان و عراق این طرح اجرا می‌شود، گفت: این طرح مبدأ به مبدأ یک خط قرمز دارد؛ از همین رو تیمی که به صورت کاروان زائر می‌آورد، باید مشابه حج، پیوست فرهنگی داشته باشد تا از یکسری معضلات و مشکلات پیش رو جلوگیری شود.

واحدی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون شاهد افزایش 30 درصدی زائران به مشهد هستیم که عمدتا عراقی‌ هستند و تنها می‌آیند نه کاروانی که باید این زائران را مدیریت کنیم، تأکید کرد: باید زیارت آسان، ارزان و باکیفیت را در قالب این کاروان‌ها محقق کنیم تا زائر وقتی وارد مشهد می‌شود فقط دغدغه زیارت داشته باشد نه غذا و مکان.

اجرایی شدن طرح مبدأ به مبدأ در طول سال

وی افزود: می‌خواهیم این طرح در طول سال اجرایی شود نه اینکه مختص مراسمات خاص باشد که در این راستا با اتحادیه‌ها جهت گرفتن تخفیف‌های 50 تا 60 درصدی برای کاروان‌ها صحبت‌هایی شده است.

معاون هماهنگی امور زائران استاندار خراسان رضوی با تأکید بر اینکه باید برنامه‌های کوتاه، میان و بلند مدت را عملیاتی کنیم، گفت: 45 طرح با نام طرح‌های کوچک ارزشی بزرگ آماده کرده‌ایم تا بر این اساس با یک کار کوچک و تبدیل آن به یک کار بزرگ، نگاه‌ها را به موضوع زیارت حساس کنیم.

وی با اشاره به اینکه به تمامی قطارها، اتوبوس و هواپیماها ابلاغ کردیم حق ندارند در نزدیکی مشهد، طنز و ... پخش کنند،‌ ابراز کرد: این وسایل موظفند نیم ساعت مانده به مشهد صلوات خاصه امام رضا(ع) پخش کنند، همچنین باید در تمامی ادارات و فرمانداری‌ها ساعت 8 صبح صلوات خاصه پخش شود.

خوش‌آمدگویی به زائران در بدو ورود به خراسان رضوی

واحدی اظهار کرد: از عید فطر هر موبایل غیر مشهدی که وارد استان خراسان شود، موبایل زنگ می‌خورد و خیر‌مقدم می‌گوییم، در این مکالمه کلمه زائر را به کار می‌بریم و صلوات خاصه پخش می‌شود تا از این طریق برای زائر از همان ابتدا حساسیت ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه در سیمای خراسان رضوی، از ساعت 10.30 تا 14 روزی چهار ساعت برنامه‌های شبکه زیارت پخش می‌شود، اظهار کرد: به دنبال شبکه ملی زیارت هستیم تا از طریق استان برای کل جهان این برنامه‌ها پخش شود.

معاون هماهنگی امور زائران استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه ما 400 میلیون شیعه داریم که باید برای آن‌ها برنامه‌ریزی کنیم، افزود: قصد داریم تا افق 1404 حدود 10 درصد شیعیان جهان را به مشهد بیاوریم.

وی با بیان اینکه سالانه 25 میلیون زائر ایرانی و دو میلیون زائر خارجی به مشهد سفر می‌کنند، گفت: مشکلی که ما در مشهد و شهرستان‌ها داریم و باید حل شود، رفع معضل فرهنگ ضعیف میزبانی است.

واحدی با بیان اینکه فرهنگ میزبانی را در مسیر نجف به کربلا به عینه می‌بینیم و هیچ احساس خستگی نمی‌کنیم، ابراز کرد: رفتار خوبی با زائران نداریم لذا جزواتی تهیه شده تا روحانیون بین دو نماز در خصوص فرهنگ میزبانی با استفاده از آیات و روایات مطالبی را بیان کنند.

captcha